Тема: Румынский паспорт

Ответить в теме
Страница 1944 из 2903 ПерваяПервая ... 944 1444 1844 1894 1934 1942 1943 1944 1945 1946 1954 1994 2044 2444 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 38,861 по 38,880 из 58041
  1. Вверх #1
    Живёт на форуме Аватар для {Totoro}

По умолчанию Румынский паспорт

Показать скрытый текст
    Полезные ссылки для новичков темы:

В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
    Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?

Полезные посты:
    Большой FAQ
    Последний раз редактировалось efilatov; 23.10.2022 в 23:48.

2. Вверх #38861
    Новичок Аватар для Andy Anderson
    Подобные вопросы уже были, но все-таки... При наличии заграничного паспорта с биометрией Укр и Ро при въезде в Украину по румынскому паспорту, пограничник по моей биометрии определит во мне гражданина Украины или нет? И если определит, то как на это прореагирует, посчитает въезд укр гражданина или по базе пройдет румын? И как с этим на других границах, в той же европе, если ранее посещал страну по укр биометрии, а потом показал рум паспорт? Если никто не сталкивался, давайте хоть обсудим, помыслим, смоделируем!?

3. Вверх #38862
    Новичок
    Мій колега вилитів прямо з борисполя на ромунских доках без проблем але є чутки шо можуть бути проблеми.

4. Вверх #38863
    А въезжал на территорию Украины он как румын? У него есть укр биометрия?

5. Вверх #38864
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Jankoy Посмотреть сообщение
    Мій колега вилитів прямо з борисполя на ромунских доках без проблем але є чутки шо можуть бути проблеми.
    Так, чув, що СБУ вислідковує, ловить, але що далі з пійманими людми відбувається я не знаю.

6. Вверх #38865
    Посетитель Аватар для Samocvetik
    Цитата Сообщение от Uliyaa5 Посмотреть сообщение
    Добрый день всем.
    На подачу СОР я не записывалась зарание, такой записи нет. Просто приезжаешь и занимаешь очередь если есть. Я приехала в 8:15 (так получилось), была первая, но за мной в 9:00 было уже 6 человек и все по разным вопросам.
    СОБ подают после того как готовы СОР.
    Начала общаться на румынском, но потом плавно перешли на русский. Без проблем. Принимающая девушка в отдельной кабинке-кабинет очень распологающая и приветливая. Если что не понятно - повторяет.
    Когда приняла и сверила все документы попросила дать номер контактного телефона и сказала, что мне перезвонят через 2-3 месяца когда доки будут готовы. Ни каких талончиков не дают.
    Я подавала документы на СОР для себя и на двух детей 6 и 15 лет. На каждого подающего отдельный свой пакет документов:
    Я: Свидетельство о рождении мое
    Свидетельство о рождении мамы
    Свидетельство о рождении папы
    Свидетельство о браке моих родителей (у меня нюансы были в этом вопросе - было три документа)
    Свидетельство о браке мое.
    Документ полученный на присяге оригинал + 3 копии
    Детям (2 пакета - у каждого ребенка свой пакет документов):
    Свидетельство о рождении ребенка
    паспорт мой внутренний
    паспорт мужа внутренний
    паспорт мой загран
    разрешение отца на получения ребенком СОР (форма была у нотариуса)

Каждый пакет документов сложила в файл, вышло 3 файла.

ВСЕ документы были переведены и заверены нотариально. Это важно! Все документы не ламенированые.
    Я делала дубликат Свидетельства о рождении детей, т.к. они были ламинированные. В Суворовском загсе - один документ 100грн, платишь и 15-20 минут дубликат на руках.

На подачу СОБ надо будет СОР мое СВ-во о браке, паспорт мой и мужа внутренний.

Перевод и заверение документов делали у очень ответственной девушки Аллы, ее телефон давали здесь на форуме. Цена зависит от колличества документов. У нас вышло 2710грн за все документы.

Если что - спрашивайте. Отвечу. Сама читала этот форум и получала много полезной информации. Спасибо всем кто делится своими знаниями и опытом. Это очень важно!
    Спасибо за подробный отчет. Я звонила в контору, которая занимается СОР и СОБ, они мне прислали такой список.
    1. Свидетельство о Гражданстве
    2. Свидетельство о Рождении
    3. Свидетельство о Разводе( я в разводе)
    4. Архивная выписка из записи акта о регистрации брака или свидетельство о браке
    5. Внутренний паспорт
    6. Паспорт
    Они сами переводят и заверяют...
    У Вас количество доков больше, это удорожает подачу... Этот список доков для СОР Вам одесское консульство давало?

7. Вверх #38866
    Цитата Сообщение от minte Посмотреть сообщение
    Так, чув, що СБУ вислідковує, ловить, але що далі з пійманими людми відбувається я не знаю.
    Вислідковує...ловить, якось занадто по шпіонські, мене цікавить факт сприйняття людини як громадянина тієї, чи іншої країни. Якщо я буду в’їзд жати в Україну по румунським документам, чи ідентифікують мене як громадянина України? (при наявності біометрії в обох країнах )

8. Вверх #38867
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Samocvetik Посмотреть сообщение
    Спасибо за подробный отчет. Я звонила в контору, которая занимается СОР и СОБ, они мне прислали такой список.
    4. Архивная выписка из записи акта о регистрации брака или свидетельство о браке
    5. Внутренний паспорт
    6. Паспорт
    У Вас количество доков больше, это удорожает подачу... Этот список доков для СОР Вам одесское консульство давало?
    Та да. СОРи і СОБ батьків це дурниці: для сертифіката зрозуміло. А тут знову подавати одні і ті ж документи, тоді б ще й дідуся і бабусі СОР і СОБ подавати їм.
    У "Великой ..." Уже є ці дані. На Сор я давав: поспорта, СОР, Чертіфікат.
    Так і для СОБ: паспорта подружжя внутрішні Сор(можливо двох) та СОБ

9. Вверх #38868
    Посетитель Аватар для Uliyaa5
    5. Внутренний паспорт
    6. Паспорт
    Мне сбрасывал список знакомый, который раньше собирал документы. В консульстве все мои документы проверили и сказали что все документы в наличии и приняли в работу

10. Вверх #38869
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Andy Anderson Посмотреть сообщение
    Вислідковує...ловить, якось занадто по шпіонські, мене цікавить факт сприйняття людини як громадянина тієї, чи іншої країни. Якщо я буду в’їзд жати в Україну по румунським документам, чи ідентифікують мене як громадянина України? (при наявності біометрії в обох країнах )
    Гадаю так. При скануванні, думаю, система показує ідентичні відбитки. Майже впевнений, що приховати у Вас не вийде.

11. Вверх #38870
    Посетитель
    Мне сбрасывал список знакомый, который раньше собирал документы. В консульстве все мои документы проверили и сказали что все документы в наличии и приняли в работу
    Це цей список, що ви написали з СОР, СОБ батьків ваших?

12. Вверх #38871
    Подобные вопросы уже были, но все-таки... При наличии заграничного паспорта с биометрией Укр и Ро при въезде в Украину по румынскому паспорту, пограничник по моей биометрии определит во мне гражданина Украины или нет? И если определит, то как на это прореагирует, посчитает въезд укр гражданина или по базе пройдет румын? И как с этим на других границах, в той же европе, если ранее посещал страну по укр биометрии, а потом показал рум паспорт? Если никто не сталкивался, давайте хоть обсудим, помыслим, смоделируем!?
    На прошлой неделе( пролистайте форум назад) я рассказывала историю пересечения границы моим сыном. Также многие форумчане делились опытом и советами. Прочитайте, многое станет понятно. Но , уверена, человеческий фактор погранца имеет место быть... На кого попадете. Ну и Ваша легенда.. Например, на вопрос "Вы знаете, что в Украине не разрешено двойное гражданство?" ...не надо устраивать скандал, а сказать, например, что вы законопослушный гражданин и собираетесь или уже проходите процедуру отказа от Украинского гражданства, этим занимается ваш адвокат. Это конфиденциальная информация и длится годы и даже погранцы проверить ее не могут... Это как вариант.. Если есть какие-то более подходящие ответы, посоветуйте... Но по закону, НЕТ наказания за двойное гражданство... Мне кажется , даже нет штрафа... У всех или почти всех депутатов и чиновников есть по несколько паспортов ЕС,... Как они могут себя наказывать?!!))) Дают гражданство многие страны по статье"инвестиции в экономику или покупка недвижимости" или еще как то полученное...

13. Вверх #38872
    Посетитель Аватар для Uliyaa5
    Цитата Сообщение от minte Посмотреть сообщение
    Це цей список, що ви написали з СОР, СОБ батьків ваших?
    Да, СОР и СОБ моих родителей для моего пакета документов

14. Вверх #38873
    На прошлой неделе( пролистайте форум назад) я рассказывала историю пересечения границы моим сыном. Также многие форумчане делились опытом и советами. Прочитайте, многое станет понятно. Но , уверена, человеческий фактор погранца имеет место быть... На кого попадете. Ну и Ваша легенда.. Например, на вопрос "Вы знаете, что в Украине не разрешено двойное гражданство?" ...не надо устраивать скандал, а сказать, например, что вы законопослушный гражданин и собираетесь или уже проходите процедуру отказа от Украинского гражданства, этим занимается ваш адвокат. Это конфиденциальная информация и длится годы и даже погранцы проверить ее не могут... Это как вариант.. Если есть какие-то более подходящие ответы, посоветуйте... Но по закону, НЕТ наказания за двойное гражданство... Мне кажется , даже нет штрафа... У всех или почти всех депутатов и чиновников есть по несколько паспортов ЕС,... Как они могут себя наказывать?!!))) Дают гражданство многие страны по статье"инвестиции в экономику или покупка недвижимости" или еще как то полученное...
    Про сына читал, но так и не увидел или пропустил, у него есть украинский паспорт с биометрией?

15. Вверх #38874
    Новичок
    Нет укр биометр. Нет только вылетел на руминских

16. Вверх #38875
    Про сына читал, но так и не увидел или пропустил, у него есть украинский паспорт с биометрией?
    нет, у него "старый" паспорт... Но если его "вычислили" по старому паспорту, то поверьте, с биометрией это еще проще... Если совсем проблемы.. езжайте через Молдавию.. Говорят, сейчас будет упрощено пересечении границы.... Это может быть по внутреннему паспорту, как с Турцией... кто знает?

17. Вверх #38876
    Посетитель
    Да, СОР и СОБ моих родителей для моего пакета документов
    http://cernauti.mae.ro/node/281

18. Вверх #38877
    Посетитель
    нет, у него "старый" паспорт... Но если его "вычислили" по старому паспорту, то поверьте, с биометрией это еще проще... Если совсем проблемы.. езжайте через Молдавию.. Говорят, сейчас будет упрощено пересечении границы.... Это может быть по внутреннему паспорту, как с Турцией... кто знает?
    Як пропустив: Яка ситуація була з вичислення? Він може сам в процесі сказав, що він українець?
    Последний раз редактировалось minte; 15.02.2017 в 10:10.

19. Вверх #38878
    Новичок
    А к чему погранци могут прицыпитса паспор есть и уежаеш з страни што с ним нетак зачем провирять

20. Вверх #38879
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Jankoy Посмотреть сообщение
    А к чему погранци могут прицыпитса паспор есть и уежаеш з страни што с ним нетак зачем провирять
    Якщо укр. пас. то часто дивляться чи є дійсна віза. Якщо рум., то звідки ти взявся в Україні?

21. Вверх #38880
    Новичок
    Цей момент настав.
    Завжди мріяв про момент, коли сам зможу написати свої враження від того, як проходить мабуть один з найважливіших екзаменів в житті.
    1. Мова.
    Подавався я в травні 15 року, мову почав вчити з жовтня того ж року. Загалом враховуючи усі перерви мову вчив 1 рік. Чесно признаюся почав вчити мову, без особливого ентузіазму, готувався до занять на курсах, но вдома приділяв часу небагато, так я студент і навчання забирало дуже багато часу і сил ( студенти, а тим більше студенти медики мене зрозуміють ). Все помінялося коли я отримав в посольстві запрошення з датою присяги, я вирішив для себе, що потрібно щось міняти. На той момент я був уже готовий до присяги, спокійно міг відповідати на основні питання, і трохи міг самостійно придумувати речення ( строго не судіть, знаю що за цей час можна уже вільно розмовляти). Що ж я поміняв в своєму навчання? Я повністю поміняв схему навчання, на 4-5 місяців я повністю відмовився від звичного мені життю, в моєму розпорядку для було лише навчання в інституті і вивчання мови. Я почав інтенсивніше займатися з моїм викладачам ( про неї напишу нижче ) сумарно я займався по 4-5 годин на тиждень з викладачем на курсах, і що найголовніше ЩОДНЯ самостійно займався мовою по 3-4 години в день. Навіть якщо було так, що я по якійсь причині ( а їх могло бути лише дві: екзамен в інституті або коли я прихворів) не займався вдома, то на наступний день я плюсував голини які прохалявив, інколи приходилося по 6-9 годин вивчати мову в день. Не малу роль зіграв момент, коли я спілкувався з людиною яка уже здала присягу, а саме її слова « Цей документ відкриває Вам усі дороги», ці ж слова вчора нам сказала Доамна Єлена. І в моменти коли я уже відчував що все надоїло, хотілось на все забити, завжди згадував ці слова і те що чекає по закінченню цього шляху.
    1.1 Доамна Валентина
    Доамна Валентина – мабуть та людина яку я повинен був зустріти в своєму житті. Довго не буду описувати сам процес навчання, скажу лише що з нетерпінням чекав кожного заняття, а також я домовився з нею, що як тільки хтось з учні не приходив на урок, я йшов замість нього ( так що бачилися ми інколи по 5-6 разів на тиждень). В жовтні я уже був ідеально готовий до здачі присяги, але вирішив, що мову тепер буду вчити уже з іншою метою, а саме вивчити її ідеально ( що в кінцевому результаті получилося, і я без будь яких проблем міг спілкуватися на будь які теми, словниковий запас був в районі 3-5 тисяч, щодня я вивчав мінімум 50 нових слів, або з десяток дієслів, чи нову тему з граматики). Дуже і дуже рекомендую Вам саме цього викладача ( її контакти Skype: Limba Europa / тел. +380 50 044 1768). Що хотілось би добавити вона займається з учнями абсолютно не з метою заробітку чи з іншою вигодою, вона просто хоче людям допомогти в досягненні їхньої мрії. Та й ціна за заняття смішна за теперішніми мірками.
    2.Дорога
    Візу робив болгарську. Їхав за день до присяги що і Вам рекомендую-наполягаю. В понеділок я погуляв по місто, старався спілкуватися якнайбільше, інколи було важко, так як говорять вони дуже і дуже швидко, коли ж вони говорило спокійніше зрозуміти їх не складало ніякої проблеми.
    В другій половині дня заселився в апартаменти, я їх спеціально вибирав за 2 місяці до присяги, від самого АНК було 5 хвилин пішки. Назва апартаментів ( Best Suiters ).
    Про переваги приїхати можна говорити довго, та й про е одноразово говорилося на форумі.
    3. Присяга
    Запрошення було на 12 годину, але я прийшов в 9 годину, зустрівся там з гарним знайомим з одеського форуму Tigor, салют ми це зробили друже. Багато було людей як були записані на 8:30 або ж на 9 годину, але їх не зачитували, і зачитали їх уже 11 годині коли був другий захід. Також зустрів мінімум 2 людей, які вперше чують що на присягу потрібно знати мову ( про існування чернівецього і одеського форумів смішно й говорити). Також як їхав в сам Бухарест був свідком ситуації коли дівчина їхала на присягу, мала при собі черере але не мала головного, а саме візи. Те ж саме було і в перевізника який їхав на присягу з Чернівців, зате хоч місце звільнилося.
    2.2 Те до чого ми з Вами йшли довго – Присяга.
    Зайшли ми в 11 годині, списки зачитували по алфавіту, голосно і чітко, . Піднявся на 4 поверх, там зустрів низенький веселий охоронець, він дав мені листочок з присягою, я запитав його чи фотографії підходять і куди сідати, говорив він дуже чітко. Сидів я на першому ряді, тому все чудово чув і бачив. Коли зал заповнився було все стандартно нам розказали як усе проходитиме.
    Зачитували списки по 8-10 людей, не знаю чому но не по алфавіту. Опитувала « доамна під каре »
    , а потім до неї приєдналася повненька дама. Доамна під каре уступила їй місце а сама опитувала людей стоячи. Хочу Вас заспокоїти, що питання елементарні і прошу не хвилюйтеся дарма, якщо ви знайшли час на читання форуму і хоча б трішки приділяли час вивченню мови, спіть спокійно.
    Не завалили ніодну людину, тому що не знати відповідь на питанні «ку че ве окупаць смішно. Мабуть це було одне з найважчих питань. З цікавих питань було « Че колоаре префераць». За столом жіночка запитувала всього два питання. 1. Кум ве инвецаць лімба 2. Куноаштець лімба.
    Узагальню, на самому опитуванні нічого складного немає ! Якщо ви відповідально віднеслися до вивчення мови, можете розслабитися.
    Ті що не здали. Почну мабуть з фанатів спорту. Люди якщо ви хочете похвалитися покупкою новенького спортивного костюму Абибас, присяга не вдале місце для цього ( якщо ви маєте КМС чи МС, краще одягніть медаль чи покажіть грамоту, но аж ніяк не спортивний костюм).
    Більшість людей які не здавали а їх було 15-18 просто стояли і мовчали ( вони ж на виході говорять що їх валили, прошу не вірте таким людям, вони лише нагнітають обстановку, і люди які є готовими дарма нервуються). Щодо людини яка була в першому заході і сказала що її питали « що таке сніг », скоріше за все він сказав що в Бухаресті сніжить, хоча насправді було сонячно і чисте небо, так як я чув що люди яким задавали питання про погоду інколи просто перераховували слова які знають.
    Момент щодо слова презент, з 100-120 присутніх людей мабуть лише 1/3 сказала презент, коли чула своє прізвище, що досить сильно нервувало комісію.
    Люди які їдуть на присягу але загубили своє черерє не хвилюйтеся, на самій присязі ви можете написати заяву і все буде добре.
    Мабуть це основне що хотілося б розказати людям які будуть їхати на присягу.
    3. Матеріали
    Ще на підготовці до самої присяги у мене виникла думка зробити в електронному варіанті всі свої записи, а саме словник, з базовими словами і дієсловами ( 1-2 тисячі слів),основні граматичні таблиці і пояснення до них включаючи часи ( так сказати на хлопський розум) і окремо переписати зошит в якому я маю 300-400 питань на будь які питання і відповідей на них. Я собі прикинув це займе до 1 місяця роботи, питання стоїть в тому чи варто мені цим займатися, хоча думаю це буде гарним джерелом підготовки а також доповненням до матеріалів якими ділиться «2good4u». Тому якщо на протязі 7-10 днів відгукнеться хоча б 20-30 людей яким будуть цікаві мої записи, я мабуть почну займатися їх підготовкою, так як у мене паралельно йде навчання це займе трохи часу і сил.
    4. Питання до тих хто знає.
    Так я нечасто буваю вдома планую завтра робити СОР, і інші документи включаючи прописку і паспорта, скажіть на яку адекватну ціну у посередника можна погодитися? Також буду радий якщо хтось в приватні повідомлення відгукнеться з порадами що робити дальше після отримання сертифіката. Дякую.
    P.S Якщо у когось виникнуть питання щодо присяги чи підготовці пишіть, постараюся відповісти кожному. Якщо я десь допустив граматичні помилки вибачайте, клавіатура старенька і не все друкує. Натхнення всім в підготовці.

Ответить в теме
Страница 1944 из 2903 ПерваяПервая ... 944 1444 1844 1894 1934 1942 1943 1944 1945 1946 1954 1994 2044 2444 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права