| ||
Тема: Памятники и политика
Б_Рысь женской сущностью владеет
И волновать она умеет
Мужские грубые сердца,
Не вдохновляя лишь скопца. (с) minor
Ну так и я с вами полностью согласен.
Той незалежной Украины, за которую боролись Бандера с Шухевичем, не было и быть не могло.
А та Украина, которая есть сейчас, ничего общего с бандеровской идеей не имеет и не имела.
А то, что недобитым бандеровцам хочется выставить себя создателями ЭТОЙ Украины - так мало ли кому хочется создать себе имидж ГЕРОЯ-РЯТiВНИКА...
Я народився, виріс і живу на західній Україні. В моєму селищі народився і виріс організатор і керівник юнацтва ОУН в Галичині 1929-1932, Урядовий провідник ОУН, організатор УПА 1941-1943р.р., ген. сек. закордонних справ УГВР з 1944р. - Микола Лебедь-1910-1998р.р., декілька чоловік з моєї родини загинули в боротьбі з фашистськими загарбниками та большевиками. Хто з нас знає більшу правду. Ви, яка проживає в другому кінці України, чи я, що проживаю на території, де відбувались всі ці події і знаю їх учасників та очевидців...
Sapienti sat !
Нет, никто ж и не спорит, что свою историю вы знаете лучше. Только вы не хотите знать, как на эту вашу историю смотрят с другой стороны Украины.
То, что вы на одну доску ставите фашистов и коммунистов - уже неправильно. Кто такие фашисты - все уже давно знают и вопросов нет. Люди, которые погибли в борьбе с фашистами - их уважают во всём мире. А что значит бороться с большевиками? Да эти большевики и сейчас в Киеве сидят: и Кравчук, и Кучма, и Ющенко, и Юля, и Янукович. Кто из них не большевик или комсомолец? Что ж вы не берёте обрез и не идёте их добивать, если борьба с большевиками вам так дорога? А фактически эта "борьба" сводилась к тому, что одни украинцы убивали других. И натравливал их ваш любимый Бандера, а командовал этим Шухевич. Которому большевик Ющенко теперь дал Героя.
Самим не грустно от этого? (Слово "смешно" при стольких невинных жертвах было б кощунством).
Господа, наш друг трогательно умолчал об одной из главных ипостасей уважаемого им земляка. Микола Лебедь в 1940 году возглавил Службу безпеки ОУН (Б), то бишь Бандеры. Весьма плодотворно "мочил" мельниковцев - то бишь, бойцов за независимость Украины из ОУН (М). Еще до начала войны в грызне за власть в ОУН убили около 400 мельниковцев и 200 бандеровцев - братьев по идее.
Источник - http://www.oun-upa.org.ua/articles/sb_oun.htmlОдин з провідних зарубіжних історіографів ОУН та її ветеран З. Книш згадував про М. Лебедя, що «його лиса труп'яча голова самим виглядом своїм наганяє страх». Автор наводить випадок із власних вражень. Ще до початку Великої вітчизняної війни колеги М. Лебедя затримали молоду людину, яку звинувачували у співробітництві з польською поліцією. В справу втрутився З. Книш, якого 3- годинний допит підозрюваного переконав в його невинності, і, запропонував звільнити підслідного. «Неможливо, – відповів йому М. Лебедь. – Раз ми його арештували, мусимо довести діло до кінця.» «Не така-то легка справа була в тих роках вирватися з рук Лебедя».
Чем не чрезвычайка? Нет уж, ставить памятник Лебедю вы нас не уговорите...
Последний раз редактировалось lens; 02.12.2007 в 00:45.
И это пройдет.
Зараз вже майже друга година ночі. На сьогодні вибачаюсь перед всіма учасниками форуму за можливо допущену нетактовність у своїх дописах, а завтра планую продовжити розмову-дискусію... Надобраніч !
Sapienti sat !
Господин Монархист, а Консультант таки дело говорит.
ps. Что пора спать. Не знаю как вы, а я собираюсь его советом воспользоваться.
можеш и неотвечать , все твои ответы заранее предсказуемы... "консультантов " блин развелось...Ну так, налетіли як коршуни... Ви що думаєте, що я можу одночасно чотирьом відповідь дати ?
От нафлудили так нафлудилиПоследние пару страниц (больших) совсем не по теме.
Может переброситься в соответствующие темы и там это обсуждать?
Симулянт - несуществующий обьект, который прикидывается существующим
Доброго дня, всі одеситам !
Бачу тут, на форумі у Вас якесь одностороннє сприйняття історії України. Зібралась групка однодумців і час-від-часу давите на новоприбувших.
Шановні, я висловив і висловлюю свою думку, як вважаю за потрібне, хочете Ви того. чи не хочете. Можете просто забанити і вважати це перемогою над своїм опонентом.
Сміюсь я з пам"ятника Катерині через те, що в ньому немає здорового глузду. Хто врна за походженням, Ви самі прекрасно знаєте. Українська мова та культура для неї була китайською грамотою. Я б скоріше поставив ще один пам"ятник Леніну, ніж їй.
До її приходу селяни на південному сході України більше 100 років не зазнавали знущань. Завдяки цій "дамі" на півдні України була створена малоросія, ліквідовані гетьманство та Запорожська Січ з вольностями, знищено ряд кошових отаманів, видано полякам Івана Гонту. Назва "запоріжський козак" вважалась образою імператриці.
Сама Одеса заснована на місці турецької фортеці Хаджибей (перша згадка - 1415 р.)6, яку 25 вересня 1789 р. взяв загін під командуванням Дерибаса. У 1793 р. за розпорядженням Суворова, який відповідав за укріплення кордонів з Туреччиною, починається будівництво нової фортеці7. А 27 травня 1794 р. Катерина ІІ підписує наказ про заснування міста Хаджибей. Нове місто створювалося, як військово-морський форпост Росії на ближніх підступах до турецьких володінь.У січні 1795 р. за бажанням Катерини ІІ місто отримало сучасну назву. Це пов'язано з тим, що колись на схід від Хаджибея існувало грецьке поселення Одесос8.
Місто було є і буде. Назва - це не подвиг. Подвиг - це те, що вона зробила для України, а "зробила" вона дуже багато але нажаль тільки шкоди. Не розумію тих людей, які замість того, щоб вивчати і поважати історію України, шанувати своїх істинних героїв, вшановують іі ворогів. Зрештою тут на форумі це роблять тільки одиниці, які на щастя ще не є всією Одесою...!
Sapienti sat !
Вот видите, вы уже утверждаете то, чего наверняка знать не можетеА вдруг я выходец с ЗУ?
А если серьезно, мой дед, ветеран войны, некторое время провел на западной Украине. И рассказывал, что там творилось. Боялись за женщин, за детей (что они-то вам сделали?) Уже на основании одного этого я бы не хотела возводить Шухевича и им подобных в герои Украины. Но, при этом, я не еду к вам и не требую наказать вашего мэра палками... Живите себе, только нас не трогайте. А вы хотите жить по принципу: "Каждому - мое".
Я опять повторяю свой вопрос, на который вы не ответили: Вы согласны попытаться понять нас, или считаете, что только мы должны понимать вас?
И волновать она умеет
Мужские грубые сердца,
Доброе утро, Консультант! Я рада, что вы немного успокоились и написали уже что-то похожее на мнение, без прежнего стеба.Сама Одеса заснована на місці турецької фортеці Хаджибей (перша згадка - 1415 р.)6, яку 25 вересня 1789 р. взяв загін під командуванням Дерибаса. У 1793 р. за розпорядженням Суворова, який відповідав за укріплення кордонів з Туреччиною, починається будівництво нової фортеці7. А 27 травня 1794 р. Катерина ІІ підписує наказ про заснування міста Хаджибей. Нове місто створювалося, як військово-морський форпост Росії на ближніх підступах до турецьких володінь.У січні 1795 р. за бажанням Катерини ІІ місто отримало сучасну назву. Це пов'язано з тим, що колись на схід від Хаджибея існувало грецьке поселення Одесос8.
Во-первых, Одесса находится не точно на месте бывшего Хаджибея. Во-вторых, то, что здесь сущестовала греческая колония по имени Одессос, доподлинно не ивестно. Существуют и другие, более веселые теории, откуда взялось название "Одесса". В-третьих, это сейчас все однозначно ясно, а тогда были и другие предложения, где строить город-порт. И еще - при Екатерине Одессе был дан зеленый свет, чего не скажешь о Павле, который наш город не любил. Оттого мы и поставили ей памятник. И еще потому, что он был всегда, его снесли коммунисты, которых вы так не любите. Но это не значит, что мы на Екатерину молимся. Просто отдали ей свое, вот и все.
А про Запорожскую сечь - там, насколько я знаю, тоже не все однозначно. Но пусть об этом поговорят те, кто знает этот вопрос лучше меня.
И волновать она умеет
Мужские грубые сердца,
Социальные закладки