Тут все же не чат, а форум, поэтому есть возможнось не только написать ответ, но и прежде его обдумать.

Согласен, что придираться к грамотности оппонента нетактично, но тут языковая тема, так что не мешало бы припомнить школьные правила правописания - тоже практическая польза. Да и врачу в вашем возрасте писать неграмотно, согласитесь, несолидно.
Хто Вам сказав що я пишу неграмотно,і взагалі як Ви можете судити про мене як лікаря по написанню нерідною мовою,якою я не писав вже років з 20 постів.Розумієте таке враження,що тут на форумі є декілька садомазохістів,які починають чіплятись до кожної крапки і коми,бо більш чіплятись ні до чого.Написати один пост в той час коли я пишу 10 то можна і словник відкрити.Хай кожен подивиться на себе в дзеркало,добре вивчить що там побачив і тоді починає раз із себею.Якщо Ви почитаєте історії захворювання,і найдете там помилки тоді критикуйте.Гірше було б якби від моїх помилок помирали люди.А клерки як зроблять помилку так і витруть.Припишуть три або чотири нулі і є вже на відпочинок в Єгипті.
Почему невозможно? Если вы перестанете относится к этому вопросу антагонистически и перейдете к конструктивному мышлению и философии сосуществования, все вполне возможно.

Вспомните, что при СССР украинский и русский достаточно органично и нормально сосуществовали.
Це ви так думаєте.Давайте, я не проти.Лише поміняємо місцями приорітетність мов.
Что же может помешать делать это в независимой Украине? Конечно, говорю с позиции русскоязычного. Пусть вас, как украиноязычного, тогда многое в языковом вопросе не устраивало, но если отбросить "отдельные перегибы на местах", компромисс вполне возможен. Уж в независимой Украине ваши права как украиноязычного будут защищены и гарантированы. В любом случае антитезы "или вы, или мы" я не вижу. И вы, и мы вместе живем в общей стране.
Все правильно.Давайте спочатку виправимо "перегибЫ"а потім введемо другу державну.
Украина и будет государством с украинским языком в том числе. . Отказываться же от русского языка и культуры, родных для половины страны - путь в никуда.
Я ніде і ніколи не казав, що ми маємо викорінювати російську мову.Боже упаси хай живе сто тисяч років.Я казав, що на певний час,для відновлення історичної справедливості,для поверненням українцям української- зробити пріорітети для української мови в Україні.А пріорітети це комплекс заходів, починаючи від сучасних суперових шкіл з українською мовою навчання,до екзаменаційних тестів державною мовою при вступі в українські вузи(відповідно після повного курсу української мови для учнів всіх національних шкіл) та навчаннЯ в кращих і престижніших вузах -українською мовою.Звичайно це для тих дітей,які тепер підуть в перший клас і з якого вони почнуть вивчати українську мову.І коли буде відсоток використання 50 на 50 тоді можна говорити про другу державну мову.Інакше якщо ввести другу державну вже зараз,то на українській можна поставити хрест.Ви можете мені оппонувати ,але це моя думка.І не тільки моя.
Знаете, наверняка найдутся люди, которые хотели бы выгнать всех русскоязычных и тем самым "избавиться от проблемы". Нет человека - нет проблемы. И вы, и я отлично понимаем, что ни то, ни другое ни теоретически, ни практически невозможно. Надо учиться вместе жить в общей стране, учитывая интересы друг друга, не пытаясь кого-либо ассимилировать либо "прижать к ногтю". Только в этом случае возможен компромисс и сохранения единства государства. Иначе - дальнейшая конфронтация и раскол страны как результат.
Я тоже за компроміс.Але чого Ви хочете щоб компроміс був лише з одної сторони,з нашої.Мені здається, що якби ви проявили толераність і допомогли нам в відродженні української мови, то від цього виграли б ми всі. Я ще раз кажу,ми не проти двох державних,але ми кажемо що це ще не на часі.Друга державна зараз остаточно вб"є українську мову.Що я маю на увазі.Я намалюю ситуацію.Умовно поділимо наше суспільство на мовні групи.Є група чисто україномовних,є група чисто російськомовних тобто тих для яких російська рідна з діда прадіда.Вони її люблять і поважають за що їм честь і хвала.Але тих і тих разом є десь 30-40 відсотків.Інших 60 відсотків це люди рідна мова для яких є українська,але вони перестали нею користуватись в силу відсутності необхідності.Тобто в радянські часи,як би хто не говорив все ж тоталітарним радянським режимом проводилась завуальована русифікація.Я розумію.що Ви в це не вірите ,але ви цього не могли знати оскільки ви жили всетаки в російськомовному середовищі.
А я жив в україномовному середовищі і це все проходилот на моїх очах.Тим більше що ви знаєте що у всіх западенців підвищене почуття справедливості і постійна потреба боротьби за свої права.Кожен маленький порух влади до розширення сфери впливу російської мови,приводив до збурень в україномовному суспільстві.Обов"язково після кожної спроби були виступи з плакатами у Львові.їх саджали, а на їхгє місце приходили другі і їх саджали і так все проходило по кругу.Маленький приклад в різниці в оплаті вчителів російської і української мов.Вчителю російської платили зарплату більшу,ніж вчителю української, при цьому вчитель української працював з цілим класом,а вчитель російської з половиною.Я пам"ятаю один день коли міняли комсомольські квитки.Основою для заміни було те що в старих квитках перша сторінка була українською мовою.а друга російською мовою.В нових навпаки перша російською мовою,а друга українською.Маленький штрих.який начебто немає значення, але він показував що російська мова важливіша ніж українська.Так і сказав директор школи,коли пояснював необхідність заміни квитків.Чи знаєте яка була реакція десятикласників?Ми всі почали гудіти з закритими ротами.У гул був дуже добре відчутний.Сердитий і розчервонілий директор вибіг з залу.Це так маленький ліричний відступ.
Вернемся до наших 60%.Так от все питання в них,нам для збереження мови потрібно щоб ті 60% вернули собі втрачене.Їм це буде легше.Адже вони колись говорили українською.Але "завдяки"хитро цілеспрямованій русифікації вони її забули за непотрібністю.Так от ми хочемо.щоб вона їм стала потрібною.Але коли буде друга державна,вони просто через лінь цього не зроблять.
Решение может быть только одно: два государственных языка. Иного решения быть не может.
Социальные закладки