| ||
Тема: ОУН-УПА
А що нам до есесівців,в них є своя історична батьківщина,хай з ними там розбираються,якими вони були,і чи вони заслуговують на возвеличення і на осуд.У нас була зовсім інша ситуація.Пів держави було окуповано Росією,чи то пак Радянським Союзом,пів було під Польщею.Через два роки після того як СРСР анексував від Польщі західні території почалася війна з найкращими союзниками СРСР-фашистською Німеччиною.Українці фактично опинилися під різними протекторатами,самі того можливо небажаючи.Воювали і одні і другі,помилялися і одні і другі.Але покажіть в історії чхоч одної держави хто не помилявся.Чи може СРСР не помилявся,коли вчив на свою голову полчища фашистських офіцерів у своїх військових училищах?
Не можна бути такими категоричними.Ви любите і пам"ятаєте Котовського-любіть.Ми любимо і пам"ятаємо Шухевича це наша пам"ять.Але не пінімайте хайдера,через нашу любов.Інакше порозуміння не досягнем.Але мені щось здається,що вам його і не треба,ви все ще надієтесь.що Україне мине як недобрий сон і завтра ви прокинетесь в Росії.Але мені здається що це неконструктивно.
Та будь ласка, любiть на здоров'я! Так ви ж носитесь з вашою любов'ю, як дурень з писаною торбою, i всiм її пхаєте. Дiстали вже всiх.
А крiм того, грошики на цю любов (пам'ятники, пенсiї, рiзнi дурнi музеї) ви ж з загальної державної кишенi цупите!
Що ж за власнi грошi УПА не любите? Нiхто б вам i слова не сказав!
Шановна пані Ленс.Чи я вам щось нав"язую.Коли я трогав Вас І Ваших героїв.Про яку матрицю Ви говорите.Чи приїжджали до вас Западенці ставити пам"ятник воїнам УПА в Одесі?Мені здається що це було б безглуздо.Це все рівно,що ставити пам"ятник Луїсу Корвалану в Грузії.Яке відношення він має до Грузії.Так само як УПА до Одеси.Пам"ятники УПА потрібно ставити там де цього потребують люди.Інші люди в Україні просто повинні знати що було таке в історії України,як і все що було за час її історії.Просто раніше про це замовчувалось,а тепер потрібно просто прописати в історії всі факти не замовчуючи нічого.Те що президент возвеличив Шухевича на державному рівні теж не повинно вас задівати.Він же не заставляє Вас кожен ранок молитися на нього.Ви почули і простог знаєте що було таке.І нічого не зміниться від того і світ не перевернеться.Президент(хто б він не був)завжди когось нагороджує,з різних регіонів України.Так що як мені не подобається,що Ющенко нагородив Ківлова орденом то мені кричати на весь світ?Я посміявся і забув.
Хто про шо, а... (далее по тексту). Кто поднимает "хайдер"? Кто вопит на всю Украину про "истинных" героев? Кто, брызгая слюной, требует их признания на уровне всей страны? Кому раздают звания Героев Украины, ставят памятники, чьими именами называют улицы? Вам мало? Кого Вы (и ваши единомышленники) здесь агитируете, бесконечно навешивая оскорбительные ярлыки?
Причем здесь Котовский? Причем здесь Россия? Речь идет об Украине. Об Украине, в которой есть Полтавщина и Киевщина с их действительно певучим, ласковым, красивейшим украинским языком, не изуродованным "діяспорним" металлическим привкусом. Есть древний Чернигов с его изумительными храмами, с такой православной традицией, которая вам и не снилась. Есть Запорожье и Хортица, к которой ни Бандера, ни Шухевич отношения не имели. Есть Восток - с его индустрией, с его ИТР, с потенциалом, который до конца еще не убили, как не стараются. Есть Юг, изначально создаваемый как европейский, многонациональный, космополитичный если хотите (впрочем, для вас "безродные космолиты" - это ругательство)... Есть Приазовье, где до сих пор помнят того же Махно (и имеют на это право).
Есть много чего в этой стране интересного, славного, неоднозначного, - есть за пределами вашего хутора, дальше которого вы ничего не видите. В упор. Хоть кто-то хоть где-то навязывает своё всей стране - кроме вас?
И это пройдет.
Якийсь у мене неприємний осад залишився після Вашого допису.Не знаю як Ви не відчуваєте що в мене до Вас добродушний посил.Я вже вкотре стараюсь пом"якшити Ваш настрій,але мені здається,що сьогодні у Вас це щось сімейне,особисте.
Я прекрасно знайомий з історією України.Я у 1980 році бродив по Хортиці і Ви навіть не знаєте,які були в мене почуття в душі.Я вихований на історичних книгах про князів Київської Русі-Володимир,Святослав,Ярослав,Рокс олана.Я багато читав літератури про козацьку добу-На уходах Чайковського,Малика,Шевченка.І мені люба вся Україна а не мій хутір.Я навчався п"ять років в Полтаві,у мене кращі друзі в Харкові-між іншим російськомовні і ми прекрасно з ними знаходимо спільну мову.Я бував і нераз в Херсоні,Запоріжжі,Дніпропетровську,Черкасах,родичі моєї дружини в Чернігові,так що звинуватити мене в хуторянській ідеології Вам шановна пані ЛЕНС не вдасться.Я люблю всю Україну.І в Одесі був нераз,і в оперному театрі мав щастя побувати,і на привозі пробували мене обікрасти,але то таке життя.Дозвольте пані Ленс Вас особисто і всіх одеських форумчан поздоровити з сьогоднішнім святом-Петра і Павла,і побажати вам всім хорошої гостини на сьогодні.На Західній Україні сьогодні традиція-всі петраються-тобто збираються там де храмові праздники і гостяться за широким столом.Я також зараз іду на гостину,так що покидаю вас ненадовго і бажаю вам того ж.Провести гарно другу половину дня і посидіти за круглим стололм в колі друзів і родичів.Смачного.![]()
Знаете, я уже обращала Ваше внимание - когда пишу конкретно Вам, то пишу "Вам", если имею в виду некую общность, объединенную по взглядам, позиции и манере, к которой принадлежите и Вы, пишу - "вы". Так что, ничего личного. А настроение моих постов диктуется вовсе не личными обстоятельствами (Вы о них знать не можете и обсуждать я их с Вами не собираюсь, но спасибо, что побеспокоились - у меня все хорошо, ТТТ), а тем, что я уже изложила выше.
И Вам приятного аппетита.
И это пройдет.
Коли ви мені "переконливо" доводите,що мій дід,моя родина,які не йшли на чужу землю,на відміну від ваших є бандитами,що мої сусіди,мої земляки,які вшановують пам’ять воїнів УПА,як героїв є темними і не знають нічого,,навіть 60-ти літня промивка мозків не дала нічого,то що ж залишається?
Suum cuique

Социальные закладки