Ничего себе! Нет, эту девицу на место надо поставить. Наглая какая...
У нас тоже не принято дорогие подарки дарить. 20евро на ДР это максимум.
У старшей появился друг-кавалер. Но такая мамина квиточка, это что-то...На физкультуре в бассейне он не купается, потому что ...шапочкой резиновой не хочет портить прическу....На 14 фераля старшая испекла ему печенье в форме сердечек, а он обещал ей испечь шоколадный торт. Ждем до сих пор..)
Что сказать, другой менталитет...
Это Одесса, детка!
Мені в цій історії дивно все: якась тітка дзвонить чужій дитині, чужа дитина має номер телефону мами однокласника, і, нарешті, дитина обіцяє подарунки, не узгодивши це попередньо з батьками?
Тут з усіма учасниками тему субординації треба підіймати, а не обговорювати суму подарунків.
Последний раз редактировалось Margaritka37; 08.03.2025 в 05:19.
1. Тітка дивна не тільки тобі. Я так і не зрозуміла, вона сама придурошна, чи це доця так її накрутила і вивернула ситуацію. Я з нею поспілкувалася і попросила всі проблеми вирішувати через мене, вона мене зрозуміла.
2. Друзі мого сина мають мій номер, тому що в нього немає свого телефону ще. Тут це нормально.
3. На відміну від власного телефону, в нього є власні гроші і він не завжди узгоджує свої витрати. Він знає наші правила, на які речі ми забороняємо витрачати, але певні свободи в нього теж є.
Мне нравится в интернете. Тут люди красивее чем в жизни, умнее чем в жизни, смелее чем в жизни, от них не воняет, и можно им не отвечать.
В курсе. Взаимоотношения погодок- это американские горки. То он хочет костюм бабочки, как у сестры, и в рот ей заглядывает, то он дарит подружкам подарки, а ей нет, потому что она съела его йогурт. Тут, короче, надо быть в контексте, чтобы это все себе представить). У кого один ребенок- сложно понять). Мы с сестрой в детстве тоже ругались, а потом лет с 10 я ее уже обожала и горой за нее была. Так более того, дочь тоже продолжает общаться с этой девочкой).
Я не запрещаю никому ни с кем дружить, но мнение выражаю открыто и что я думаю об этой девочке и ее маме я сказала.
Мне нравится в интернете. Тут люди красивее чем в жизни, умнее чем в жизни, смелее чем в жизни, от них не воняет, и можно им не отвечать.
Хотіла написати як ти дотягнула до такого віку без телефону (в сенсі як вдалося). А потім запитала у свого, коли в нього з'явився перший смартфон. Каже що з початком гімназії, у п'ятому класі. Перший кнопковий видала одразу як пішов у школу. Тому що їздив туди-назад сам. А як у ровесників малого: більшість вже має смартфони чи ні?
Так, у доньки є, тому що вже гуляє сама з подружками і має бути на звʼязку. Тут можна гуляти, ходити до школи без супроводу з 10 років. Я б і ще потягнула, але вже доведеться на 10 дарувати, бо в сестри є).
Взагалі тут по різному. В основному в 10-11 вже є телефони в більшості. Але в школі молодшій школі повна заборона, в середній він може бути в рюкзаку, але ніколи на парті чи в руках.
І ще сильно набирає оберти батькивський рух «дитинство без смартфонів», коли сімʼі відмовляються від смартфонів до 14 років, дозволяють тільки кнопковий телефон для дзвінків.
Багаті сімʼі це практикують і без руху. В родині, яка нас приймала на початку, троє хлопців, молодшому було на той час 14-15, в нього не було смартфону. Я спитала його як він до цього ставиться, він сказав «спокійно» і в нього багато друзів без смартфону в колежі, тому ніяких комплексів. Зато часу багато, і на фортепіано грає, і в шахи, і кілька мов, і кілька спортивних напрямків, і багато часу з батьком у горах проводив.
В Париже 8 марта европейские дикари отметили жарко
Россия должна быть разрушена (с)
Моя дочка до 10 лет была без телефона, компьютера, планшета и т.д. На 10 лет подарили первый телефон ) В 11 лет уже сама насобирала на компьютер. Ну и понеслось ))) Но она везде ходила со мной. Сама не гуляла. Школа сразу возле дома. У сын лет с 6ти был кнопочный. Потом уже менялось. А компьютер познал лет с 2х. Разговаривать еще толком не умел, а как включать компьютер и загружать игры знал отлично ))
Проснулась, умылась, нарядилась, улыбнулась и пошла УКРАШАТЬ МИР !
Решительный шаг вперед - это результат хорошего пинка под зад.
Социальные закладки