Шановні Одесити!

Звідки стільки агресії. У вас фашизм та націоналізм тотожні поняття. Ми ж не загарбники, що хочуть заставити ,наприклад Росію чи Польщу працювати на благо української нації. Ми просто прагнемо процвітання нашої української нації в Україні. Я виросла на західній Україні, мама у мене вінничанка, тато переселенець з Польщі(українець, не поляк), тому вважаю що можу об'єктивно робити висновки. Для того, щоб засуджувати українських націоналістів у вас нема жодного права. Ви дивитесь телевізор, читаєте пресу, але напевно мало хто з вас читає різнобарвну пресу і хоче докопатись до істини. Я ніколи не принижую солдат,які брали участь у Великій Вітчизняній, вони пережили страшний час. Я була в музеї Майданек, що під Любліном(ПНР). Це жахливе місце. Фільми про війну я не можу спокійно дивитись. Але на ЗУ ще живуть старожили і згадують, про старий замок, де своїми вухами чули, а деякі на власні очі бачили, як катували людей радянські НКВ-дисти. І серед Бандерівців були нелюди. Але ідея визвольного руху була дійсно патріотична. І не воювали вони на стороні гітлерівців. Історія не є однозначна. Чесно кажучи я не вірю до кінця жодній книжці, а старожилам вірю.
Голод в Україні був. Мої родичі з Вінничини розповідали, як радянські солдати забирали баняк з їжею в багатодітної сім'ї і втих вже не залишалось ніякої їжі, як бляху з домівки знімали.
Можливо ви не українці і не хочете, щоб хоча б ваші діти гордились тим, що вони українці? Колись під-час операції "Вісла" мої дід та баба могли залишитись в Польщі, але для того потрібно було себе назвати поляком, але вони залишили маєтки(поле,ліс,озеро) і їх погнали в Радянський Союз. В той час вони гордились тим, що вони українці, і не зраджували своєї нації. І повірте вони були не винятком, бо в такому випадку про оиерацію "Вісла" ніхто б не чув.
Не знаю чи вдалось мені вас в чомусь переконати. Але перш ніж робити висновки і засуджувати західняків пошукайте з ними спілкування. Ми не фашисти, не нацисти, більшість з нас це українська нація(є російська нація,білоруська нація,польська нація і т.д., а ми українська нація) тобто ми зобов'язані (ми це всі українці і ви в тому числі) бути українськими націоналістами, тобто носіями національності, тобто носіями українського духу,української крові.

Социальные закладки