|
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
Так, господа и дамы, брэк!
Давайте как-то толерантнее друг к друг, что ли?
Спасибо.
Люблю мою Ирку
Красная Шапочка выпила вино, покурила запрятанную в джинсы сигарету..." (с)
Мерзость.
На подходе "Три поросенка"
💙💛
ПРОГРАМАдля загальноосвітніх навчальних закладів (класів)з поглибленим вивченням української літератури8-9 класи
Євген Дудар
«Слон і мухи», «Лісова казка», «Червона Шапочка», «Еліксир молодості», «Хатха-ЙОГА».
Дотепні сатиричні оповіді сучасного письменника-гумориста як спонука до роздумів про довколишній світ і себе.
Учень (учениця): вміє виразно й усвідомлено читати твори, коментувати їхній прихований зміст, розвиває навички визначення головної думки твору, проводить аналогії із сучасним життям.3
Розвиток самокритичності, вимогливого ставлення до себе.
У 8 класі дітям скільки років ?
Дякую Тобі, Боже ...
І ще трохи про Червону Шапочку.
http://humour.ukrlife.org/dudar_lu.htmlВеликий Пушкін, у якого деяким сучасникам “інтелектуалам” варто було б дечого повчитися, писав: “...и не оспаривай глупца”. Суть не в пародії на “Червону шапочку”, і не в Дудареві. Хоча деяким інтернет-дебілам треба було підказати, що сатира малює не героїв, яких варто наслідувати. А, як вчили у “світлі совкові часи” — антиподів комуністичної моралі“. До речі, цю пародію я написав ще у 1985-му. І ніхто мене не питав, чому Червона Шапочка співає блатненьку пісеньку російською, не звинувачував у русофобії. Навпаки, казали, що в цьому — “...нотки интернационализма”. І була вміщена “шапочка” у збірнику, який вийшов у ті роки в перекладі на російську в “Советском писателе”... І ніхто мені не ліпив, що вона розбещує дітей. Хоч такого рівня розбещеності, як сьогодні, світ ще тоді не знав.
Ну ти ба, а цього моменту скромно вирішили не згадувати у ПутінТВ ...
Дякую Тобі, Боже ...
Не все, кого печатали в "Советском писателе" собственно писателями и являлись. (Булгаков в "Мастере и Маргарите" хорошо это отсатирил).
Как можно, по отношению к этому "сочинению" применять слово литература и, тем более, упоминать Пушкина?
Лучше-б Гоголя побольше в школе давали - вот где сатира и юмор. Не согласишься?
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
💙💛
Дема, ты не прав. Посмотри внимательно на шапку программы. "для загальноосвітніх навчальних закладів (класів)
з поглибленим вивченням української літератури". Я учился в классе с углубленным изучением русского языка и литературы, и нам давали на изучение и фривольные стихотворения Пушкина, и кабацкие Есенина и еще кое-что помимо обязательной программы. Хотя, как по мне, вместо Дударя имеет смысл в таких классах (с углубленным изучением украинской литературы) читать Подеревьянского.
Доктор Калембет, отбывший пять лет своего лагерного срока, не справился с послелагерной волей и через год покончил с собой, оставив записку: «Дураки жить не дают».
Б_Рысь женской сущностью владеет
И волновать она умеет
Мужские грубые сердца,
Не вдохновляя лишь скопца. (с) minor
В мое время было то же самое - учеба в 2 смены, в классах по 40 чеовек. Потому как английский с первого класса.В 35-й в калссах за сорок человек. И это не смешно
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Социальные закладки