+ темі
чекаю на нову хвилю лайна на мою адресу від новоросів
Підтримую новачків, на щастя, моя репутація поставить під сумнів висловлювання кремлядів та українофобів.
Дякую одеському форуму та розділу "Політика", зокрема, а також деяким новоросам, які постійно повторюють: "Делов то - выучите украинский язык", або "Пока что вижу историческую традицию брезговать мовой вне официоза... Или ты её не запер, а просто погулять не вывел? Ну покажи нам свою мову, покажи!" Завдяки вашим жалюгідним потугам пристидити українців в тому, що вони не розмовляють українською, я вже досить довгий час спілкуюсь на форумі українською мовою. З того часу мені ще ніхто не спромігся дорікнути з цього приводу. І навіть Greenok забула, що колись брала мене на понт, що я не принциповий ;-)
А тепер де що прокоментую з учорашньої дискусії:
Почніть з себе, можливо мій приклад для Вас стане взірцем. Діти не будуть говорити українською, якщо батьки говорять російською.
...Цікаво спостерігати, як розмовляє мій син. В родині ми спілкуємось російською мовою (потішайтесь - новороси й кремляді!), але син дуже любить дивитись мультики. Тож після перегляду мультиків "Англійський зі Степашкою та Хрюшею" він почав розмовляти англійською. Зараз я наніч читаю йому українські казки. Звичайно, що навчити української просто, головне - бажання.
Історично так склалось, що мова міста - російська (західно-українські міста до уваги не берем). А мова села - українська або мова тієї меншини, яка тут проживає. Тому навіть ті, хто знає українську, приїжджаючи у місто автоматично починає говорити російською, мабуть, соромлячись...
Я вважаю, що ми повинні побороти в собі стид і сором'язливість та говорити українською навіть в російськомовному середовищі. Так, визнаю, що це важко, але це не є неможливим.
Між іншим, в Ізмаїлі часто чую на вулиці українську мову.
Вдосконалюйте!
Будь-який добрий намір можна перекрутити і висвітлити так, що й не впізнаєте. Так, на мене зараз накинуться з образами, що я фашист, нацик, рогуль і так далі... я вже не звертаю на це увагиАле ж ніхто з них досі мені не надав прямі докази, де я розпалюю міжнаціональну ворожнечу...
Ось і підтвердження моїм словам - це перекручування історичних фактів.
Я вчив історію, і того, що Ви говорите, не знаю. Існувала Київська Русь. Хрещення прийняли за часів князя Володимира.
вже боюсь
це віддалає нас від ЇХ ідеї об'єднання з Російською Імперією.
Якщо крім висловлювання своєї ідеї в цій темі Ви більше нікому про цю маячню не скажете, то майте собі таку думку на здоров'я. Але в реальності такого ніколи не буде.
Тепер буде інакше ;-)
Ось Ви й розкрили свої карти. Тепер зрозуміло, хто вас фінансує і з якою ціллю. Пора вже жити сьогоденням, а не мріяти про повернення минулого.
Але щоб отримати абсолютну владу, Янукович замінив у складі КСУ суддів на донецьких. Якби цей "папірець" давав лише статус, то він цього не робив би.
скажіть одразу, що Вам огидне українське.
Провокація - це торговельна та інформаційна війна Кремля проти України, мета якої втягнути її до Митного союзу.
Ви себе асоціюєте з "Русским миром" - на здоров'я. А ми говоримо про Україну.
Тому що перекручуєте факти, спотворюєте історію, називаєте біле - чорним, чорне - білим. Якщо я говорю українською, то мене Ви назвете фашистом/нацистом. Чи не так?

Тема:

Чтобы народу Украины от него было по-больше пользы и благополучия.

Социальные закладки