Шановні адвокати, юристи та правозахисники, кому відомий такий твір наших законодавців, як КПК.
Хочу описати ситуацію, яка відбулась на одному судовому засіданні декілька днів тому.
Справа: Обвинувачуються 3 особи. Погрожує 7-12 років.
Підготовче судове засідання.
Прокурор заявляє клопотання про запобіжний захід у вигляді зобов'язання для всіх обвинувачених, мотивуючи його "імовірністю настання ризикив, описаних в ст. 177 КПК" (навіть не вказуючи яких).
Адвокати грамотно заперечують, посилаючись на 184 КПК та недоцільність (адже за декілька місяців слідства, підозрювані нікуди не поділися) та з інших підстав.
Обвинувачені теж заперечують.
Один з адвокатів заявляє "зустрічне" клопотання про повернення ОА, у зв'язку з його невідповідністю.
Прокурор та інші адвокати приготували багато різних клопотань та заяв, але не оголошують, оскільки суд їх питає по клопотанню прокурора. (!!!)
Суд видаляється до нарадчої кімнати і приймає ухвалу, якою:
- прокуророві відмовляє на підставі 184 КПК
- роз'яснює прокуророві, що він може подати знову таке клопотання.
- закінчує підготовче засідання і призначає справу до розгляду (БІМБА), роз'яснюючи, що акт відповідає закону.
- оголошує перерву на декілька днів.
- роз'яснює, що ухвала не оскаржується.
п.с. клопотання адвоката взагалі ніяк не обговорюється,
Я вот сиджу і гадаю, може я якось не так розумію КПК?
Прокурор задається тим самим питанням.
Прошу Вас допомогти мені з пошуком порушень, які зробив суд.Чи є вони взагалі, а може суд діяв законно?
Як з цим боротися?
п.п.с. обвинувачується мій хороший знайомий і хотілося б йому порадити щось корисне.
Социальные закладки