| ||
Тема: Рашизм
Якщо запитання особисто до мене, то я не раз відповідав, що я добре навчався і вивчав історію України зокрема.
Якщо абстрагуватись, то Україна була полем битв за територію та людські ресурси сотні років. Ті, хто чинив окупаційні дії, є історисними персонажами, об'єднаними у групи, князівства, країни. І від цього нікуди не дінешся. Історія вважається вичерпаною і доконаною, коли обидві сторони знаходять порозуміння та вибачаються на неадекватні події. Цього від певних суб'єктів не дочекатись ніколи.
Навпаки, моїх дітей тепер намагатимуться вчити, що мій народ не був гноблений століттями, а він нарівні з іншим, цілком відмінним моєму, виборював чиюсь свободу. Безглуздість. Але мої діти дізнаються альтернативу цій брехливій версії, як я дізнався від своїх батьків, а ті, в свою чергу, від своїх і т.д.
Не все так гладко, але, коли один суб'єкт здатен лише провадити агресивну політику стосовно іншого, принижуючи його вартість, про рівноправ'я слід забути.
Висновок: я ворогом нікого не роблю, він ним стає сам, а хто сліпий, нехай живе "у мирі".
"Цей народ знаходить більше задоволення в рабстві, ніж у свободі" (c)
Если бы учил историю не только Украины, то сразу бы врубился, что вся история- это битвы за территории, ресурсы...
И ещё : боролся,боролся, но получил безвозмездно, т.е. даром...
Это деструктивная идея у профессиональных украинцев - искать виноватых и требовать у всех извинения....
Последний раз редактировалось Cetus; 16.12.2010 в 10:29.
Котрий рік беремо, як точку відліку, шановний?
Я давно зауважив, що рософіли, в силу неможливості довести прадавність своїх пращурів чи в силу бажання применшити українськість, починають історичний відлік з певної дати, коли російська нога кудись вступила, рука щось взяла, голова кудись крутнулась.
Отож, відколи рахунок починаємо?![]()
"Цей народ знаходить більше задоволення в рабстві, ніж у свободі" (c)
Интересная дискуссия. "Мій народ" - это кто простите? Перечислите пожалуйста, это случаем не тот регион Украины, который до 50-ых годов воевал (бегал по лесам с рогатками и камнями кидался) за самостийнисть с "ветряными мельницами", в то время когда вся страна восстанавливала жизнеспособность Родины, строили заводы, фабрики, предприятия, города восстанавливали.
Ай забыл, а зачем восстанавливать что-либо, повреждений же было минимум.
at3s, вот скажите мне я по Вашему мнению "русский" или "росийськый"?
Просто хочется понять что из этих слов у Вас обзывательство.
Это хитрый "укровский" план захвата мира:
Вон в Канаде их уже более полутора миллиона, лет через 50-т они заявят что это издревле их земля и начнут претендовать на независимость, удивительно что в Сибири ещё не заикаются, а может "москалямы" стали???
Хотя что говорить, если даже "славэтна революцыонэрка бабка Поразка" 20 -лет гастарбайтерствовала в Казахстане.
Московська прокуратура порушила справу проти розповсюдження літератури в українській бібліотеці
Московська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розповсюдження літератури, що містить ознаки національної ненависті, повідомило в суботу джерело в правоохоронних органах.
"Кримінальна справа за ст. 282 ч. 1 УК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі) порушена відносно невідомих, які в період з 2008 по 2010 рік на території Державної установи культури "Бібліотека Української літератури" поширювали друковані видання", - повідомив співбесідник "Інтерфакс-Україна".
- Мер Москви обіцяє подбати про український бізнес і культуру
- Українські ветерани написали відкритий лист Путіну
- Український комуніст звинуватив Путіна в спекуляціях на темі війни в передвиборній кампанії
За його даними, згідно з висновком психолого-лінгвістичного дослідження Інституту мовознавства РАН, тексти видань містять ознаки розпалювання національної ненависті і ворожнечі.
Проводяться заходи щодо встановлення і затримання осіб, що скоїли злочин, додало джерело.
У жовтні 2009 року міністерство юстиції Російської Федерації припинило діяльність Федеральної національно-культурної автономії українців Росії "у зв'язку з порушеннями в статуті і госпдіяльності". Крім того, згідно з формулюванням рішення, ще одним приводом для припинення діяльності ФНКАУ стали публічні виступи голови організації Валерія Семененка на заходах, присвячених "пам'яті українців, загиблих у роки Голодомору". Семененко також знехтував забороною влади й далі брав участь у громадському житті, виступаючи на радіо і фігуруючи серед організаторів "заходів, присвячених пам'яті жертв Голодомору і вбивств українців в 1930-х роках".
23 листопада на засіданні Верховного суду РФ як свідок виступив активіст фонду "Отечество" Микола Журавльов, чиї скарги лягли в основу претензій Мін'юсту, який заявив, що у виступах ФНКАУ, мовляв, "тільки політика, тільки негатив про мою країну" і що "ця організація прославляє Степана Бандеру та Романа Шухевича". Крім того, на його думку, ФНКАУ також підтримувала чеченських бойовиків.
24 листопада 2009 року Верховний суд Російської Федерації своїм рішенням ліквідував ФНКАУ, задовольнивши таким чином позов Мін'юсту про ліквідацію організації. Також в Мін'юсті РФ заявили, що ФНКАУ було ліквідовано законно.
У свою чергу, народні депутати від партії "Наша Україна" направили до Міністерства закордонних справ України звернення з приводу ліквідації ФНКАУ в Росії.
Нещодавно також українська діаспора в Росії заявила про політичний тиск на український культурний рух у РФ. Про це повідомили в Раді керівників українських громадських організацій Росії.
Валерій Семененко заявляв, що переслідування українськой автономії почалися ще в травні. Спочатку закрили Український освітній центр, потім почалося настання на Бібліотеку української літератури. ФНКА УР звинувачували в порушеннях хозяйственой діяльності, але по словах Семененко, організація не проводила ніякої госпдіяльності і навіть не мала банківського рахунку.
Семененко у своєму інтерв'ю УНІАН також заявив, що його організація не проводила жодних політичних виступів, а його виступи на радіо були організовані самим радіо "Свобода" і обмежились звичайним інтерв'ю. Валерій Семененко назвав ліквідацію ФНКАУ та тиск на українську бібліотеку - звичайною спецоперацією. За його словами приводом ліквідації може стати в першу чергу те, що позиція ФНКАУ щодо голодомору розходиться з офіційним курсом РФ.
ht tp://www.newsru.ua/ukraine/18dec2010/libraire.html
Социальные закладки