Я шостий рік працюю в антикорупційному комітеті ВРУ. Практично я брав участь у підготовці та прийняттю всього новітнього антикорупційного законодавства України.
Хочу заявити наступне.
Всі ці «автори та співавтори законапроНАБУ» такі як Порошенко, Луценко, і подібні ніколи не бажали прийняття дієвих антикорупційних законів та створення незалежних антикорупційних інституцій.
З боку Президента було втручання при конкурсі до НАБУ, пряма керованість конкурсом на призначення в НАЗК, сьогодні вони категорично не хочуть створення Антикорупційного суду.
Закони приймалися через величезний тиск як з боку громадянського суспільства, що формувало в середині краіни запит на зміни і ще більше через тиск наших іноземних партнерів, що «кнутом та пряником» примушували владу до таких дій. Хоча це не завжди давало позитивний ефект.
Останні тижні я мав низку зустрічей з представниками МВФ, ЄС, посольств країн G7 і точно знаю, що іх позиція в цьому питанні жорстка, консолідована та незмінна щодо участі міжнародних донорів у формуванні ВАКСУ у відповідності до рекомендацій Венеціанки.
І це ми скоро почуємо у іх спільній заяві.
Протягом кількох днів групою народних депутатів будуть подані поправки до законопроекту 7440, які будуть повністю відповідати вимогам Венеціанки та узгодженні з представниками громадянського суспільства та міжнародними партнерами та донорами України.
Іх підтримк/ не підтримка і стане реальним тестом для Президета та більшості щодо іх бажання протидіяти корупціі в краіні.
В мене все. Доброго ранку
Социальные закладки