Результаты опроса: Ваш родной язык, одесситы:

Голосовавшие
1226. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • русский

968 78.96%
  • украинский

212 17.29%
  • идиш

7 0.57%
  • иврит

6 0.49%
  • итальянский

0 0%
  • греческий

1 0.08%
  • татарский

1 0.08%
  • турецкий

0 0%
  • польский

2 0.16%
  • армянский

0 0%
  • грузинский

2 0.16%
  • китайский

3 0.24%
  • молдавский

0 0%
  • гагаузский

3 0.24%
  • французский

3 0.24%
  • другой

15 1.22%
  • болгарский

3 0.24%

Тема: Языковая проблема... Проблема ли?

Закрытая тема
Страница 1217 из 1357 ПерваяПервая ... 217 717 1117 1167 1207 1215 1216 1217 1218 1219 1227 1267 1317 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 24,321 по 24,340 из 27124
  1. Вверх #24321
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Цитата Сообщение от Б_Рысь Посмотреть сообщение
    Смит, вы действительно, такие страсти рассказываете... Свежо предание, а верится с трудом (с)
    Сведения тети Моти сомнению не подлежат!!
    "западенцев" щемили преподаватели научного коммунизма и насильственно отучали от родного с детства языка.
    так крепко отучали, что некоторые бедолаги и спустя 30 лет путаются.
    преподаватели научного коммунизма - они такие. родную маму позабудешь, если захотят.
    кстати, тетя Мотя еще сообщает, что "западенцам" не только нагло не ставили пятерки по научному коммунизму согласно тайному циркуляру, но еще татуировки клепали. и в булочных черствые батоны подсовывали.
    ну и бред...
    Последний раз редактировалось Че Бурашка; 17.09.2008 в 23:35.

2. Вверх #24322
    Постоялец форума Аватар для smeet
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    Сведения тети Моти сомнению не подлежат!!
    "западенцев" щемили преподаватели научного коммунизма и насильственно отучали от родного с детства языка.
    так крепко отучали, что некоторые бедолаги и спустя 30 лет путаются.
    преподаватели научного коммунизма - они такие. родную маму позабудешь, если захотят.
    ну и бред...
    Послухай синок.Поспи добре.А то твоя жовч тебе з"їсть.Трохи жовчі корисно.А цілий вечір бризкати жовчею в ній же можна втопитися.Ну випив трохи,з ким не буває.Не віриш в те що я кажу,то попитай в старших.Щоб не казав по солдатському-на мене вже шинель шили а на тебе ще............Доброї ночі і не мішай мені спілкуватися з прекрасними жіночками.

3. Вверх #24323
    Не покидает форум Аватар для Гудвин
    Цитата Сообщение от скорпион Посмотреть сообщение
    Еще раз напоминаю о Турция/Запорожская Сечь. Дальше от знания истории зависит.
    Ну немного читал учебник.
    Если Вы о походе на Царьград - так это очень дерзкая, безбашенная и удалая акция запорожцев.
    Но именно вылазка.
    Слава осталась в веках.Честь и хвала козакам.
    Но она ни на что не повлияла.Ничего не решила для Украины.
    Снять Золотые Ворота конечно круто, но об украинских невольниках в Османской империи запорожцы как то забыли........

4. Вверх #24324
    User banned
    Цитата Сообщение от smeet Посмотреть сообщение
    Соррі розтлумачив.
    Англомовный свидомыт?!?
    Или снова: "смесь хранцузского с нижегородским"(с)?

...Трохи жовчі корисно.А цілий вечір бризкати жовчею в ній же можна втопитися.Ну випив трохи,з ким не буває.Не віриш в те що я кажу,то попитай в старших.Щоб не казав по солдатському-на мене вже шинель шили а на тебе ще............Доброї ночі і не мішай мені спілкуватися з прекрасними жіночками.
    Вельминешанований smeet! Як ви мали на увазі назватися smith - тобто "коваль", то ви щось не те й не тим "куєте...
    Схоже на те, що, пропагуючи "переваги" й всілякі "гаразди" дер. мови, ви навіть не взялися свого часу попрацювати з її засвоєння...
    Жахливо, коли нікчемні сини виймають з запилених шухляд портретики своїх нехздарних батьків і мають нахабство щось доводити оточуючим!..
    До речі: ваші суто мовно-орфографічні помилки та русизми (де ж ненависть поділася?!?) я в цитаті видилив...
    Последний раз редактировалось Kozachello; 17.09.2008 в 23:48.

5. Вверх #24325
    Цитата Сообщение от Б_Рысь Посмотреть сообщение
    Смит, вы действительно, такие страсти рассказываете... Свежо предание, а верится с трудом (с)
    А ви попробуйте повірити.Я знаю важко,але на жаль це правда.

6. Вверх #24326
    Коза-чоло щоб Ви з"їв.Можливо те що на аватарі-смачно виглядає.

7. Вверх #24327
    Цитата Сообщение от Kozachello Посмотреть сообщение
    Англомовный свидомыт?!?
    Или снова: "смесь хранцузского с нижегородским"(с)?

Вельминешанований smeet! Як ви мали на увазі назватися smith - тобто "коваль", то ви щось не те й не тим "куєте...
    Схоже на те, що, пропагуючи "переваги" й всілякі "гаразди" дер. мови, ви навіть не взялися свого часу попрацювати з її засвоєння...
    Жахливо, коли нікчемні сини виймають з запилених шухляд портретики своїх нехздарних батьків і мають нахабство щось доводити оточуючим!..
    До речі: ваші суто мовно-орфографічні помилки та русизми (де ж ненависть поділася?!?) я в цитаті видилив...
    Ще не їли?

8. Вверх #24328
    User banned Аватар для magentis
    Кто там "коваля" трогает ?

9. Вверх #24329
    Так я согласен, что вместе. А Гудвин похоже пытается все лавры отдать Российской империи. Мож я чего конечно и не понял.

Да ничего я не пытаюсь.
    Я просто привожу факты. А против фактов - не попрешь.
    Да.Запорожцы были крутыми вояками.Не отрицаю. Может они и Чингисхану пистоны под под кресло умудрялись подложить и он от неожиданности писался
    Но полностью защитить страну они не могли, в силу малочисленности. Потому Богдан Хмельницкий и принял единственное правильное решение.
    И только после этого территория Украины стала приростать новыми землями. Имея за спиной столь могучего союзника - можно было уже и ляхам и татарам и туркам по сусалам надавать. А иначе - те же любимые теперь ляхи стёрли бы Украину с лица земли
    Последний раз редактировалось Гудвин; 17.09.2008 в 23:56.

10. Вверх #24330
    Цитата Сообщение от magentis Посмотреть сообщение
    Кто там "коваля" трогает ?
    Чого вже не Кузнецова-вашим вухам буде миліше.хоча ребус Ви не розгадали.Приємно значить зашифрувався добре.

11. Вверх #24331
    User banned
    smeet, ну нафига Вам это надо? Вам кто-то мешает использовать рiдну мову? Шо, надо всем ее навязать?
    ЗЫ Где Вы живете?

12. Вверх #24332
    User banned

Готік а Ви дійсно готик.У мене син готик.Це така молодіжна субкультура.Вони ходять всі в чорному.І слухають страшно нудну музику.Кажуть депресняк.
    Я в курсе про субкультуру. Нет, не гот. Уже вышел из того возраста, чтоб ерундой всякой страдать. Черному предпочитаю белое. )

Спасибо за ссылку, позабавило, особенно диалог на первой странице:
    "– Марьо, ци любиш ня?
    – Ай...
    – Пак што ми ни даєш?"
    http://www.kolyba.org.ua/component/option,com_rd_glossary/Itemid,201/limit,25/limitstart,0/
    Последний раз редактировалось Gottik; 18.09.2008 в 00:02.

13. Вверх #24333
    User banned
    Ще не їли?
    Я тобі зараз поїм, ...!

...Того і говорю з русизмами бо 5 років вчили тільки на російській мові.Та іще після цього на роботі заставляли доки не прийняла Верховна Рада закон про мови.Такі були вимоги.Уявіть собі йде в лікарні виробнича нарада.Сидять до 150 лікарів у залі,всі між собою розмовляють українською,а виступи, доповіді історій хворіб і просто ділові розмови- всі мусіли говорити російською.Між тими 150 чоловік були двоє російськомовних.Представляєте як їм було навелико що всі розмовляють їхньою мовою.Ось тепер попробуйте доказати їм, що цього не було.Та вони до смерті не забудуть цієї наруги над собою.Ось ви тепер "возмущаетесь" і при тому можете це відкрито робити.А ми тоді повинні були терпіти і ще й казати нічого не можна було....
    Знову виділив русизми, а по суті - точнісінько так ми "возмущались" і тоді, коли вам "пельку стуляли"...
    Звичайно, робилося це не на майдані коло бані, а у приватному колі (зазвичай, на кухні) з добрими друзями...
    Але ж це чомусь не стало на заваді пізнати й полюбити "солов*їну мову"...
    Ви ж персонально, smeet, її саме й паплюжите, як і переважна більшість наших "державників", на кшталт самого гаранта, Юльці, Янука й перебіженки Інни Богословської..

Хіба незрозуміло вам, що, доки самі не заговорите саме українською (а не жалюгідним суржиком) - будете посміховиськом не тілько в Одесі, але й в усій цивілізованій спільноті!

14. Вверх #24334
    User banned Аватар для magentis
    Чого вже не Кузнецова-вашим вухам буде миліше.хоча ребус Ви не розгадали.Приємно значить зашифрувався добре.
    Я не Кузнецов - я Ковалев.

15. Вверх #24335
    Чудно, т.е. все что постсоветское "второго " сорта?Так чтоли?
    Ну если вы прведёте хоть один факт, в чём нынешняя Украина утёрла нос УССР, честь Вам и хвала. Но только что то весомое. Пожалуйста.

16. Вверх #24336
    Цитата Сообщение от AlexxK Посмотреть сообщение
    smeet, ну нафига Вам это надо? Вам кто-то мешает использовать рiдну мову? Шо, надо всем ее навязать?
    ЗЫ Где Вы живете?
    Шановний покажіть хоч один пост де я збирався вам щось нав"язувати.Я навпаки займаю в цьому питанні дуже помірковану позицію,і вважаю що політика гаранта в цьому питанні є бездарна.Сьогодні в Криму перша ластівка,а завтра з Росії може бути друга.Розумний не той хто помре з високо піднятою головою, а той хто збереже в країні мир.
    Раніше я вже писав.Я вважаю що питання мови потрібно вирішувати однозначно. але дуже повільно.Починати потрібно з дитячих садочків.І потрібно зробити так щоб в Україні жилось не тільки комфортно всім.але і жити в ній було б престижно.Щоб сюди як в Америку люди просилися .Тоді питання мови відпаде само по собі,як його немає і в США.
    А різкий тон з деякими форумчанами-то вже реакція.Ну випив чоловік.чого тобі спорити.Піди поспи а завтра на свіжу голову поговоримо.А весь час виливати по відру жовчі,то тоже занадто.Не мав дяки сьогодні сваритися,але довели.хоча зазвичай дуже спокійний,але не люблю,коли від горшка два вершка а воно туди ж пнеться.

17. Вверх #24337
    User banned
    Ще не їли?
    Сміт-тя? Надаю цю приємну й звичну можливість саме вам, пане...

...А весь час виливати по відру жовчі,то тоже занадто.Не мав дяки сьогодні сваритися,але довели.хоча зазвичай дуже спокійний,але не люблю,коли від горшка два вершка а воно туди ж пнеться.
    Не знаю, хто там у нас "від горшка два вершка" - адмінам, певно, видніше, а от хто "туди ж пнеться"- усі, певно, добюряче побачили!
    Последний раз редактировалось Kozachello; 18.09.2008 в 00:12.

18. Вверх #24338
    Цитата Сообщение от Kozachello Посмотреть сообщение
    Я тобі зараз поїм, ...!

Знову виділив русизми, а по суті - точнісінько так ми "возмущались" і тоді, коли вам "пельку стуляли"...
    Звичайно, робилося це не на майдані коло бані, а у приватному колі (зазвичай, на кухні) з добрими друзями...
    Але ж це чомусь не стало на заваді пізнати й полюбити "солов*їну мову"...
    Ви ж персонально, smeet, її саме й паплюжите, як і переважна більшість наших "державників", на кшталт самого гаранта, Юльці, Янука й перебіженки Інни Богословської..

Хіба незрозуміло вам, що, доки самі не заговорите саме українською (а не жалюгідним суржиком) - будете посміховиськом не тілько в Одесі, але й в усій цивілізованій спільноті!
    Слава богу що не буду посміховищем в Одесі бо мене туди не тягне, бо живу в набагато екологічно чистішому місці.І купаюся в гірській чистій річці ,або в профільтрованому басейні,а не у помийній ямі.(всі будьте добрі вибачте,бо мене цей синок із якоїсь там нової Росії,не знаю правда що це за державне утворення.напевне автономія Абхазії- довів)

19. Вверх #24339
    User banned
    ...І купаюся в гірській чистій річці ,або в профільтрованому басейні,а не у помийній ямі.(всі будьте добрі вибачте,бо мене цей синок довів)
    Те, що не потонеш навіть у помийній ямі (чи то не натяк на Чорне море?) - точно усім вже довів (російською - "доказал")!
    Жаль, що дожної мови по-людськи так і не вивчив...
    Отож, вивчай державну (поки не змінили), пан-отче!

20. Вверх #24340
    User banned
    Шановний покажіть хоч один пост де я збирався вам щось нав"язувати.Я навпаки займаю в цьому питанні дуже помірковану позицію,і вважаю що політика гаранта в цьому питанні є бездарна.Сьогодні в Криму перша ластівка,а завтра з Росії може бути друга.Розумний не той хто помре з високо піднятою головою, а той хто збереже в країні мир.
    Раніше я вже писав.Я вважаю що питання мови потрібно вирішувати однозначно. але дуже повільно.Починати потрібно з дитячих садочків.І потрібно зробити так щоб в Україні жилось не тільки комфортно всім.але і жити в ній було б престижно.Щоб сюди як в Америку люди просилися .Тоді питання мови відпаде само по собі,як його немає і в США.
    А різкий тон з деякими форумчанами-то вже реакція.Ну випив чоловік.чого тобі спорити.Піди поспи а завтра на свіжу голову поговоримо.А весь час виливати по відру жовчі,то тоже занадто.Не мав дяки сьогодні сваритися,але довели.хоча зазвичай дуже спокійний,але не люблю,коли від горшка два вершка а воно туди ж пнеться.
    Ну ладно, спокойной ночи тогда...
    ЗЫ А в США уже сейчас неофициальнй второй язык - испанский... (Во всяком случае - в южных штатах). И его учат полицейские и другие гос. работники (заметьте - по рекомендации местных органов управления). Ну да ладно, какая нам в Украине разница?

Закрытая тема
Страница 1217 из 1357 ПерваяПервая ... 217 717 1117 1167 1207 1215 1216 1217 1218 1219 1227 1267 1317 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права