Стаття у
Foreign Policy
«Людина без країни»
Як Михайло Саакашвілі, лідер Революції Троянд, став мандрівником без громадянства?
«... Саакашвілі асоціюють з модернізацією, прозахідним курсом, реформуванням і викоріненням корупції в Грузії.
Моллі К. Маккей, міжнародний консультант, згадує роботу з Саакашвілі і його урядом як «дійсно унікальний досвід». «Це була робота, за якою всі ми сумуємо, робота на уряд, який дійсно хотів щось змінити», - розповідає вона.
Навіть критики визнають, що Саакашвілі вивів Грузію «у світ». «Я думаю, що він прикував до Грузії міжнародну увагу, привніс колосальну енергію і бачення майбутнього», - сказав нам Майкл Сесір, співробітник міжнародної програми з безпеки в Новій Америці.
«Саакашвілі заслуговує абсолютно визнання за реформування державного управління Грузії після революції троянд», - каже він ...
... Саакашвілі був у Сполучених Штатах, коли його наздогнала звістка про рішення українського уряду позбавити його громадянства. Проте він зміг повернутися в Європу за своїм українським паспортом, і тепер він намагається повернутися в Україну, щоб оскаржувати указ президента, який багато хто вважає порушенням міжнародного права.
«Українці ніколи мене не пробачать, якщо я так легко здамся. Це буде означати, що я такий самий, як і всі інші, - сказав він. «Я все життя намагався не бути таким же, як усі» ...
Социальные закладки