Одразу попереджу, що без образ...
Я от про що подумала. Навчалася я далеко не в російській школі. В останні роки був лише один урок російської мови на тиждень. Раніше, точно не більше 2-х. Деякі предмети викладалися російською, деякі українською. В університеті в мене щосеместра був якийсь предмет з української мови, а зазвичай кілька. Більшість предметів викладалися українською мовою. Всі роботи українською мовою. Хіба що в останньому семестрі 5-го курсу в нас був невеличкий курс з російської мови. Зараз я працюю здебільшого з українською мовою, спілкуюся здебільшого українською мовою. Думаю, врешті-решт, українською мовою. Так от, чому я читаючи вищецитоване повідомлення російською мовою знайшла 3 грубі помилки кілька дрібних, а вже на стилістику уваги не звертала.
Чому я знаю російську мову на рівні редагування текстів? Тому що майже все навчання було українською? Я ж за переконанням багатьох маю взагалі російську мову не знати і в кожному слові робити помилки. Чи це такий негативний наслідок тотальної українізації?
А коли читаю заяви від деяких людей, що в школах з російською мовою викладання діти вивчать пречудово українську мову так само як вони колись, стає навіть не смішно. Бо не знають ті люди українську мову, скільки раз вже в цьому переконувалась, а так впевнені в протилежному.
Тому й не потрібні таким батькам і дітям українські школи. Тільки російські. Бо краще добре знати хоч одну мову, аніж кілька, але погано. І тому вивчати краще рідну мову, не знати ж її таки соромно.
Анеля, не дозволяє форум ставити Вам плюсики, а так хочеться...))
І ще, не бачила я тут повідомлень проти російських шкіл чи класів. Тож звідки агресія? Проти кого?

Тема:

А вообще украинская поэзия - это что-то
А лексики на все случаи жизни не напасешься ни в одном учебном заведении, хоть всю жизнь учи язык. 
Социальные закладки