Гриценко: Якщо в країні не буде справедливої судової системи, спокою не буде нікому
«Я не хочу, аби нас сприймали як мавп, що не змогли відкинути свого хвоста. Бо з одного боку ми декларуємо рух до Європи та європейських стандартів, з другого – накидаємо кляп на обличчя тих, хто висловлює іншу думку», - заявив в ефірі радіо «Мелодія» голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.
Він впевнений, перебування в клітці Тимошенко, Луценка та інших опозиціонерів абсолютно незаконне.
«Вони не створюють жодної небезпеки для суспільства. І це особливо збурює на фоні того, що ті ж самі «реформовані» після приходу до влади Януковича українські суди відпускають на свободу справжніх вбивць, наприклад, сина дніпропетровського прокурора, який вбив трьох жінок», - зазначив Гриценко.
За його словами, така ситуація обурює не лише українців, а й Європу, Росію, США та Молдову, котрі також вимагають негайного звільнення Тимошенко з-за ґратів.
«Не повинен колишній прем’єр, політик, один з опонентів влади перебувати за ґратами абсолютно незаконно. І справа не лише в Тимошенко чи Луценко», - вважає голова «Громадянської позиції».
Народний депутат розповів, кожного дня крім Печерського засідають сотні інших судів, і десятки тисяч простих громадян так само ламають через коліно, незаконно заарештовують й мордують.
«Я заступаюся не тільки за Тимошенко. Я заступаюся за свою родину, за 46 млн. громадян. Адже треба розуміти, якщо в країні не буде справедливої судової системи, спокою не буде нікому», - додав Гриценко.
Голова «Громадянської позиції» також підкреслив, що на місці президента Януковича за жодних умов не арештовував би лідерів опозиції, не створював такої напруженої ситуації, яка є зараз, тим більше у відносинах з іншими державами.
«Янукович це зробив, тепер нехай шукає вихід. Сьогодні у нього є всі повноваження для того, щоб зупинити ці ганебні процеси», - наголосив він.
Социальные закладки