Дітті Марчер — психотерапевт, директор Міжнародного інституту бодинаміки. Викладає бодинаміку в різних країнах, читає лекції у провідних університетах світу. Більшість свого життя провела, працюючи з людьми, котрі пережили різні форми шоку і травм, у гарячих точках планети.
"....Зміни у великій країні потребують часу. Але коли люди боролися, були поранені або травмовані, вони хочуть змін прямо зараз.
В Україні було і все ще є багато проблем, які потребують вирішення: корупція, в'язниці, лікарні, зарплати, життєві стандарти, безпека… Багато людей намагаються брати участь у цьому. Але це відбувається повільно, і дуже легко бачити все, що не спрацювало. Погані новини продаються краще, ніж добрі. Скрізь. Не тільки тут.
І журналісти відіграють у цьому величезну роль. Медіа може як давати, так і відбирати надію в людей. Я постійно пишу нашим журналістам, що кожен випуск повинен містити хоча б дві хороші історії. Щоб люди не зневірялися, їх слід надихати й мотивувати. Я постійно роблю це у Фейсбуку. Завжди шукаю щось хороше, щоб не було завжди тільки жахливе й погане. Бо люди починають боятися.
Ми самі провокуємо страх. Нам потрібні хороші новини.
І потрібна наполегливість, щоб не відкотитися назад. Це — як спрямований усередину вибух: люди починають руйнуватися й знову переходять у режим виживання. Українці дуже винахідливі у виживанні, але тільки починають учитися, як жити.
Я вважаю, треба не переставати говорити про добрі новини, інакше потонемо у всіх поганих...."
https://dt.ua/interview/ditti-marcher-povernutisya-zi-svitu-vizhivannya-247104_.html
Социальные закладки