Сообщение от
Good++++
Такое подойдёт?
Навчальні програми для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів (Источник: mon.gov.ua/index.php/ua/diyalnist/osvita/doshkilna-ta-zagalna-serednya/5770)
Русский язык 1-4 классы общеобразовательных учебных заведений с Украинским языком обучения (ссыла: mon.gov.ua/images/files/one-four/ruus_mova_ykr.doc)
А Вы читали,что скидывали?
Ведущей целью вариативного начального курса русского языка является формирование
ВАРИАТИВНОГО,а не базового...

Сообщение от
Игорь*
Вообще-то этот документ о другом

Ути-пути..Слив засчитан(с)
Это документ,подтверждающий.что русский язык не является ОБЯЗАТЕЛЬНЫМ,базовым в школах с украинским языком обучения..А вот предыдущий...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
(Втратив чинність на підставі наказу МОНмолодьспорт №572 від 10.06.2011)
№ 682 від 29 листопада 2005 року
Про Типові навчальні плани
початкової школи
Показать скрытый текст И вот из него выдержка..
Додаток 1
до наказу МОН України
від 29.11.05 № 682
Типовий навчальний план
початкової школи з українською мовою навчання
Освітні галузі
Навчальні предмети
Кількість годин на тиждень
у класах
1 2 3 4
Мови і літератури Українська мова 8 7 7 7
Іноземна мова - 2 2 2
Математика Математика 4 4 4 4
Людина і світ Я і Україна 1 1 2 2
Мистецтво Музика 1 1 1 1
Образотворче мистецтво 1 1 1 1
Технологія Трудове навчання /
Художня праця 2 1 1 1
Здоров’я і фізична культура Фізична культура* 3 3 3 3
Основи здоров’я 1 1 1 1
Р а з о м 18+3* 18+3* 19+3* 19+3*
Додаткові години на предмети інваріантної складової, курси за вибором, індивідуальні та групові заняття, консультації 2 3 3 3
Гранично допустиме навчальне навантаження на учня (без урахування часу на заняття з фізичної культури, індивідуальні та групові заняття) 20
21
23
23
Всього фінансується з бюджету (сумарна кількість годин інваріантної і варіативної складових) 23 24 25 25
Граничний обсяг домашнього завдання - 45 хв. 70 хв. 90 хв.
* Години фізичної культури не враховуються при визначенні гранично допустимого навчального навантаження учнів, але обов’язково фінансуються.
И отдельно выделено..
Додаток 2
до наказу МОН України
від 29.11.05 № 682
Типовий навчальний план
початкової школи з українською мовою навчання з вивченням російської чи іншої мови національної меншини
Освітні галузі
Навчальні предмети Кількість годин на тиждень у класах
1 2 3 4
Мови і літератури Українська мова 7 6 5 5
Російська чи інша мова національної меншини
2
2
2
2
Іноземна мова - 2 2 2
Математика Математика 4 4 4 4
Людина і світ Я і Україна 1 1 2 2
Мистецтво Музика 1 1 1 1
Образотворче мистецтво 1 1 1 1
Технологія Трудове навчання / Художня праця 2 1 1 1
Здоров’я і фізична культура Фізична культура* 3 3 3 3
Основи здоров’я 1 1 1 1
Р а з о м 19+3* 19+3* 19+3* 19+3*
Додаткові години на предмети інваріантної складової, курси за вибором, індивідуальні та групові заняття, консультації 1 2 3 3
Гранично допустиме навчальне навантаження на учня (без урахування часу на заняття з фізичної культури, індивідуальні та групові заняття) 20 22 23 23
Всього фінансується з бюджету (сумарна кількість годин інваріантної і варіативної складових) 23 24 25 25
Граничний обсяг домашнього завдання - 45 хв. 70 хв. 90 хв.
* Години фізичної культури не враховуються при визначенні гранично допустимого навчального навантаження учнів, але обов’язково фінансуються.
зы.рекомендую сравнить количество часов,отведенных на изучение украинского языка и соответственно.русского.
Социальные закладки