|
Могут сделать экзамены , непосредственно в вузах, ну как раньше было?
Я пришла из доброй сказки......выгнали
На фейсбуке МОН написало: "виходимо з пропозицією про одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році."
https://www.facebook.com/UAMON/posts/293804742859345
Ждем теперь новостей от УЦОЯО.
Последний раз редактировалось Panty; 08.03.2022 в 17:12.
Люди сейчас живут в паралелльных мирах: кого-то волнует ЗНО, а кто-то сидит в подвалах вторую неделю, кому-то нечего есть, кому-то пить - ребенок от обезвоживания умер... Им точно плевать на ЗНО.
Well, show me the way
To the next whiskey bar...
Кто с мечом к нам придёт,тот от меча и погибнет!!!
Проблема в стране одна-ВОЙНА.Надо понимать, что она не закончится по щелчку пальцев, сколько продлиться не понятно.Неизвестно останемся ли мы в живых... Вы это хотите услышать? Или думаете, что я идиотка, которая не понимает ничего или не понимает, что нет ничего дороже жизни? Я когда смотрю на всеобщее бегство, на меня нападает ужасное уныние.Экономика в жопе, работы нет и в обозримом будущем не будет, хлеб по карточкам, нервные срывы и т.д.При этом всем мы продолжаем думать о перспективе поступить и учиться в Одессе!
Мы не можем покинуть страну, даже если бы и могли, то учиться без диплома , без денег в Европе не реально.И на пособие беженца жить не реально.
Поэтому, мы продолжаем верить и надеяться.
Переоценив себя ты недооцениваешь других.
Попадалось сегодня в интернете. Вроде в этом году будут принимать в ВУЗы без экзаменов.
⚡️ВНО для поступающих в 2022 году не будет.
"Никаких экзаменов в университетах не будет для предотвращения каких-либо проявлений коррупции. Будет создано вроде ВНО, но без участия ребенка. Все будет прозрачно, потому что компьютер не участвует в каких-либо коррупционных схемах. Попробуем это сделать в 2022 году без стресса для ребенка, без применения механизма ВНО", - сообщил министр образования и науки Украины Сергей Шкарлетт.
как это без участия ребенка?
Сергій Шкарлет, [11.03.2022 16:51]
Як я повідомляв раніше, спільно з комітетом освіти, науки та інновацій ВРУ, батьками та освітянами, опрацювавши всі пропозиції та звернення, прийнято рішення про одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів та складання ДПА. Йдеться виключно про 2022 рік.
Пропозиції оприлюднено в законопроєкті, який вже зареєстрований у ВРУ (реєстр. номер 7132)
Це рішення було непростим, але важливим. Сьогодні, коли наша країна страждає від жорсткої агресії рф, дітям доводиться дуже складно. Ми зобов’язані їм допомогти, зобов’язані забезпечити їхнє право на здобуття вищої освіти в майбутньому.
Не менш важливим законопроєктом, над яким команда МОН працювала спільно з Комітетом та спільнотою освітян, є законопроєкт щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану. Документ вже зареєстрований у Парламенті (реєстр. номер 7133).
Його мета – створювати всі умови для якісного та максимально безпечного освітнього середовища. Одним із ключових елементів документу є надання державних гарантій здобувачам освіти, працівникам закладів, установ освіти, наукових установ і реалізація у найбільш безпечній формі для життя та здоров’я.
Сподіваюся, що під час найближчого засідання ВРУ ці законопроєкти будуть ухвалені. Від себе особисто закликаю кожного народного депутата їх підтримати.
Ми – сильні!
Ми – Україна!
Вот ссылка на законопроект 7132, но текста пока нет:
https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39187
Последний раз редактировалось Panty; 11.03.2022 в 17:12.
Добрый день! Подскажите, пжл, кто в курсе, правда ли, что поступить в вуз за границей можно только с 18 лет? Какая процедура поступления - получаешь аттестат, потом ещё год нужно у них изучать язык, а потом только поступление в вуз? Поделитесь, пжл, информацией, у кого дети поступали.
Дочка учится в Польше. Поступала после колледжа в 18 лет все документы подписывала сама. Для тех, кому нет 18 должен быть назначен опекун.
P.S. Она же выступала опекуном однокурсницы, которая поступала после 11 класс, те в 17. Ходила с ней в Ужонд для оформления карты побыту и подписывала ее документы.
Я так понимаю, что зно , дпа отменили и выпускники получают просто свидетельство об окончании 11 кл. Сегодня в фб пост был о проведении мультитеста для поступления в вуз, и самое прикольное -предметы, включенные в него( укр.мова, матем, история) не до конца поняла, приняли его или только как предложение. Но уже как то....
Освітній Центр Верховної Ради України
34 мин. ·
❗️ УВАГА❗️
Верховна Рада України прийняла Закон № 7132 про скасування складання державної підсумкової атестації, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у 2022-му році.
Війна зруйнувала освітній процес, який ще не встиг повноцінно відновитися після пандемії ковіду. У таких умовах скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування (складаються при вступі в магістратуру) буде своєрідним заохоченням молоді до навчання в Україні. Це важливо, бо маємо думати про збереження інтелектуального потенціалу (нам ще відбудовувати та розвивати країну після перемоги!)
Важливо, що ДПА, ЗНО та інші випробування скасовуються лише на 2022 рік, тож не йдеться про якесь усунення запобіжників для непрозорого й нечесного вступу до закладів вищої освіти. Це вимушений виняток, а не правило.
Проблема, яку вирішує законопроект:
➡️ росія воює з усією Україною, не лише з нашою армією. Цивільна інфраструктура, особливо навчальні заклади, зараз під особливою загрозою. Проведення ДПА, ЗНО тощо зайвий раз наражатиме нашу молодь на небезпеку.
➡️ в умовах війни українські заклади освіти не будуть серед найпривабливіших для вступників. Тому скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування допоможе зберегти студентський контингент, стимулюватиме до навчання в Україні.
❓Що змінюється❓
✅ Випускники 2021/2022 навчального року звільняються від проходження державної підсумкової атестації.
✅ Вступ до закладів вищої освіти цього року буде без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.
https://www.facebook.com/educationcenterofVRU/posts/300786625493977
Социальные закладки