Сообщение от
vovkaf
Уважаемые sergey_i и jay_dee, подготовил по Вашему совету информационный запрос:
Показать скрытый текст лично я переписал бы так:
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
21 вересня 2010 року близько 8 год. 00 хв. інспектором ДПС роти №4 ДПС ДАІ Запорізької обл., сержантом міліції Аврамчук Олександром Миколайовичом щодо мене було складено протокол та винесено постанову за нібито порушення мною швидкісного режиму в населеному пункті.
На мою вимогу згідно ст. 5 ЗУ «Про міліцію» сержант Аврамчук О.М. пред’явив мені службове посвідчення серія УЗП №021097, що має строк дії до 28.11.2009 р., тобто є недійсним. Згідно п. 12.5. Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ, затвердженої наказом МВС №111 від 27.03.2009 г., працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати службове посвідчення.
Фактично сержант Аврамчук О.М. не мав при собі дійсного службового посвідчення. Незважаючи на мої заперечення щодо неможливості встановлення його повноважень як співробітника МВС ДАІ ним було складено протокол та винесено постанову щодо мене.
Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати ґрунтовну відповідь у встановлений Законом строк на наступні питання:
1. Чи має право співробітник ДАІ знаходитись на посту (при виконанні службових обов'язків), не маючи при собі службового посвідчення, або з посвідченням, строк дії якого скінчився?
2. Чи має право співробітник ДАІ (чи будь-який інший співробітник міліції) складати протокол та виносити постанову про адміністративне правопорушення, маючи при собі недійсне посвідчення співробітника міліції (ДАІ)?
3. Чи є співробітник міліції з недійсним посвідченням уповноваженим представником ДАІ?
4. Чи зобов'язаний водій пред'являти та передавати свої документи співробітнику ДАІ з недійсним посвідченням?
5. Чи є законними дії співробітника ДАІ, який не має при собі дійсного службового посвідчення, щодо складання протоколу та винесення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності?
Социальные закладки