| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
кстати, я вообще не понял смысла поста Бывалого и его примера языковой ситуации в Эстонии сочетании с фразой " а самі вони давно вже в Євросоюзі та НАТО!!". Может быть Бывалому еще раз рассказать сколько стран с более чем одним государственным/официальным языками "давно вже в Євросоюзі та НАТО"?
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Хто Вам це сказав?
Ви (головне) дивіться, як утворювалась та, чи інша держава і тоді одразу ж зрозумієте чому там дві мови!!
Часто-густо там зліплювали дві (чи більше) окремі частини в одну і нічого змінювати без боротьби не було можливим... Канада: насильницьке (!!) поєднання в одну державу (військовим шляхом) англомовних та завойованих франкомовних провінцій, які до того існували окремо (подібне у Бельгії, Швейцарії)!!
А у нас зовсім інша ситуація, наша держава є, була і буде багатонаціональною з рівноправним проживанням різних народів, що об'єднані в одну державу, де більшість складають саме українці (ну не встигли "брати" цю ситуацію змінити, не вистачило ще років з 50-т)!!
У нас відсутні окремі національні провінцій, кругом один і то й же склад народу мешкає!!
А цю возню (щодо мов) нам зловмисно привніс сусід саме з тією метою, щоб зробити з нашої держави "лоскутну ковдру" та не дати нам змоги спокійно розвиватись!!
А якщо у Вас з "аватаркою" почали вже виникати асоціації, то це потрібно сходити або ж до лікаря, або ж до церкви: помолитись та покласти свічку...
Последний раз редактировалось Bivaliu; 17.11.2011 в 13:57.
Мдя.. Уникально... "Канада... поєднання в одну державу... англомовних та франкомовних провінцій,", а в Украине "відсутні окремі національні провінцій, кругом один і то й же склад народу мешкає!!", но совсем не русско и украино язычные "провинции"...
Ну а насчет "поеднання в одну державу"... это уже даже не смешно.
Начинается с социума. Учим мат часть
чего нет в УкраинеГосударство — это особая форма организации общества, действующая на ограниченной территории.
В современных развитых государствах, его основными целями трактуются: сохранение нормальных взаимоотношений между членами общества
А я что против)? Я хочу равноправие языков в моей стране.
Задайте этот вопрос себе))))
вы частенько употребляете данное слово.
В моем случае я специально его употребил.
Дабы не задеть "патриотов"
Я как то не особо заметил что хоть одна из народностей живших в союзе забыла свой язык.І хто це визначив саме Вас "большінством"??
У багатонаціональній державі самим справедливим буде визнання однієї мови і державною, і міжнаціонального спілкування!!
Тут велосипед непотрібно вигадувати, а діяти необхідно так, як було в СРСР (там було багато народів та мов, але одну визнали за державну і крапка)!!
А референдум Ви намагаєтесь провести з питань рівності всіх мов, чи щодо того, щоб усі мови регіонів вважати за державні і у кожному регіоні свою?
Я вже не раз запитував про те, чому це гагаузи (євреї, поляки, німці, грузини, вірмени тощо), які народились уже в незалежній державі Україна, обов'язково повинні вчити російську мову і спілкуватись нею з іншими народами України, а не українську (чи, скажімо, англійську, чи то іспанську і італійську де багато хто з успіхом працює)??
Не можна вперто дивитись лише назад (як було колись?), ті покоління не мають права визначати спосіб життя цьому і те, що було - вже давно загуло!!
Ми повинні жити за новими, а головне, своїми власними стандартами...
А чего ж тогда все так боятся 2 гос языков?
Льва не интересует мнение овец.
Социальные закладки