| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
мене нічого не дратує - мене смішить твоя наполегливість у власній неграмотності...
Наведений тобою "словник" не має ніякого відношення до української медичної термінології...
Як і до української мови в цілому
І саме твоє посилання на цей "словник" і є підтвердженням твоєї неграмотності
Тепер, щодо існування такого словника...
Сподіваюсь, пан Даль для тебе авторитет?
Так от, він поняття словника визначав так:
Наведена тобою книжечка не містить жодних "слов, речений" української мови... Тобто, словником вона не єсловарь — сборник слов, речений какого-либо языка, с толкованием или с переводом. Словари бывают общие и частные, обиходные и научные;
І, якщо б ти знав українську - ти б це зрозумів...
А є вона книжечкою, виданою приватною особою за свій чи чийсь кошт
І посилатись на неї, як на джерело знань про українську мову, може або людина абсолютно неграмотна в частині знання української, або людина, яка недобросовісно намагаєтся створити образ "неповноцінної" української мови...
На недобросовісного ти не схожий, тому я зупинився на варіанті неграмотного
Вчи матчастину
І українську мову...![]()
Ваша монохромність мене вже не вражає - я до неї звик
В першому випадку - моя життєва позиція, в другому - висловлювання позиції за аналогією з позицією співрозмовника, з метою наштовхнути його на думку про можливу хибність такого підходу...
Дєдушко, не скучно вам бути таким пересічним?![]()
Ви так все вірно розписали, а висновок "слабо" зробити?
Ніхто Вам іншу мову у рідні не нав'язує, більш того, ніхто і не примушує розмовляти на інших мовах (це лише залежить від власних уподобань та "аудиторії")!!
Мова тут (у цій темі) йде лише про те, що у багатонаціональній державі рівноправних народів (на кшалт України) повинна бути одна державна мова, яка і є її "візитівкою", а решта мов повинні вільно використовуватись у повсякденному житті будь-яких громадян!!
Це притаманне більшості держав світу! Навіть у Росії на цьому наголошують, коли татари виборюють другу державну мову у себе (тобто татарську)!
Їм пояснюють, що у Казанському університеті викладання повинно здійснюватись на російській мові і вступний іспит повинен бути не з татарської, а з російської мови!
Це закон гуртожитка, яким і є багатонаціональна держава і суть його у тому, що всі народи добровільно приймають загальні правила, а не тупо виборюють свої вузькокорисливі інтереси (не вчити державну мову) попри те, що таким чином можна знищити й саму державу... Можливо це й є їх головною метою замаскованою під намагання досягти справедливості лише по відношенню до себе (решта народів повинні мовчки сприйняти саме їх умови і тільки)!!
Еще какие! В особенности Ющенко. Тут хоть пришли к единому мнению.Вас змушують в Одесі спілкуватись українською... Отссуки...
Государство под названием Украина. А насчет украинского - приезжайте к нам в гости, в декабре. Когда приезжих нет. Прогуляйтесь по городу, украинского не услышите.Вам хтось забороняє говорити в Одесі російською???
ПиСи. Щодо того, що ви не чуєте української - я посміхнувся...
Може, ваша психіка відфільтровує ?
Последнему не верю. Вы же выступаете за моноязычие, так что явно хотите.З чого ви взяли, що я цього хочу?
Мені по барабану, чесно
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Покажи хоть одного противника. Может ты и прав, но я ни одного такого не встречал.
Ложь. Поздравляю, гражданин соврамши!большинство лекарств продаваемых в Украине, в Украине не производятся, и инструкция по их применению в 100 случаях из 100 печатается на нескольких языках, в том числе на английском, русском
Очередная ложь, причем, наглая и беспардонная.в самом СССР, проводилась политика орусачивания на государственном уровне, и именно это было причиной табличек на двух языках(если потрудитесь, то выясните, что до войны, в Одессе, большинство вывесок было только на украинском языке)
Расскажи это жертвам Талергофа, пусть посмеются вместе с тобой.страшное обвинение в "дикой украинизации", выглядит тем более смешным
Ты всегда за всех расписываешься?о мнимой недоступности украинских бланков, документов, судебных исков, нотариальных св-в и пр., пр., пр... - откровенная ерунда, опыт показывает, когда припекает, все прекрасно понимают, что в тех бумагах написано
Ты забыл напомнить, что мы едим украинский хлеб с украинским же салом.о неприятии украинского дубляжа: А не смущает, что на гривнях всё написано по-украински? Может перестанете ими пользоваться?
Сильная аргументация, ничего не скажешь. Напоминает ссору соседок, кульминацией которой обычно бывает фраза: "А ты... а ты... а ты вообще не замужем! Вот!".Но все-таки, от чего они так "глотку дерут"? Ответ прост: большинство таких людей, просто не добились в этой стране каких-либо значительных результатов своей деятельности, т.е. обычные неудачники.
Совершенно логичный и последовательный вывод из только что выдуманного тезиса. Браво! Ты и вправду считаешь всех окружающих идиотами?Чтобы прикрыть свою зависть и злость на "судьбину лихую", они начинают искать отличия в себе от более удачливых согражданах
Да-да, где-то я это уже слышал, как же.Работать нужно, а не с языком воевать и всё у вас будет "чики-пики"...
У тебя же есть мозг. Почему не пользуешься?вы ведь знаете язык... вот и пользуйтесь, а остальное от лукавого...
ага,
але дещо недолуга - як на мій погляд, у такому віці вже варто навчитися формулювати свої думки.
Это, по крайней мере, избавит от привычной позиции ужа на сковородке.
Буквы экономь, всё равно не подействует.Дєдушко, не скучно вам бути таким пересічним?
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Ющенко Так, тобто сука.
Вам ніхто нічого не забороняє, кожна людини має право спілкуватись будь якою мовою, подавати документи до державних установ, складені будь якою мовою.
Буджак мене також можна віднести до приїжджих, проте я вже давно мешкаю в цьому місті та працюю, в грудні знаходжусь в місті, так мені що тепер не розмовляти українською, тому що я не одєсит в 5 поколінні?
за одну державну мову, а не за одномовність, це різні речі.
На его фюзеляже пиковый туз
Турбины ревут люфтваффе блюз
І що, прям на вулиці підходили - і казали: "не говори, падло, російською, а то в асфальт закатаєм"??? Нє, "мерзавцы - однозначно"
був...
правда, не в грудні - в лютому
чув і українську, російської, звичайно, більше
Хто вам сказав таку дурню???
![]()
Социальные закладки