– Миколо
Ананійовичу 
, пенсіонер звернувся по довідку для малого прикордонного руху. У виданому йому папірці вказана сума – 50 гривень –ДП «Волинська філія «Документ». Що це за сума? В той же час тут вказано і Держмито – 8,50 гривні.
– «Документ» – це державне підприємство, яке спочатку входило у склад Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС (ВГІРФО), а зараз входить у Державну міграційну службу (ДМС). Це більше до них запитання, але я вам поясню. Оскільки ДП «Документ» є підрозділом ДМС, то
там є особа, яка бере ці послуги. Це не є обов’язковим платежем, але людям пропонують платити, оскільки
такого прямого фінансування у нас нема, щоб ми могли папір купити, ще що не будь...
Тобто
вона створена для матеріально-технічного забезпечення,
для покращення
. Але ці питання вам краще з’ясувати у ДМС. ...
Як вам пояснити, вроді у нас безплатне лікування, безплатне навчання але...
воно ж створюється із Києва, то не те що видумка моя чи директора. В нас, як то кажуть, на Волині
ще по-божеськи відносяться до людей, а я як почую що у областях Миколаївській чи Київській, ціни якісь такі. Де вони їх беруть? ( Насправді у Києві, у Міжрегіональному центрі видачі паспортних документів, можна отримати закордонний паспорт за його реальною ціною, без жодних зайвих платежів і незалежно від місця реєстрації.ред.)
– Тобто цей платіж –
50 гривень не обовязковий?
– Не обов’язковий.
Ми не заставляємо, а пропонуємо.
– А довідка для малого прикордонного руху коштує лише 8,50 гривні як держмито?
– Так.
Социальные закладки