Знаєте, тут мене колись намагались попустити - що мовляв прочитай усію вітку, там усе є...
Я саме у цій вітці описав своє бачення...
Але я не буду таким невихованим

Держава та суб"єкти господарбвання, які надають послуги чи продають товари, повинні забезпечити паритет...
Наприклад, в Одесі 20 % україномовних (цифра зі стелі, умовна) - будьте добрі, 20% ефірного часу, кінопрокату - забезпечте українською...
У Львові - аналогічно - є там. припустимо, 10% російськомовних - 10 % ефірного часу, кінопрокату і т.д. російською...
Держслужбовець зобов"язаний приймати запити мовою громадянина, і не парить подобається йому "теляча" чи "собача" мова...
Якщо я україномовний - повинен мати можливість отримати освіту українською хоч в Луганську, хоч і Севастополі - навіть якщо я один на весь університет. І якщо я російськомовний у Львові - аналогічно...
Від дешевої друкованої контрадабанди російською, дешевого російського дубляжу закрити ринки - або ще краще, надати українським видавництвам та дублюючим установам преференції в оподаткуванні, які б дозволяли їм конкурувати з російськими...
Будь-яке порушення або обмеження мовних прав, образа за мовною ознакою, відмова виконати свої функції з посиланням на "нерозуміння" мови (російської, української - байдуже) - безумовне звільнення держслужбовця з посади, а для суб"єкта господарювання - штраф, щоби очі на лоба лізли.

Все ще страшно?
Социальные закладки