| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
В Израиль практически ВСЕ приехали. И большинство из них говорили по-русски, а иврит знали плохо.
А Украина... нравится вам или нет, но возникло новое государство, которое сейчас проходит период своего самоутверждения и взросления. Нравится вам или нет, но если уж выпало жить здесь и сейчас - принимайте жизнь как она есть.
та питань немає...
але ж, ви ж знаєте, цей світ раціональний...
Прагматичний...
Повага, сумління, честь - усе це, на жаль, все далі відходить в минуле...
Сьогодні бал править вигода...
Яка конкретна вигода для україномовного громадянина від введення в Україні російської як державної?
Яка конкретна вигода від необхідності вчити російську у зв"язку із набуттям нею статусу державної, якщо такий матиме місце?
Я именно об этом Вам и говорю..Только Вы не там ударение поставили.. Не практически ВСЕ приехали, а практически все ПРИЕХАЛИ.
Разницы не замечаете? Между Украиной и Израилем?
Шо, и ничего сделать нельзя?А Украина... нравится вам или нет, но возникло новое государство, которое сейчас проходит период своего самоутверждения и взросления. Нравится вам или нет, но если уж выпало жить здесь и сейчас - принимайте жизнь как она есть.
/* мерзко хихикает */
Парадокс...
Якщо ви живете в одній країні з іншою мовною групою - домовтесь з нею, запропонуйте умови і аргументи...
А у вас всі аргументи: російська має бути другою державною, "тому що так треба"
Це ж не аргумент...
Ситуація така, що державна на сьогодні українська...
І виходимо з цієї реальності...
Коли державною була російська - в часи СРСР, переконували і знаходили аргументи проти русифікації і за українську мову україномовні...
Я не вважаю, що ви зобов"язані доводити користь російською, я просто хочу звернути увагу, що більш продуктивним шляхом було б шукати порозуміння з україномовними співгромадянами та разом встановити статус двомовності... А для цього потрібні аргументи і конструктивний діалог...
А за уралом чого далі по російськи говорять? Переходили б на китайську і все
Социальные закладки