| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
Ні...
Я хочу, щоби ми почули одне одного...
Встановили справедливі та взаємовигідні правила гри...
А ви ж вимагаєте "статусу" російської взагалі не переймаючись інтересами україномовного населення, хоча його в Україні більшість...
Тому і не можете того "статусу" отримати...
Імхо.
на мою думку, якщо б відбувався розумний та взаємовигідний діалог та розроблялась би чітка система взаємних домовленостей, справа легко розпочалася б і закінчилася б.
Це реальність, яка вже існує...
Добра вона, чи погана...
Ви хочете цю реальність змінити...
Є два варіанта - конфліктний (нав"язати селюкам україномовним державну російську, і по барабану, що вони з цього приводу думають) і конструктивний (домовитись з україномовними).
Для розумної людини очевидно, що конструктивний принесе більше користі...
Але джля цього потрібно переконати опонента, який перебуває у відносно виграшній ситуації, щоб він від своєї переваги відмовився...
Тобто, потрібен компенсатор...
От я і питаю - який компенсатор ви пропонуєте...?
Це просте раціо, тому що "справедливо - неспраедливо" це байкі для дошкільнят...![]()
А напоследок Вам скажу..(с)
Русский язык не был государственным в СССР,это во-первых.а если завтра,допустить-то можно?..строй поменяется и госом назначат...эмм..к примеру румынский..вы с такой же энтузязизьмой его будете отстаивать?ссылаясь на ситуацию?
А диалог получится только тогда,когда и Вы к нему будете готовы.И аргументы приведёте..в пользу одного госа.И только так,а не иначе.
я спросила, как , по вашему мнению, отреагируют арабские граждане на отмену гос. статуса их языка?
полагаю, эта их проблема, сразу станет вашей проблемойОтменить иврит у них кишка тонка, а если сильно расстроятся - их проблема.
об отмене иврита было сказано фигурально.
пристроят вам "юрьев день" или варфоломеевскую ночь, сто пудов
слава Богу, ваши правители умнее вас в этом вопросе)
Последний раз редактировалось greenok; 15.08.2011 в 18:15.
Читали б ви радянські закони, чи що...ЗАКОН СССР ОТ 24.04.1990 О ЯЗЫКАХ НАРОДОВ СССР
Статья 4. Определение правового статуса языков
С учетом исторически сложившихся условий и в целях обеспечения
общесоюзных задач русский язык признается на территории СССР
официальным языком СССР и используется как средство
межнационального общения.
Я б усіма силами боровся проти такої зміни, і якщо б вона таки трапилась - боровся б за те, щоби відновити статус кво...
І при цьому використовував би усі доступні засоби, в т.ч. пропонував би аргументи, про які я прошу у вас...
Тобто, свої аргументи ви навести відмовляєтесь?
Ну що ж, відтак, вкотре констатую, що ви не спромоглись навести жодних аргументів в підтримку прийнятності та вигідності для україномовного населення ідеї введення російської як державної в Україні.
Надо полагать, сам строго следуешь своему совету.
Если заболел, то к врачам не обращаешся, принимаешь жизнь,как она есть.
Если угонят или покорёжат твою машину, в полицию не обращаешся,принимаешь жизнь,как она есть.
Если у соседей слишком шумно, ты не просишь вести себя потише, принимаешь жизнь,как она есть.
Если тебе что-то в жизни не нравиться, ты даже не пытаешься что-то изменить, принимаешь жизнь,как она есть.
Всё именно так?
![]()
А щодо жертв - найгучніше ниття про ущемленість та на несправедливість української реальності чути тут від прихильників державного статусу російської...Я́нус (лат. Ianus, от лат. ianua — «дверь», греч. Иан) — в римской мифологии — двуликий бог [1] дверей, входов, выходов, различных проходов, а также начала и конца.[2].
Так що, дозволю собі поставити під сумнів ваше твердження![]()
Социальные закладки