Раз начинается кругосрач опять теперь понимаю, почему такие на кенгу еще есть:
1) там КРУГ! Есть знак. Причем тут главная, не главная. Это в движении по круги не важно (кроме случаев пропуска по люстдорфской).
2) Я уже выехал на круг с момента пересечения линий закруглений перекрестка. Все остальные не "главнее" меня были на круге
3) пдд:
"10.4 Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.
{Абзац перший пункту 10.4 в редакції Постанови КМ № 111 від 11.02.2013}
Водій, що виконує поворот ліворуч або розворот поза перехрестям з відповідного крайнього положення на проїзній частині даного напрямку, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам, а при виконанні цих маневрів не з крайнього лівого положення на проїзній частині - і попутним транспортним засобам. Водій, що виконує поворот ліворуч, повинен дати дорогу попутним транспортним засобам, які рухаються попереду нього і виконують розворот."
Тобишь для желтого кенгу и им подобным я помеха справа. Я двигаюсь в своей полосе по кругу. Для выхода с круга - принять КРАЙНЕЕ правое положение (мою полосу). Если она занята - пропустить едующих по ней по кругу, перестроится и выйти с круга.
Это вроде как азы букваря пдд. Что тут разжевывать? Сотни раз подымали тему, а умельцы до сих пор попадаются...

Тема:

Социальные закладки