— Дані соціологічних досліджень показують помітне зростання популярності ОПЗЖ. На ваш погляд, чому проросійські сили набирають популярність?
— Мені здається, останні дані все-таки трохи підмотали на користь ОПЗЖ. Так, попередні опитування показували їхнє зростання, але те, що вони перевершили за популярністю Слугу народу, — в це я не вірю. Так, є три сильні політичні проєкти — це Слуга народу, ЄС і ОПЗЖ. Найімовірніше, ЄС стоїть на своїй електоральній стелі, падіння популярності Слуг пояснюється тією хаотичною політикою, яку вони проводять ці півтора року, ситуація з ОПЗЖ — прямий наслідок того, що
дозволялося Віктору Медведчуку останні сім років до моменту закриття каналів.
Замість того щоб ще раніше закрити його медійні помийки, відразу після їх появи, його
підтримували як спаринг-партнера, як підтримували і Юрія Бойка — таку собі страшилку для українців із цінностями суверенної демократії. Результат, на мою думку, цілком закономірний.
— До речі, про Порошенка. Схоже, його прихильники добряче образилися на вас, коли ви сказали, що ЄС пішло б на користь, якби Петро Олексійович пішов на пенсію, і що в теперішньому своєму стані "Європейська солідарність" більше нагадує секту.
— З усіх українських політичних партій ЄС і "Голос" для мене найближчі. Я ж знаю їх усіх, із багатьма знайомий, і все, що я сказав, було дружньою порадою людини, яка стоїть на їхньому боці й бачить, у чому їхні проблеми. Можливо, вони самі цього не помічають, але
якщо вони рухатимуться у тому ж напрямку, то вони програють і парламентські, й президентські вибори. Своєю реакцією вони показують, що
не готові були критику почути, а значить, справи, найімовірніше, йдуть так, як я сказав.
Социальные закладки