- Розкажіть будь ласка, історію, як ви потрапили до полону. Бо від вас її ще ніхто не чув, лише від родичів чи інших людей. Чи вам важко про це говорити?
- Розумієте, чому я не розповідаю – я фактично український партизан луганського підпілля. Партизанський загін там діє й не один. І люди продовжують боротьбу. Війна там йде й в окупації. Хоча партизани там себе проявляють не щодня, але рух партизанський там є. Тому багато розповідати неможна, бо це ризик для людей, які там залишились і які борються проти російських окупантів та проти зрадників України продажних. Багато людей там є й заляканих, багато ошуканих. Багато людей сприйняли це як революцію та можливість змінити своє життя – вони беруть участь у цьому спектаклі, яке називається "Луганською народною республікою", у цьому ляльковому режимі.
- І все ж, з того, що можете про себе розповісти?
- Фактично я пішов у активну боротьбу. Починав з розвідника ЗСУ. І збройні сили до мене придивлялись, бо фактично росіянин за національністю, місцевий, у мене все було добре, і до них пішов не за гроші – і тут я сам проявив ініціативу. Спочатку до мене й українська армія обережно поставилась, бо я їм був не зрозумілим. А потім, коли вже аналітичні відділи побачили мою роботу, зрозуміли, що я все роблю й нічого не боюсь. Потім вже були партизанські загони – і я вступив до такого загону. І я почав вже не розвіддіяльність, а бойову діяльність, і вже вів озброєну боротьбу проти російських солдатів, зрадників та всього цього режиму.
Социальные закладки