Показать скрытый текст від Гамби ЗєЗє))
Пані Маріана Варців! Мене звуть Гамба, моя Батьківщина Південний Судан. Я вчився в Україні 6 років, українською мовою. Крім мови свого племені і української, я не знаю інших мов. Але на нашій мові не існує писемності і літератури. Українска став нашим єдиним вікном у світ, засобом залучення до європейської культури. І тому мене, як і усіх афро-українців, глибоко образила Ваша стаття, де Ви пропонуєте заборонити нам розмовляти українською мовою, яка стала нашою другою рідною. А на якій мові ми повинні розмовляти? На якій мові нам читати еротичні романи? Як нам спілкуватися з нашими українськими дружинами? Ви боїтеся забруднення мови, появи якогось афро-українського суржику! Але Вам не знати, що єдиної африканської мови не існує. І єдиний наш спосіб спілкуватися між собою - це чистої літературної української мовою. Такої, яку вже майже і не почуєш в Українї. Ви боїтеся зникнення мови, але невже Ви зробили більше мене для її збереження? Я, повернувшись на Батьківщину, разом зі своєю новою дружиною Олесею, навчив української мови шістьох сусідів з їх дружинами, включаючи самого чаклуна, та будуть з ним духи Великих Батьків. Разом з чаклуном, та будуть з ним духи Великих Батьків, ми переклали українською усі заклинання і вона став мовою відправлення племінного релігійного культу. Для моїх дітей (від усіх жінок) українська стане рідною і, сподіваюся, єдиною мовою. І наш сільський поліцейський, на відміну від ваших, не соромиться української мови і не називає її «телячої мовою». Тому що сам чаклун, та будуть з ним духи Великих Батьків, розмовляє цією мовою, на відміну від міністрів у вашому уряді. Якщо десь і існує загроза мови, то тільки в Українї. Тому що для кожного українця завжди є альтернатива - російська мова. І якщо повернуться важкі часи, вони, українці, знову відлинуть усе українське, щоб «вписатися» в імперію і українська мова загине, як загинула білоруська. Для нас, афро-українців, альтернативи немає. Ми не знаємо російської мови, нас учили українською. Будьте спокійні, що б не трапилося у вас, ми в своєму селі мову збережемо. А, враховуючи нашу народжуваність, загроза зникнення мови зникне в найближчий час. Ви побоюєтеся привнесення в українську мову чужих віянь, іншого способу мислення. Але англійську, іспанську і португальську мови це тільки збагатило. Невже Ви не бажаєте своїй культурі всемирности, а волієте варитися у власному котлі? Коли я закінчу свою першу книгу, еротичний роман: «Щоденники коханки володаря», яку пишу, зрозуміло, по-українськи, ви самі побачите, який у неї буде успіх. Наш чаклун Сесе Обінга 15, та будуть з ним духи Великих Батьків, вважає Вашу статтю расистської провокацією, покликаною посварити український народ з африканською культурної діаспорою, єдиною, що зберігає чисту незабруднену українську мову. Зайве говорити, що за подібними діями стоїть Кремль і особисто Володимир Путін, заклятий ворог усього українського і південно-суданського. І Ви, пані, продаєте за 30 срібників нашу спільну велику культуру, нашу древню мову! Та просвітлять Ваш помутнілий розум духи Великих Батьків. Я буду камлаті і поститися за Ваш порятунок.
Социальные закладки