Сообщение от
Сварог1
Шановні співвласники квартир.
На даний момент де-факто забудовника буде змінено. Чому де-факто? Крім усної заяви про «імпотенцію» як будівельника, що розікрав наші гроші (а деякі наші сусіди несвідомо чи свідомо побічно допомагали йому це роботи), забудовник зобов'язаний надати письмову відмову. Але Ж. і зобов'язання – поняття не сумісні.
Розпочатий процес передачі ж/б на баланс. Щоб не взяти – проблема, які потрібно вирішувати паралельно, починаючи від справовиробництва: журналу звернення та бухгалтерського обліку до систем пожежотушіння і ліфтів. Звертаюсь до зацікавлених осіб щодо техповерху із закликом зрозуміти, якщо Ви оформили право власності, я його не відміню, хоча знаю, що воно не законне, але доступ до технічного поверху буде закритий, такі вимоги законодавства. Не буде такого, щоб не зрозумілий ріелтор вільно заходив на техповерх і показував «комірки папи Карла», не буде. І так ліфтова вже розкрадена, з насосною тепер «втірають», що частотнік зламався, система димовидалення не працює, а може вже і розкомплектована, магістральні трубопроводи водопостачання і опалення перероблюють, переносять і т.д. Це все наші гроші.
До мешканців будинку звертаюсь з проханням зробити і надати копії: паспорту всіх хто проживає; інд.коду; технічного паспорту на квартиру, правоустановчих документів (відомість з реєстру, договір купівлі-продажу, дарування); останні платіжки за комунальні послуги. Ті хто надає в оренду – договір оренди або в письмовому вигляді інформацію: скільки проживає і копії їх документів з реєстрацією. Кожен повинен надати інформацію про № прибору обліку води і ел.ен та їх показання на 1 березня (завтра). Все вище наведене потрібно для ведення бух.обліку.
Задумайтесь , куди підуть ваші комунальні платежі, якщо ви будете проплачувати після 1 березня на організацію, яка фактично відсутня. Я думаю (не мені одному вирішувати), що платежі після 1 березня на рахунок кооперативу ОСББ до уваги прийматись не буде, бо є великі сумніви використання їх за цільовим призначенням. Вирішувати Вам.
Ближчим часом буде розроблений сайт з кодом доступу кожного мешканця, який буде видаватись ОСББ після надання всіх документів. Сайт передбачає: об'яви, звернення, пропозиція та голосування по ним; внесення показань лічильників, демонстрація всіх прийнятих рішень в т.ч. протоколів, щоб не було такого «он сфальцифіцировал протокол і нє пєрєдавайтє дом на баланс» та 15 підписів.
Процес становлення буде не простим і не миттєвим, але цей шлях ми пройдемо, іншого вибору нема. Місто виділить кошти на ТП, вже результат.
Социальные закладки