Скажіть, друзі, тільки мені незрозуміло, чому наше МЗС досі не звернулося до The New York Times з погрозою про судовий позов за наклеп і вимогою надати публічні спростування та вибачення? Саме так би і відбулося, якби, наприклад, те саме видання звинуватило, припустимо, Францію/французьку корпорацію в постачанні ракетних двигунів КНДР (звісно, за умови впевненості в наклепі). Після чого The New York Times або б вибачилося або отримало багатомільйонний судовий позов.
Мені ясно, що у нашої влади відсутне таке поняття, як репутація, але ж йдеться не про їхні корупційні оборудки/офшорики, мова за репутацію цілої країни, адже саме так сприймають цю ситуацію на Заході.
Мені також ясно, що Порошенко вирізняється загальмованою реакцією на події - коли черговий скандал всі вже 10 разів перетерли, тоді він вилазить на екран, чим надає йому нову хвилю обговорення

Але зараз було б дуже добре, якби хтось з президентського оточення потицяв в нього дручочком і спонукав спромогтися бодай на якусь міжнародну заяву. З іншого боку, якщо заяви так і не буде, нам залишиться лише доміркувати чому.
Социальные закладки