Доброго дня всім! Недавно я зіштовхнувся з проблемою, яка описується на цьому сайті, а точніше з "узаконеним
грабежем". Терпіти це більше не можна! Відбулась революція гідності, загинуло багато порядних людей, і далі
процвітає корупція та хабарництво під прикриттям благих лозунгів типу Слава Україні. Так ось, проблема полягяє в
стягненні з мене шахрайським способом незаконного платежу на користь ДП "Документ". Все це відбулося в одному
з відділень міграційної служби у місті Львів, місті, де б здавалось такого і бути не може, бо хто як не Львів має
подавати приклад всього українського, а значить чистого і непорочного. Ближче до теми: звернувся я до одного з
відділень ДМСУ у м. Львів для оформлення паспорта для виїзду закордон дитини. Як і годиться всією сімєю ми
прибули до відділення ДМСУ, стали в чергу, написали заяву, подали необхідні документи, сфотографувалися і
дійшло до сплати необхідних платежів. Жіночка, яка приймала документи запропонувала нам скористатися
послугами іншої жіночки (очевидно співробітник цього відділення) яка з допомогою терміналу для миттєвих
переказів швиденько ввела потрібні реквізити і сказала дати їй 404 грн. Я чемно віддав їй гроші, вона завершила
роботу з терміналом, передала квитанцію про сплату у вікно прийому документів, після чого мені сказали за 30 днів
зявитись за паспортом. Все ніби то і нормально, швиденько і оперативно відбулось, якби я вдома з допомогою
Інтернету не поцікавився на офіційному сайті ДМСУ про вартість платежів. Виявляється за паспорт дитини я мав
заплатити не 404 грн, а 325,47 грн. Різниця не маленька, особливо якщо взяти до уваги масштаб, адже паспорт в
Україні роблять тисячі, десятки тисяч людей! На другий день, я вирішив предявити претензії до цього відділення.
Жіночка, яка приймала в мене документи. сказала, що крім послуг, які визначені керівними документами
державного значення, вони ще збирають й інші платежі, за послуги в розмірі 60 гривень. Які саме послуги в ці 60
гривень входять, хто їх надає вона толком пояснити не змогла. Тоді я пішов до начальника районного відділу
ДМСУ, начальник теж толком пояснити підстави збору цих платежів пояснити не зміг, крім того згодився зі мною
що це не законно і готовий був повернути мені ці кошти, але в бухгалтерії повідомили, що кошти вже на рахунку в
ДП "Документ" куди мене і скерували. Коли я приїхав в цю установу мене вразила розкіш інтерєру, чистота, світло,
охайний персонал шикарні офіси і т.п. Але коли я подивився на інформаційний стенд з інформацією для споживача,
власне функції та послуги які надає ця установа то жахнувся, це послуги інформаційно-консультаційного
характеру, які мені були не потрібні і зі якими я не звертався, хоча гроші з мене "злупили". В цій установі мені
сказали що з мене кошти в сумі 60 грн. підрозділом ДМСУ стягнуто було помилково ))) і далі бла-бла-бла...
Начальника не було. Мені сказали. якби у мене була квитанція то гроші вони б мені повернули прямо на місці...Я
вирішив не гратися з ними кішки та мишки. більше не їздити по їхніх установах і не шукати свої 60 грн. Справа не в
моїх коштах, справа в шахрайстві великих масштабів!!! Я був в прокуратурі. Там сказали звернутись офіційним
листом до них, до суду і до МВС за місцем проживання. Я це зроблю, але для надання справі більшої ваги мені
потрібні люди, які постраждали подібно як я і готові до участі в судовому засіданні та інших процесуальних діях.
Якщо є такі то прошу писати мені у фейсбук і ми зконтактуємось. Ми повинні це припинити!
Социальные закладки