| ||
а кто вы на этом форуме чтобы решать кому тут писать а кому нет?Сообщение от !PUNISHER!
"Найважливіше для освітян – нести певність і оптимізм у шкільний клас, у студентську авдиторію, максимально знаходити в собі інтелектуальні і духовні сили, аби пояснювати дітям те, про що вони не можуть дізнатися з підручників". Про це йшлося у виступі заступника голови комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради, відомого мовознавця Ірини Фаріон на круглому столі "Якість шкільних підручників", який відбувся 21 вересня 2012 року у Львівській обласній раді за участи директорів шкіл, керівництва головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації, Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, авторів підручників.
Як зазначила Ірина Фаріон, освітяни усвідомлюють, що діють в умовах окупованого простору, а дії влади спрямовані на знищення українського змісту освіти, на приниження української дитини: "Я мала нещастя ознайомитися з "Букварями" – українським і російським – і була вражена, наскільки доступно і красиво створений російський "Буквар". Дитина, навчаючись у російськомовній школі, пізнає світ через гру. А українській дитині вже на першій сторінці пропонують текст одного відомого українського письменника (не буду його називати), який під силу навіть не школярам, а хіба студентам. Усе це робиться для того, аби батьки, зіставивши український та російський "Буквар", були змушені віддати дитину до російської школи. У такий спосіб вибивається ґрунт з творення україноцентричної освіти".
"Норми української мови вже змінили до такої міри, що ми вже не відчуваємо межі між суржиком, українською мовою, діалектами і літературною мовою. Щоб це далі не прогресувало, я створила книжку "Мовна норма: знищення, пошук, віднова", в якій проаналізувала, як зовнішній політичний чинник може втрутитися у внутрішні закони мови", – розповіла Ірина Фаріон. Вона також повідомила, що за рішенням Львівської обласної ради у кожну школу Львівської области закуплять добірку мовних плакатів, створених студентами Національного університету "Львівська політехніка". У кожну школу Львова такі плакати вже надійшли – їх за власні кошти придбали депутати.
"Ми мусимо мати певність, що все це переборемо, переживемо, що ми утвердимо рано чи пізно свою націєцентричну модель освіти, хоча б тому, що така в нас була на початку 90-х років. Я не впевнена, що нас почує влада, але найголовніше, щоб нас почули діти. Найважливіше для нас – нести певність і оптимізм у шкільний клас, у студентську авдиторію, максимально знаходити в собі інтелектуальні і духовні сили, аби пояснювати дітям те, про що вони не можуть дізнатися з підручників. І я думаю, що ми знайдемо форму, аби розповідати правду і з української історії, і з української мови, і з української літератури, з якої вилучили твори про Голодомор, натомість, додали до програми еротику", – наголосила Ірина Фаріон.
Не зрозуміла, яка еротика в підручниках? Може хтось знає?))))
Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нації)
![]()
На встречу с Жванией гоняют медиков , учителей ! - знаю 100%, жену пытались отправить.
На встречу с Яценюком таже картина, сотрудница отпрашивалась с работы , потомучто её муж работает ,помоему на "Стальканате". Их всех типа , предупредили чтоб были с членами семьи, для массовости так сказать.
Зато на встречу с Тягнибоком в Одессе никого не гнали ! Я вам больше скажу - ещё и непускали.
Этот Антон(этож надо , дать в Одессе такое имя сыну) со своими "колоколами" цирк шапито устроил.
На идущих на встречу, у трамвайной линии кричали "бандеровцы" , "недобитки". А у самого входа бабки с иконами просили и умоляли не идти на встречу с сатаной![]()
http://www.youtube.com/watch?v=_VselRn6vQI
Он наверное эту встречу имеет ввиду.........
Кстате вот бабка мелкая в красной куртке в начале кадра-редкостная психопатка......ей лечиться нужно......
Она прошла по партийному списку в горсовет......Угадайте с трёх раз в какой она партии............
Социальные закладки