Продолжаем тему.
(Здесь начало первой темы)
| ||
Продолжаем тему.
(Здесь начало первой темы)
Последний раз редактировалось Andy; 10.02.2016 в 22:28.
Зачит что- то не учтено. Котёл в итоге больше работает, чтоб нагреть дом или ещё что- то.
Я сравнила прошлый декабрь и этот.
Разница всего 36 квт. А света было процентов на 30 меньше. Но теперь у меня котел газовый стоит на 70 градусов, вместо 40- 45.
И в этот раз я все " лихорадочно" заряжала, даже если не надо.
Газа, к слову , на 10 кубов разница всего.
Спробуйте знайти інструкцію чи рекламний буклет від свого хододильника та подивитись скільки там заявлено споживання на рік. В мене на холодильник 2 метра висотою написано здається 284, тобто це 24 квтгод на місяць. Якщо він пропрацював пів місяця то ті 4 квтгод і може бути холодильником. Нові електронні лічільники нічого навмисно не накручують, але вони рахують те що старі не електронні не рахували. Раніше можна було вбити в землю металевий прут, підключити до фази та цього прута лампочку та користуватись безкоштовним світлом. Сучасні лічільники таке не допускають і нормально рахують споживання навіть по одній фазі без нуля. Але якщо погана проводка чи десь проблеми з ізоляцією в пристроях то все що йде в землю вони тепер рахують. І к 99,9999% саме це є причною чому після зміни лічильника на сучасний він починає рахувати більше. І тільки ось той 0.000001% це зламаний новий лічильник. Деякі типи лічильників показують поточне споживання, можна перевірити. Якщо не показую та ви не довіряєте ДТЕК то ніхто не забороняє поставити після лічильника ДТЕКа свій щоб порівнювати показники. В мене стоять (не для контроля ДТЕК, для контролю споживання), покахують так само як й лічильник від ДТЕК. Ну там на 30000 квтгод різниця у сотню квтгод, але це у межах похибки і сказати хто не прав - китайський чи від ДТЕК неможливо. На алі однофазні лічильники по $10, можна поставити та закрити питання що ДТЕК не так рахує, але головне пам'ятати про клас точності та розміти що пара процентів різниці це норма.
Бойлер есть?
Вода в кране стала холодней. Больше энергии уходит на ее нагрев. Бойлер гораздо больше влияет на потребление чем холодильник.
Более того.
В ноябре было 30 дней. В декабре - 31. Вот вам и 4 кВт нарисовалось.
121/31=3.9 кВт в день у вас потребление.
Было бы в декабре 31 день, сошлось бы один в один. Минус холодильника ушел на нагрев более холодной воды бойлером.
Кстати, самый короткий день в году - 22 декабря. Значит освещение в декабре могло работать дольше чем в ноябре. Может пылесосили или голову феном сушили чаще. 4кВт - в пределах погрешности.
Последний раз редактировалось Kronus; 04.01.2026 в 19:19.
Социальные закладки