Голові
Національного банку України
Гонтаревій Валерії Олексійовні
вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601
__________П.І.Б._____________,
що мешкає за адресою: ________
_______ 2014 року строк депозитного вкладу закінчився, однак, _________ відділення №___ АТ «ІМЕКСБАНК» відмовилося перерахувати грошові кошти на мій картковий рахунок (картки платіжної системи Visa Inc.), що відкритий у АТ «ІМЕКСБАНК», а співробітник відділення банку, користуючись моєю необізнаністю в деталях діючого законодавства України і внутрішньобанківських процедурах щодо надання банківських послуг, для перерахування коштів банківського вкладу примусив мене відкрити ще один картковий рахунок вже Національної системи масових електроних платежів. Таким чином, відмовившись від перерахування суми належних мені коштів з рахунку банківського вкладу на вже відкритий картковий рахунок, співробітники банку порушили п.1 ст.1066 ст.Цивільного кодексу України в частині виконання розпорядження клієнта.
Належні мені кошти банківського вкладу було перераховано банком на картковий рахунок НСМЕП __ листопада 2014 року. Але я так і не можу користуватися ними: співробітники та керівник відділення банку відмовляються перераховувати кошти з мого карткового рахунку за допомогою платіжної картки НСМЕП та не приймають платіжні доручення на переказ з мого карткового рахунку, тобто порушують норми Цивільного кодексу України (ст.1066, ст.1068, ст.1073, ст.1074), ЗУ «Про банки та банківську діяльність», ЗУ «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні».
Керівник та працівники відділення ___________ мотивувують відмову тим, що ________________, але від надання відмови та пояснень у письмовому вигляді відмовляються.
Дії банку з неналежного виконання перерахування коштів банківського вкладу завдяки введенню в оману клієнта, відмова в перерахуванні коштів з картрахунку НСМЕП за допомогою картки або платіжного доручення є протиправними. Крім умов договору порушуються норми Цивільного кодексу України, Закону України «Про банки і банківську діяльність», Закону України «Про Національний банк України», інших законодавчих актів України та нормативно-правових актів Національного банку України. Дії АТ «ІМЕКСБАНК» стосовно неналежного обслуговування карток НСМЕП формують негативний образ платіжної системи, а їх наслідком може стати лише відмова громадян від користування НСМЕП.
Національний банк України здійснює регулювання та банківський нагляд відповідно до положень Конституції України, Закону України «Про банки і банківську діяльність», Закону України «Про Національний банк України», інших законодавчих актів України та нормативно-правових актів Національного банку України.
Метою банківського нагляду є стабільність банківської системи та захист інтересів вкладників і кредиторів банку щодо безпеки зберігання коштів клієнтів на банківських рахунках.
Під час здійснення банківського нагляду Національний банк України має право вимагати від банків та їх керівників усунення порушень банківського законодавства, виконання нормативно-правових актів Національного банку України для уникнення або подолання небажаних наслідків, що можуть поставити під загрозу безпеку коштів, довірених таким банкам, або завдати шкоди належному веденню банківської діяльності.
На підставі викладеного, прошу Вас здійснити позапланову перевірку АТ «ІМЕКСБАНК» та вжити заходів для припинення порушень законодавства та відновлення мого права на розпорядження моїми грошовими коштами. Про вжиті заходи в реагування на мою скаргу прошу повідомити на мою адресу письмово поштою.
До скарги додаються:
1. Копія 1, 2 сторінок та сторінки з реєстрацією паспорта громадянина України,
2. Копія договору банківського вкладу (депозиту),
3. Копія договору про ведення карткового рахунку платіжної системи Visa Inc.,
4. Копія договору про ведення карткового рахунку НСМЕП.
__._______._2014 р. ___________/_____П.І.Б._____
Социальные закладки