Яромір Штетіна, член Європейського парламенту:
Шановний пане Президенте Саакашвілі,
Як член Європейського парламенту я регулярно інформую себе щодо актуальних справ і тем з політичного життя Грузії та України. З радістю я привітав підписання угод про асоціацію між ЄС і Грузією, між ЄС і Україною. Я підтримував візову лібералізацію для Грузії і України. Безвізовий режим для України і Грузії це важливий крок по шляху обох країн до вступу в ЄС.
Я високо ціную, пане Президенте, Ваш внесок у відкритті дверей до демократії в Грузії, до членства в ЄС і НАТО. Без Вашої відданості Грузія б не наважилась на прийняття цього важливого кроку по віддаленню від статусу радянської колонії в напрямку спільноти Європейських демократичних держав.
Я ціную, дорогий пане Президенте, Вашу безкомпромісну позицію щодо агресії російської армії проти Вашої країни в 2008 році, а також Ваше відкидання наклепницьких пропагандистських нападів які супроводжували і супроводжують цю агресію по сьогоднішній день.
Я аплодую, пане Президенте, успіху яку зазнала Ваша боротьба з корупцією в Грузії. Я поважаю Ваші зусилля спрямовані на застосування Вашого досвіду також в Україні.
В Європейському парламенті я часто виступаю проти тих сучасних випадків які представляють вибіркове правосуддя в Грузії. Криміналізація представників політичної опозиції і колишніх політичних структур не мають місця в Європі. Ордер на арешт колишнього президента країни не робить честь сьогоднішній Грузії.
Я буду дійсно радий, дорогий пане Президенте, якщо Ви зможете повернутись в Грузію і в Україну і бажаю Вам усього найкращого щодо усіх юридичних процедур і судів про які Ви вказали.
З найкращими побажаннями,
Щиро Ваш,
Яромір Штетіна, член Європейського парламенту
Прага 11.8.2017
Социальные закладки