Тема: Языковая проблема - 3D

Закрытая тема
Страница 521 из 3445 ПерваяПервая ... 21 421 471 511 519 520 521 522 523 531 571 621 1021 1521 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 10,401 по 10,420 из 68886
  1. Вверх #10401
    User banned
    Цитата Сообщение от мартиняускас Посмотреть сообщение
    Все залежить від того, в якій сфері ми порівнюємо мови...
    Якщо у сфері інформативності (обсяг інформації в обсязі мовних засобів) то, імхо, українська досконаліша за російську...
    не выдавайте имхо за
    факт.

Щодо попугая - я посміхнувся, дякую Він і з російської на українську перекладає?
    нет. Тогда компо
    в не было.
    А нажать на пару клавиш можно и попугая научить.

2. Вверх #10402
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от RаntаN Посмотреть сообщение
    не выдавайте имхо за
    факт.
    для мене це доведений факт, перевірений правовою практикою, яка, як відомо - критерій істини

не выдавайте имхо за
    нет. Тогда компо
    в не было.
    А нажать на пару клавиш можно и попугая научить.
    [/QUOTE]

Ну, ви, можливо, спробуйте - потім розповісте, як він перекладає ?

3. Вверх #10403
    User banned
    А до чого тут ООН?
    В ООН крім російської робочі ще й англійска, французська, іспанська, китайська, арабська
    Так що, альтернатива завше є
    если Вам легче учить китайский или арабский чем русский, то...
    Как там в песне: "а я турок, не козак!"

4. Вверх #10404
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    Но русский-то уже все украинцы (практически все) знают... Или "от скольких языков ты отказался, настолько..."?
    Так і нехай знають, хіба ж я проти?
    Якщо хочуть вивчити - чому ж ні?
    Але, якщо батьки хочуть зосередити дитину на вивченні, наприклад, англійської, яка на сьогодні у світі, набагато більш потрібна - навіщо примушувати?
    Якщо є потреба - і російську, і англійську, і китайську...
    Невже ви настільки невпевнені у силі російської, що бачити її майбктнє в Україні тільки через примусове вивчення?

5. Вверх #10405
    zodchiy
    Але, якщо батьки хочуть зосередити дитину на вивченні, наприклад, англійської, яка на сьогодні у світі, набагато більш потрібна - навіщо примушувати?
    Невже ви настільки невпевнені у силі російської, що бачити її майбктнє в Україні тільки через примусове вивчення?
    Но лично ты-то (как я понял) решил от этого языка отказаться (и для своих детей)...?
    п.с.вспомнилась ющенковская власть, которая в Москве без переводчика отказывалась переговариваться.... Или последний Шустер с большим числом иностранцев, но понимающих далеко не укр.мову....
    Последний раз редактировалось Dema; 20.06.2011 в 17:22.
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

6. Вверх #10406
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Скажите, в русскоязычных регионах уже можно отказаться от украинского?
    Лучше это школьное время потратить на изучение английского..
    /* мерзко хихикает */

7. Вверх #10407
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    А в чем компромисс заключается?
    Ви розмовляєте російською, я українською - ми одне одного прекрасно розуміємо
    А всілякі інструкції, підручники тощо - і одною, і другою, щоби був вибір - не даремно ж ми гроші у вигляді податків нашій державі сплачуємо? нехай рвуть попу...
    Уявляєте, як було б гарно - захотів я в Севастополі подивитись фільм українською - рах, і подивився... захотів бати дитину в українську шкоду - раз - і дав... Або ви - захотіли у Львові російською подивитись - раз, і подивились... у школу - рраз... Ну, ви зрозуміли
    А це кусалово ідіотське наші "властьімущіє" нам нав"язали, щоби менше обов"язків нести...
    Їм же, гівнюкам, економніше - менше роботи. тільки українська, або тільки російська...
    Більше грошей вкрасти можна, та й плебс зайнятий, одне з одним чубиться...
    Отак от я міркую з цього приводу

8. Вверх #10408
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Скажите, в русскоязычных регионах уже можно отказаться от украинского?
    Лучше это школьное время потратить на изучение английского..
    А у вас типу багато-хто знає український...
    Рівно настільки, наскільки він потрібен, щоби україномовні почували себе комфортно, сппілкуючись з органами держвлади, у сфері обслуговування тощо...
    Повторюсь ще раз - якщо я без проблем отримаю потрібну мені інформацію українською - мені не принципово, чи отримуєте ви її російською, чи мадярською...

9. Вверх #10409
    User banned
    Ви розмовляєте російською, я українською - ми одне одного прекрасно розуміємо
    А всілякі інструкції, підручники тощо - і одною, і другою, щоби був вибір - не даремно ж ми гроші у вигляді податків нашій державі сплачуємо? нехай рвуть попу...
    Уявляєте, як було б гарно - захотів я в Севастополі подивитись фільм українською - рах, і подивився... захотів бати дитину в українську шкоду - раз - і дав... Або ви - захотіли у Львові російською подивитись - раз, і подивились... у школу - рраз... Ну, ви зрозуміли А це кусалово ідіотське наші "властьімущіє" нам нав"язали, щоби менше обов"язків нести...
    Їм же, гівнюкам, економніше - менше роботи. тільки українська, або тільки російська...
    Більше грошей вкрасти можна, та й плебс зайнятий, одне з одним чубиться...
    Отак от я міркую з цього приводу
    Удивительно, но то же самое пытаются сказать в этой ветке большинство русскоязычных...

10. Вверх #10410
    User banned
    для мене це доведений факт, перевірений правовою практикою, яка, як відомо - критерій істини
    информативность
    любого текста зависит не только от автора, но и от читателя. Тоже касается и одних текстов на разных языках.

Так шо Вы таки путаете имхо с действительностью, а такое обычно есть признак определенного вида расстройств.

Ну, ви, можливо, спробуйте - потім розповісте, як він перекладає ?
    Наверное так-же
    как Вы.
    Но я не любитель животину тиранить, а посему оставляю сей эксперимент в области теоретической возможности.

11. Вверх #10411
    Не покидает форум Аватар для Jiliana
    Цитата Сообщение от AlexxK Посмотреть сообщение
    Удивительно, но то же самое пытаются сказать в этой ветке большинство русскоязычных...
    а у товарища "юриста" походу раздвоение личности )) он сам себе противоречит через пост )))))
    Каждый патриот хочет эмигрировать и любить родину на безопасном расстоянии

12. Вверх #10412
    User banned
    Цитата Сообщение от AlexxK Посмотреть сообщение
    не совсем.
    Есть два варианта реализации закона о двух и более государственных языках.
    1) все учат все государственные языки.
    2) все учат по выбору, но обеспечивают возможность получения инфо на каждом из государственных.

Если учесть что чел. явно не сторонник изучения русского (в пользу английского, китайского, арабского), то можно предположить что он сторонник второй модели.
    А большинство русскоязычных тут давно согласились с первой, дабы "истинные патриоты" не боялись что "мова помрэ".
    Ну шо-ж, лично мне вторая модель тоже больше по вкусу.

13. Вверх #10413
    Постоялец форума
    Но лично ты-то (как я понял) решил от этого языка отказаться (и для своих детей)...?
    п.с.вспомнилась ющенковская власть, которая в Москве без переводчика отказывалась переговариваться.... Или последний Шустер с большим числом иностранцев, но понимающих далеко не укр.мову....
    От мені цікаво, звідки у вас цей стереотип?
    Як ви собі уявляєте, щоби мої діти в Києві, який ніфіга не чисто україномовний, не знатимуть російської? Та й з чого б це я обмежував їх, зменшуючи їх конкурентоспроможність? Я он жінку загнав на курси англійської, хоч вона в мене і франкофон
    Ви з кимось плутаєте мене, шановний...
    Змушувати не буде - а от заохочувати, так - буду
    Хоча пріоритетом буде англійська, але якщо вчитиме і знатиме російську - буду тільки за

14. Вверх #10414
    User banned
    Шановний, ви всю мову вивчіть...
    А то ви кусками...
    Не треба виколупувати... Ще раз вам пропоную - дайте текст - я вам його перекладу...
    На кілька сторінок...
    Самі переконаєтесь
    І крім того, якщо ви здійсните елементарні арифметичні дії, то побачите, що фраза "начавшийся процесс" містить 17 знаків, а фраза "процес, що почався" містить 16 знаків (разом із розділовим знаком)...
    Що підтверджує мою тезу
    Уважаемый, вы, простите читать не умеете, или понимать? Язык я ваш понимаю, хоть в школе и не учил, понимаю в такой степени, что могу вам указать на практическое отсутствие некоторых оборотов, вообще говоря присущих развитым языкам. Приведенный же мной пример говорит скорее о костности словоформ, чем о гибкости и мощи.
    Но спрашивал я не это. Это не мои слова, а ваши. Вы говорили о бОльшей эффективности и удобстве в использовании украинского по сравнению с русским. Где доказательства?

15. Вверх #10415
    Постоялец форума
    не совсем.
    Если учесть что чел. явно не сторонник изучения русского (в пользу английского, китайского, арабского), то можно предположить что он сторонник второй модели.
    І з чого ви зробили такий висновок?
    Я втомлююсь повторяти - нічого особистого, пріоритетність вивчення мови зумовлюється її потрібністю...
    В сучасному світі англійська потрібніша... Захоче/буде встигати моя дитина вчити російську - всіляко сприятиму

16. Вверх #10416
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от yevgen2000 Посмотреть сообщение
    Уважаемый, вы, простите читать не умеете, или понимать? Язык я ваш понимаю, хоть в школе и не учил, понимаю в такой степени, что могу вам указать на практическое отсутствие некоторых оборотов, вообще говоря присущих развитым языкам. Приведенный же мной пример говорит скорее о костности словоформ, чем о гибкости и мощи.
    Но спрашивал я не это. Это не мои слова, а ваши. Вы говорили о бОльшей эффективности и удобстве в использовании украинского по сравнению с русским. Где доказательства?
    Докази у вашому ж пості...
    Менша кількість знаків в українській містить ту ж кількість інформації...
    А от "розвинутість" якоїсь мови - це взагалі така категорія, яку ні за що не зловиш...

17. Вверх #10417
    zodchiy
    От мені цікаво, звідки у вас цей стереотип?
    Як ви собі уявляєте, щоби мої діти в Києві, який ніфіга не чисто україномовний, не знатимуть російської? Та й з чого б це я обмежував їх, зменшуючи їх конкурентоспроможність? Я он жінку загнав на курси англійської, хоч вона в мене і франкофон
    Ви з кимось плутаєте мене, шановний...
    Змушувати не буде - а от заохочувати, так - буду
    Хоча пріоритетом буде англійська, але якщо вчитиме і знатиме російську - буду тільки за
    "Мої діти вчитимуть ту мову, яка їм потрібна...
    І рідну мову - тому що вона рідна...
    Я не бачу, навіщо моїм дітям російська в сучасному світі?
    Мровою сучасної науки давно стала англійська...
    Для побутового спілкування з росіянами достатньо знання української, не настільки різні мов
    и..."(с)
    Я это прочитал в междустрочье твоего высказывания...(хоть ты его и юридически отдипломатил, но твое мнение для детей все-таки будет очень важно)... Если сильно ошибся, то прошу прощения...
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

18. Вверх #10418
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Jiliana Посмотреть сообщение
    а у товарища "юриста" походу раздвоение личности )) он сам себе противоречит через пост )))))
    Мадам мені дистанційно вже діагноз поставила...
    Практично екстрасенс

19. Вверх #10419
    User banned
    Цитата Сообщение от yevgen2000 Посмотреть сообщение
    Вы говорили о бОльшей эффективности и удобстве в использовании украинского по сравнению с русским. Где доказательства?
    разве нужны доказательства "имхо"?
    Ну легче челу, эффективнее он может использовать именно свой, а не чужой язык....
    Так шо, вешать его за это?

20. Вверх #10420
    Постоялец форума
    "Мої діти вчитимуть ту мову, яка їм потрібна...
    І рідну мову - тому що вона рідна...
    Я не бачу, навіщо моїм дітям російська в сучасному світі?
    Мровою сучасної науки давно стала англійська...
    Для побутового спілкування з росіянами достатньо знання української, не настільки різні мов
    и..."(с)
    Я это прочитал в междустрочье твоего высказывания...(хоть ты его и юридически отдипломатил, но твое мнение для детей все-таки будет очень важно)... Если сильно ошибся, то прошу прощения...
    Як на мене, ти спрощуєш реальність...
    Я не бачу практичної потреби в перебуванні на цьому форумі, але все ж спілкуюсь тут із вами...
    Прагматичність повинна мати міру, як і все інше
    Ні, відмовлятись в жорсткій формі від російської для моїх дітей не маю наміру...
    І не перешкоджатиму вивченню цієї мови - ні за яких обставин...
    Нехай моя дитина буде розумнішою за мене

Закрытая тема
Страница 521 из 3445 ПерваяПервая ... 21 421 471 511 519 520 521 522 523 531 571 621 1021 1521 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права