| ||
Тема: Мастопатия и её лечение
В Центре Здоровья Семьи на Зоопарковой 8 поломался рентген аппарат, записи на маммографию нет на неопределенное время(
Последний раз редактировалось Angy; 13.08.2025 в 14:51.
А у меня вопрос, почему теперь бесплатно раз в два года? Раньше было раз в год. Я так и делала. Есть этому объяснение, кроме экономии средств ?
Последний раз редактировалось Ноябрина; 13.08.2025 в 13:17.
Просто изначально решили быть святее папы Римского.А у меня вопрос, почему теперь бесплатно раз в два года? Раньше было раз в год. Я так и делала. Есть этому объяснение, кроме экономии средств ?
СТАНДАРТ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ (2025р):
50-69 років - обов’язковий періодичний медичний огляд та направлення на мамографію кожні 2 роки;
Наказ МОЗ № 1368 "Про забезпечення скринінгу і ранньої діагностики окремих видів раку."
Огляд та пальпація молочних залоз і направлення жінок з цільової групи на мамографію кожні 2 роки
популяційний скринінг:
жінки віком 50-69 років;
група ризику – жінки віком від 40 років за наявності факторів ризику.
Девушки, ещё бы и маммограф новый хотелось быЦена не зависит от аппарата? Я на Зоопарковую ездила только потому что там был новый маммограф
https://omr.gov.ua/ru/news/221368
Сейчас специально загуглила
З реформою медичної системи сімейні лікарі отримали змогу виписувати скерування майже на будь-які аналізи.
Але у 2025 році Національна служба здоров’я змінила правила маршрутизації пацієнтів, пояснила керівниця служби Наталія Гусак в інтерв’ю для "УП. Життя".
Раніше сімейний лікар міг виписати направлення на більшість обстежень: від УЗД і рентгену до МРТ і КТ.
Тепер медики первинки можуть скерувати лише на такі дослідження:
УЗД (черевної порожнини, щитоподібної залози, сечового міхура тощо);
рентген (грудна клітка, кінцівки);
холтерівський моніторинг;
ендоскопічні дослідження травної, дихальної, урологічної та гінекологічної систем;
базові лабораторні аналізи.
Усі ці обстеження покриваються НСЗУ в рамках пакету "Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах".
Однак сімейний більше не має права виписувати направлення на складні дослідження, як-от:
магнітно-резонансну томографію (МРТ);
комп’ютерну томографію (КТ);
деякі розширені аналізи;
спірометрію (дослідження для перевірки роботи легень).
Тепер це може робити виключно фахівець вузького профілю, який веде хворобу пацієнта.
Девочки, посоветуйте маммолога который не будет грузить, и запугивать ..К кому лучше подойти ?
Всем добрый день. Девочки, подскажите какой порядок действий должен быть?
Делать узи, мамографию и потом на прием к врачу, или сначала на прием, врач после осмотра сам назначит .
История такая: перед месячными ,грудь как обычно чуть увеличилась, чуть побаливала, но это всегда проходило, в этот раз , сразу после 1-2 дня цикла, стало легче, но не прошло совсем(( , как это было раньше, а вчера проснулась с ощущением, что я всю ночь не кормила ребенка, ( мне 44, ребенок давно взрослый, просто ассоциация такая) и к утру грудь прямо налилась и болит(((
П.С. Маммографию в прошлом году( июле) делала на Зоопарковой, по результатам все было Ок, никаких проблем
*Never give up*
Девочки,а кто то был у доктора Щербина Виктория? Думаю к ней пойти на консультацию
Подскажите, кто-то делал в инто-сане маммографию? или где лучше сделать? на Зоопарковой, все еще не работает аппарат , и не известно когда устранят поломку((
*Never give up*
Социальные закладки