Тема: Клуб принципиальных не плательщиков ЖКХ.

Ответить в теме
Страница 250 из 374 ПерваяПервая ... 150 200 240 248 249 250 251 252 260 300 350 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 4,981 по 5,000 из 7470
  1. Вверх #4981
    User banned
    Цитата Сообщение от chepel123 Посмотреть сообщение
    Пытаемся , но пока одни отписки и такое ощущение , что эти жековские даже не читают ,то что пишут . Какой то бред в ответах
    Нет даже отписок. В жэке заявление не берут. Отправляли заказными письмами. Результат - возврат письма по адресу отправителя.

2. Вверх #4982
    Посетитель Аватар для Slim!
    отсутствие отписок меня не смутит, скорее продажа квартиры в долгосрочной перспективе. потому как к примеру не плачу 1-2 года и набежит цифра, которая отпугнёт людей ведь к сожалению не все готовы продолжать бороться .

3. Вверх #4983
    Живёт на форуме Аватар для rujuk
    Цитата Сообщение от GoodWool Посмотреть сообщение
    Нет даже отписок. В жэке заявление не берут. Отправляли заказными письмами. Результат - возврат письма по адресу отправителя.
    А курьерской доставкой пробовали им отправлять?
    Всегда улыбайся!)
    Себе жизнь продлишь, друзей порадуешь, врагов побесишь!)

4. Вверх #4984
    Цитата Сообщение от Тундра-Чучундра Посмотреть сообщение
    15 августа в 10.00 Приморская администрация проводит комиссионное обследование дома 4 по улице Мечникова. Приглашаю всех желающих посмотреть, как райадминистрация выполняет свои обязанности Заказчика (в интересах жильцов) по Договору с ЖКСом.
    Какие новости у Вас есть, приходила ли комиссия для обследования дома?
    Всегда улыбайся!)

5. Вверх #4985
    User banned
    Цитата Сообщение от rujuk Посмотреть сообщение
    А курьерской доставкой пробовали им отправлять?
    А вот этого не делали. Я думаю 7 писем заказных с возвратом будет достаточно. Больше с ними не общались..

6. Вверх #4986
    Постоялец форума
    Какие новости у Вас есть, приходила ли комиссия для обследования дома?
    Приехала))) Плакались, что жильцы не платят. Постоянно все ломается, 4 раза канализацию чистили, бедняги, 4 раза систему отопления запускали, в-общем, рассказывали о том, что нельзя проверить. До конца недели обещали доделать то, что не сделали за год( Завтра проверю.

7. Вверх #4987
    Постоялец форума
    Спросить хочу, может, кто-то делал что-то подобное... Хочу на сумму долга купить тротуарную плитку, чтоб ее уложили в нашем дворе. В ЖЭК платить не хочу, все равно ничего не сделают, а так хоть что-то для дома. Директор ЖКС утверждает, что так нельзя, я должна перечислить деньги на их счет, а они купят сами у своего поставщика ФОП Петросян. Деталь - сумма долга 9000, а на плитку надо 100000. Как быть? ЖКС приезжал вместе с поставщиком плитки, замерял двор, оценил все с работой 200000. Ни одной точной цифры, все как-то в среднем, приблизительно. Я так поняла, что должна оплатить долг, а они остальную сумму? Или мечтать не вредно?))) Никто с таким не сталкивался? Еще интересная деталь) Нашла в сети 3 адреса, по которым производится ремонт дорожного покрытия. Площади 250кв.м., 150 кв.м. и 199 кв.м, По всем 3 адресам тендер выиграл ФОП Петросян и стоимость работ около 200 000. И мой двор 100 квадратов тоже 200 000. Я уже нашла двух поставщиков, у которых плитка дешевле. Что посоветуете? Есть гарантия, что мой двор будет красивым?)
    И еще - мой ЖКС активно работает! Нашла такую интересную страничку, только моего адреса там нет( Зато в Дачном они убирают...
    https://touch.facebook.com/%D0%9A%D0...92/?__tn__=C-R

8. Вверх #4988
    Спросить хочу, может, кто-то делал что-то подобное... Хочу на сумму долга купить тротуарную плитку, чтоб ее уложили в нашем дворе. В ЖЭК платить не хочу, все равно ничего не сделают, а так хоть что-то для дома. Директор ЖКС утверждает, что так нельзя, я должна перечислить деньги на их счет, а они купят сами у своего поставщика ФОП Петросян. Деталь - сумма долга 9000, а на плитку надо 100000. Как быть? ЖКС приезжал вместе с поставщиком плитки, замерял двор, оценил все с работой 200000. Ни одной точной цифры, все как-то в среднем, приблизительно. Я так поняла, что должна оплатить долг, а они остальную сумму? Или мечтать не вредно?))) Никто с таким не сталкивался? Еще интересная деталь) Нашла в сети 3 адреса, по которым производится ремонт дорожного покрытия. Площади 250кв.м., 150 кв.м. и 199 кв.м, По всем 3 адресам тендер выиграл ФОП Петросян и стоимость работ около 200 000. И мой двор 100 квадратов тоже 200 000. Я уже нашла двух поставщиков, у которых плитка дешевле. Что посоветуете? Есть гарантия, что мой двор будет красивым?)
    И еще - мой ЖКС активно работает! Нашла такую интересную страничку, только моего адреса там нет( Зато в Дачном они убирают...]
    Смотрите, по тротуарной плитке во дворе:
    Нам пару недель назад только закончили стелить ее во дворе, но это все было кажется за счёт города, по крайней мере заявление писали на Приморскую администрацию, было как Вы говорите 250 кв, но и УК приходила и смотрела как работы идут, поэтому как по бумагам все это прошло не знаю точно.
    Заявление писали через осон(самоорганизация населения), по Вашему адресу должен работать осон Центральный, он он не работает от слова совсем, могу написать Вам телефон(это Дерибасовская 8), по которому можно выйти на этот самый осон центральный, и там оставите координаты свои и Улановский Вам перезвонит и может быть договоритесь о встрече с ним, если будете настойчивой может быть что то и получится у него выбить в смысле - помощь в сопровождении
    Мы сейчас живем по адресу осон Добробыт и он работает, через него мы и постелили плитку в нашем дворе!
    Сбивчиво, все в кучу, но как то так)

А если Вы УК оплатите долг, поверьте Вам все равно ничего не сделают(в смысле -желаемую плитку, у них лишних денег нет, у Вас же приличная сумма получается в итоге), у них задачи и цели с Вашими расходятся, но это моё мнение
    Всегда улыбайся!)

9. Вверх #4989
    User banned
    Приехала))) Плакались, что жильцы не платят. Постоянно все ломается, 4 раза канализацию чистили, бедняги, 4 раза систему отопления запускали, в-общем, рассказывали о том, что нельзя проверить. До конца недели обещали доделать то, что не сделали за год( Завтра проверю.
    Должны быть акты по выполненным работам с подписями заказчика, т.е. жильцов. Смета работ.. Как минимум..

10. Вверх #4990
    Постоялец форума
    Должны быть акты по выполненным работам с подписями заказчика, т.е. жильцов. Смета работ.. Как минимум..
    Согласно Договора между р/а и ЖЭКом они составляют акт работы комиссии в 2 экземплярах, но об отчетности (сметы, договора с подрядчиками, акты выполненных работ) в Договоре ни слова! Может, р/а имеет право проверять сметы, но подозреваю, что мне они ничего не покажут. Проверила сегодня их доделки. Они остались недоделками. Ничего оплачивать не буду, пока не сделают обещанное. Вообще, в нашем государстве (городе) выгоднее не платить, потому что за последнюю неделю с момента возникновения желания рассчитаться с долгами я уже 3 раза была в ЖКС и 4 раза в участке. Устала!

11. Вверх #4991
    Постоялец форума
    Сейчас заказчик не жильцы! А почему-то райадминистрация(((((((((((((

12. Вверх #4992
    Постоялец форума
    Смотрите, по тротуарной плитке во дворе:
    Нам пару недель назад только закончили стелить ее во дворе, но это все было кажется за счёт города, по крайней мере заявление писали на Приморскую администрацию, было как Вы говорите 250 кв, но и УК приходила и смотрела как работы идут, поэтому как по бумагам все это прошло не знаю точно.
    Заявление писали через осон(самоорганизация населения), по Вашему адресу должен работать осон Центральный, он он не работает от слова совсем, могу написать Вам телефон(это Дерибасовская 8), по которому можно выйти на этот самый осон центральный, и там оставите координаты свои и Улановский Вам перезвонит и может быть договоритесь о встрече с ним, если будете настойчивой может быть что то и получится у него выбить в смысле - помощь в сопровождении
    Мы сейчас живем по адресу осон Добробыт и он работает, через него мы и постелили плитку в нашем дворе!
    Сбивчиво, все в кучу, но как то так)

А если Вы УК оплатите долг, поверьте Вам все равно ничего не сделают(в смысле -желаемую плитку, у них лишних денег нет, у Вас же приличная сумма получается в итоге), у них задачи и цели с Вашими расходятся, но это моё мнение
    А может они (ЖЭК) через осоны делают? Что такое осон? Как расшифровка звучит?

13. Вверх #4993
    А может они (ЖЭК) через осоны делают? Что такое осон? Как расшифровка звучит?
    Орган самоорганизации населения, по поиску посмотрите что это такое, они к жэкам не имеют прямого отношения , как по мне они наобротот могут повлиять на их ничего не делание в конкретно взятом вопросе, НО если этот осон работает, как должен!
    Всегда улыбайся!)

14. Вверх #4994
    Директор Землетрясения Аватар для Igrik
    И еще - мой ЖКС активно работает! Нашла такую интересную страничку, только моего адреса там нет( Зато в Дачном они убирают...
    https://touch.facebook.com/%D0%9A%D0...92/?__tn__=C-R
    я делал, когда еще был жкс, а не управляющая контора.
    я накопил долг, ну небольшой, порядка 800 грн.
    и пришел, к нач жека, и сказал, денех платить не буду, вы всеравно ниче не делаете.. но я поменяю трубы гор. воды(лежак), под своей квартирой, и с отступами на соседние квартиры. Тогда я еще не знал, что горячую воду совсем отключат, лучше бы потратил деньги на систему отопления.
    в общем, я договорился с нач жкс, НЕ УЧАСТКА.
    и вначале посчитал сколько надо материала, и приблизительную сумму на материалы, 4500 грн. показал, стоимость работы я не учитывал, потому как сам стал и сделал замену.
    все доки подписали, все что необходимо было, и я около 3 лет, не платил вообще, т.к. была переплата. сумма потраченная на материалы, по бухгалтерии прошла как моя переплата жкс.
    как сейчас не интересовался ещё.
    Судьба - это не вопрос случая, а вопрос выбора. Ее не надо ждать, ее нужно создавать!

15. Вверх #4995
    Цитата Сообщение от Igrik Посмотреть сообщение
    я делал, когда еще был жкс, а не управляющая контора.
    я накопил долг, ну небольшой, порядка 800 грн.
    и пришел, к нач жека, и сказал, денех платить не буду, вы всеравно ниче не делаете.. но я поменяю трубы гор. воды(лежак), под своей квартирой, и с отступами на соседние квартиры. Тогда я еще не знал, что горячую воду совсем отключат, лучше бы потратил деньги на систему отопления.
    в общем, я договорился с нач жкс, НЕ УЧАСТКА.
    и вначале посчитал сколько надо материала, и приблизительную сумму на материалы, 4500 грн. показал, стоимость работы я не учитывал, потому как сам стал и сделал замену.
    все доки подписали, все что необходимо было, и я около 3 лет, не платил вообще, т.к. была переплата. сумма потраченная на материалы, по бухгалтерии прошла как моя переплата жкс.
    как сейчас не интересовался ещё.
    Сейчас тоже такое практикуется, редко , но делают, однако для этого нужен определенный пакет документов.
    Если речь идет о Толстого 5, Порто-Франковский, идете на прием к Страшному В.А. обсуждаете с ним этот вопрос и есть вероятность что все сработает по написанному Вами сценарию, только за работу не компенсируют деньги - покупка материалов с сопровождающими документами
    Всегда улыбайся!)

16. Вверх #4996
    User banned
    Сейчас заказчик не жильцы! А почему-то райадминистрация(((((((((((((
    Если заказчик райадминистрация, она и должна оплачивать работы..
    Это афера, ничего общего не имеющая ни с договорным правом, вообще ни с чем..

17. Вверх #4997
    Постоялец форума
    Если заказчик райадминистрация, она и должна оплачивать работы..
    Это афера, ничего общего не имеющая ни с договорным правом, вообще ни с чем..
    Да я согласна) Но эта афера базируется на Законе Украины) И после проверки мне показалось, что райадминистрация сама в шоке)))

18. Вверх #4998
    Не покидает форум
    радикально ,признавайтесь кто ?
    21 августа, 18:48
    На Вильямса неизвестный стрелял в замдиректора одесского ЖКСа (обновлено)

В Одессе 45-летнего мужчину госпитализировали с огнестрельными ранениями грудной клетки и предплечья.

Одессит сидел в своей припаркованной машине, когда к ней подбежал неизвестный и открыл огонь предположительно из травматического пистолета.

Случившееся предварительно квалифицировали как покушение на убийство (ст. 15, часть 1 ст. 115 УК Украины).

Как стало известно «Думской», пострадавший — заместитель директора ЖКС «Черноморский». Стреляли в него из револьвера системы Нагана.

19. Вверх #4999
    Частый гость
    вот так можно отказаться от отопления.Решение вступило в силу и свеженькое.

Категорія справи № 465/7404/17: Цивільні справи; Позовне провадження; Спори, що виникають із договорів; Спори, що виникають із договорів надання послуг.
    Надіслано судом: 23.05.2018. Зареєстровано: 24.05.2018. Оприлюднено: 29.05.2018.
    Дата набрання законної сили: 21.06.2018
    Державний герб України
    465/7404/17

2/465/841/18

РІШЕННЯ

Іменем України

22.05.2018 року м. Львів

ранківський районний суд м. Львова в складі:

головуючої - судді - Мартинишин М.О.

з участю секретаря - Потюк В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1

до Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго», Публічного акціонерного товариство по газопостачанню та газифікації «Львівгаз»

про зобов'язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом до Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго», Публічного акціонерного товариство по газопостачанню та газифікації «Львівгаз», про зобов'язання вчинити дії, в якому просить зобов'язати ОСОБА_2 міське комунальне підприємство «Львівтелоенерго» розробити та надати технічні умови облаштування у квартирі № 16 по вул. ОСОБА_3, 72 у м. Львові від мережі центрального опалення і гарячого водопостачання та влаштування автономного опалення і гарячого водовідведення, зобов'язати ПАТ по газопостачанню та газифікації «Львівгаз» розробити та надати технічні умови облаштування у квартирі № 16, по вул. Єфремова С., 72 у м. Львові від мережі центрального опалення і гарячого водопостачання та влаштування автономного опалення і гарячого водовідведення.

Свої позовні вимоги обґрунтовує тим, що вона є власником квартири № 16 по вул. ОСОБА_3, 72 у м. Львові. У зв'язку з неналежним наданням послуг постачання теплової енергії позивач вирішив відмовити від централізованого опалення квартири, маючі на меті встановити у своїй квартирі автономну систему опалення. Враховуючи те, що відповідачами було відмовлено позивачу у задоволенні звернення щодо надання дозволу на встановлення індивідуального опалення в квартирі, змушений звернутися до суду за захистом своїх прав.

У судове засідання позивача та представник позивача не зявилися, однак представник позивача подав заяву 22.05.2018 року, в якій просить справу слухати у відсутності позивача та його, позов підтримують повністю, просять такий задовольнити, а тому суд вважає, що справу слід слухати у їх відсутності на підставі наявних у справі даних чи доказів, достатніх для постановлення рішення.

Представник відповідача ЛМКП «Львівтеплоенерго» у судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про день, час та місце слухання справи, надіслав на адресу суду відзив на позовну заяву в якому просить в задоволенні позову відмовити, а тому суд вважає, що справу слід слухати у їх відсутності на підставі наявних у справі даних чи доказів, достатніх для постановлення рішення.

Представник відповідача ПАТ «Львівгаз» в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про день, час та місце слухання справи, надіслав на адресу суду відзив на позовну заяву в якому просить в задоволенні позову відмовити, а тому суд вважає, що справу слід слухати у їх відсутності на підставі наявних у справі даних чи доказів, достатніх для постановлення рішення.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, не здійснюється.

Дослідивши подані сторонами документи і матеріали, всебічно і повно зясувавши всі фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позов, обєктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення, з таких підстав.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завдання цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно дост. 4 ЦПК України, до суду може звернутись кожна особа за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У відповідності до ч. 1 ст. 16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

За вимогами ст. ст. 12, 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 є власником квартири № 16 по вул. ОСОБА_3, 72 у м. Львові на підставі договору купівлі-продажу квартири №1548 від 17.11.2015 року, що підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 17.11.2015 року(а.с.7).

Відповідно до положень ст. 319 ЦК України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Більше того, право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно обмежений у його здійсненні (ч. 1 ст. 321 ЦК України).

Відповідно до ст. 8 Конституції України в Україні визначається і діє принцип верховенства права.

Відповідно до ст. 19 Конституції України, правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Відповідно до статті 64 Конституції України, конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Відповідно до ст.22 Конституції України права і свободи людини і громадянина, закріплені Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про теплопостачання» основними завданнями державного регулювання діяльності у сфері теплопостачання є захист прав споживачів, забезпечення рівних можливостей доступу суб'єктів відносин у сфері теплопостачання на ринок теплової енергії, запобігання монополізації та створення умов для розвитку конкурентних відносин у сфері теплопостачання.

Згідно з ст. 18 вищевказаного закону суб'єктам господарської діяльності у сфері теплопостачання забороняється зловживати монопольним становищем у будь-якій формі.

Відповідно до статті 19 цього закону споживач або суб'єкт теплоспоживання має право вибирати (змінювати) теплопостачальну організацію, якщо це технічно можливо. Теплогенеруюча організація має право постачати вироблену теплову енергію безпосередньо споживачу згідно з договором купівлі-продажу.

Захист прав споживачів теплової енергії, а також механізм реалізації захисту цих прав регулюються, зокрема, Законом України «Про теплопостачання», Законом України «Про захист прав споживачів».

Відповідно до ч.1 ст.5 Закону України «Про захист прав споживачів», держава забезпечує споживачам захист їх прав, надає можливість вільного вибору продукції, здобуття знань і кваліфікації, необхідних для прийняття самостійних рішень під час придбання та використання продукції відповідно до їх потреб, і гарантує придбання або одержання продукції іншими законними способами в обсязі, що забезпечує рівень споживання, достатній для підтримання здоров'я і життєдіяльності.

Статтею 24 Закону України «Про теплопостачання» зазначено, що споживач має право на вибір джерел енергії, чи постачальної організації.

Так, постанова Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007р. №1268 «Про внесення змін до правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою КМУ від 21.07.2005р. №630, прямо обмежує конституційні права громадян та норми Закону України «Про теплопостачання» від 02.06.2005 року, а саме ч. 1 ст. 24 «права та основні обов'язки споживача теплової енергії» щодо права споживача на вибір одного або декількох джерел теплової енергії чи теплопостачальних організацій, якщо це можливо за існуючими технічними умовами.

Вказане право також гарантується ст. ст. 55, 124 Конституції України.

Як вбачається із акту на приймання в експлуатацію димових і вентиляційних каналів в житлових будинках після капітального ремонту і нового будівництва від 24.05.2017 року(а.с.10), що при перевірці технічного стану димових і вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для відводу продуктів згоряння і природної вентиляції при спалюванні газу в квартирі № 16 по вул. ОСОБА_3, 72 у м. Львові було встановлено, що димові і вентиляційні канали в даній квартирі відповідають технічним умовам і придатні для відводу продуктів згоряння від побутових газових приладів.

В судовому засіданні також встановлено, що у зв'язку з неналежним наданням послуг позивач вирішив відмовитись від надання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання, що підтверджується актом-претензією від 20.11.2017 року(а.с.13).

Пунктом 39 Правил користування тепловою енергією затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007року №1198 та пунктом 24 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р. закріплюють за споживачем право відмовитися від отримання послуг з централізованого опалення.

Відповідно до ч.2 ст. 383 ЦК України власник квартири може на свій розсуд здійснювати ремонт і зміни у квартирі, надані йому для використання як єдиного цілого, - за умови, що ці зміни не призведуть до порушень прав власників інших квартир у багатоквартирному житловому будинку та не порушать санітарно-технічних вимог експлуатації будинку».

Таким чином, позивач має право на влаштування індивідуального опалення. Встановлення індивідуального опалення у квартирі жодним чином не мало б порушувати прав власників інших квартир у багатоквартирному будинку та санітарно-технічних вимог і правил експлуатації будинку.

Згідно з п. 6 ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у разі зникнення потреби в отриманні послуги або відмови споживача від користування послугою виконавця/виробника споживач має право розірвати договір у порядку, встановленому законом.

Відносини щодо отримання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води регулюються між власниками окремих житлових приміщень та постачальниками таких послуг на підставі договорів про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, укладеними між конкретними споживачами та комунальними підприємствами, які надають такі послуги. Згідно таких договорів виконавці, тобто комунальні підприємства, зобов'язані надавати споживачам вчасно та відповідної якості послуги з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, а споживачі зобов'язуються своєчасно оплачувати надані послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, передбачених договором. У разі порушення умов договору однією із сторін договір може бути розірваний. Підставами для розірвання договору з ініціативи споживача є зникнення потреби в отриманні послуг або відмова споживача від користування послугами, або невиконання умов договору виконавцем (п.32 Типового договору Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженого Постановою КМУ №630 від 21.07.05р.).

Суд приймає до уваги твердження, що у відповідності до «Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від центрального теплопостачання» затверджене наказом від 22.11.2005 № 4 Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, ОСОБА_2 міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» виготовляє технічні умови на відключення квартир від системи централізованого опалення та центрального водопостачання, у зв'язку з неналежним наданням послуг з постачання теплової енергії та економністю індивідуальної системи, для влаштування автономного опалення.

Крім того, у відповідності до п. 8, 9 та 10 Правил користування тепловою енергією затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007року №1198, надання технічних умов віднесено до компетенції теплопостачальної організації, якою в даному випадку є відповідач ОСОБА_2 міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго».

Виготовлення технічних умов на влаштування і підключення газових приладів, а в даному випадку газового котла, в квартирах відноситься до компетенції відповідача публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Львівгаз».

В свою чергу положення статті 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 04.11.1950 р. передбачають, що кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

Відповідно до ч. 2 ст. 16 ЦК України способами захисту цивільного права та інтересів є визнання права, припинення дії, яка порушували право. Суд може захистити цивільне право і інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

Згідно із ст.5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Відповідно до ч. 2 ст. 89 ЦПК України, суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності.

З урахуванням вищевказаного, аналізуючи зібрані по справі докази в їх сукупності та співставленні, а також виходячи із засад розумності, виваженості та справедливості, суд вважає позовні вимоги повністю доведеними, обґрунтованими та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.4, 5, 76, 77, 79, 80, 83, 95, 141, 223, 247, 259, 263-265, 268, 273, 353 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в:

позов задовольнити.

Зобов'язати ОСОБА_2 міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» розробити та надати технічні умови облаштування у квартирі № 16 по вул. ОСОБА_3, 72 у м. Львові від мережі центрального опалення і гарячого водопостачання та влаштування автономного опалення і гарячого водовідведення.

Зобов'язати ПАТ по газопостачанню та газифікації «Львівгаз» розробити та надати технічні умови облаштування у квартирі № 16 по вул. ОСОБА_3, 72 у м. Львові від мережі центрального опалення і гарячого водопостачання та влаштування автономного опалення і гарячого водовідведення.

Рішення суду може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до апеляційного суду Львівської області. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Дата складення повного судового рішення - 22.05.2018 року.

Суддя Мартинишин М.О.

20. Вверх #5000
    Живёт на форуме
    ...вот так можно отказаться от отопления.Решение вступило в силу и свеженькое....
    У нас непрецедентное право))) Что можно там, тут может быть иначе)))

Ответить в теме
Страница 250 из 374 ПерваяПервая ... 150 200 240 248 249 250 251 252 260 300 350 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права