|
Последний раз редактировалось Андрей_73; 04.11.2011 в 12:47.
Люди, заполняю декл по прибыли, вопрос возник: малоценка общепроизводственного характера (за июль, понятно) в какую строку ЗВ попадет? в 06.1.8?
Не сиди просто так, думай что-то (с)
да, но надеемся, что это приложение ЗВ в скором времени отменят все таки
138.8.5. До складу загальновиробничих витрат включаються:
...
ґ) витрати на вдосконалення технології та організації виробництва (оплата праці та внески на соціальні заходи, визначені статтею 143 цього розділу, працівників, зайнятих удосконаленням технології та організації виробництва, поліпшенням якості продукції, підвищенням її надійності, довговічності, інших експлуатаційних характеристик у виробничому процесі; витрати матеріалів, придбаних комплектувальних виробів і напівфабрикатів, оплата послуг сторонніх організацій);
Последний раз редактировалось Moon Cat; 04.11.2011 в 23:42.
Мне почему-то квитанции№2 не пришли. Может, я поздно отправила ? (после 16.30)
Не сиди просто так, думай что-то (с)
Добрый вечер!
Подскажите пожалуйста, Гос. регистратор остался на Старицкого, или переехал? потому как сегодня краем уха слышала что вроде как они переехали на Б.Арнаутскую и Б.Хмельницкого.
Если кто располагает информацией, поделитесь плиз ,а то со следующей недели планировала к ним подъехать
МожноПолюбитьДушу,НеЗнаяТела,А ПотомСходитьСума,ПрикасаясьКтелуЛюбимойДуши.
я месяц назад была в стане "9", контрагентам СРАЗУ стали пытаться отменить мой налоговый кредит начиная с июня(?), тепрь я в "0", но они опасаются, я теперь неблагонадежный поставщик, договорилась предоставить справку об отсутствии задолженности перед бюджетом , т.о. доказывая свою благонадежность - бред
В общем предположить по их писульке сколько это будет в цифрах - нереально, обычный мозг все равно не угадает...![]()
привет, у кого медок стоит, где там 1ДФ прячется? никак найти не могу
коллеги, интересный вопрос: впервые пишу жалобу на применение финансовых санкций за неоприходование налички СПД ФЛ на ЕН (в пятикратном размере).
вот что получилось:
· Щодо рішення № :
Інспектором встановлено, що «згідно звіту за 2009 р. обсяг виручки склав .... грн., але до книги обліку доходів та витрат по формі 10 занесена лише сума ..... грн., не відображена готівка в сумі 15 631 грн.»
Контролюючий орган застосував штрафні санкції за порушення норм з регулювання обігу готівки на підставі абзацу 3 ст. 1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» № 436/12 від 12 червня 1995 р., згідно якого,
«1. Установити, що у разі порушення юридичними особами всіх форм власності, фізичними особами - громадянами України, іноземними громадянами та особами без громадянства, які є суб'єктами підприємницької діяльності, а також постійними представництвами нерезидентів, через які повністю або частково здійснюється підприємницька діяльність, норм з регулювання обігу готівки у національній валюті, що встановлюються Національним банком України, до них застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу:
за неоприбуткування (неповне та/або несвоєчасне) оприбуткування у касах готівки - у п'ятикратному розмірі неоприбуткованої суми»
Відповідно до ст. 238 Господарського Кодексу (ГК) України,
«1. За порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.
2. Види адміністративно-господарських санкцій, умови та порядок їх застосування визначаються цим Кодексом, іншими законодавчими актами. Адміністративно-господарські санкції можуть бути встановлені виключно законами».
Згідно ст. 239 ГК України, «1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб'єктів господарювання такі адміністративно-господарські санкції:
адміністративно-господарський штраф;
……
інші адміністративно-господарські санкції, встановлені цим Кодексом та іншими законами».
Тобто фінансова санкція за не оприбуткування готівки, передбачена ст. 1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки», є видом адміністративно – господарської санкцій, передбаченої ст. 239 ГК України.
Але зазначена адміністративно – господарська санкція, передбачена ст. 1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки», не може застосовуватися до суб’єктів господарювання, оскільки встановлені не законом, а Указом Президента, який не є законом. Будь – яким іншим законом застосування штрафних (фінансових) санкцій за не оприбуткування готівки не передбачене.
З таких обставин, рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій підлягає скасуванню.
но может я не прав? судебной практики обжалования именно по этим основаниям не нашел.
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
ні, на цих підставах не було. а от на цих:думаю, що шанс є, оскільки по-перше й головне - звіт не є доказом факту розрахунку, а по-друге трапляються помилки арифметичні. треба перерахувати про всяк випадок.Інспектором встановлено, що «згідно звіту за 2009 р. обсяг виручки склав .... грн., але до книги обліку доходів та витрат по формі 10 занесена лише сума ..... грн., не відображена готівка в сумі 15 631 грн.»
це той самий ФОП в якого нема кухарської освіти?
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
да там за все санкции
4 решения:
10 000 - НДФЛ (за двоих работников за три года)
7 200 - ЕН за двоих работников
75 000 -5 кратное неоприходование налички
18 000 - накладные не на его имя - 2 кратная сумма
вроде все описал, что не так придумали в налоговой, но вот по наличке сомнения возникли
вот накатал жалобу в областную налоговую. может проймет...
плохо искал, я даже тут выкладывал
еще раньше были положительные решения по поводу того что админ санкции можно применять в течение полугода с момента их совершения. Но не помню, канает ли сейчас такое (помнится что то ли изменения куда внесли, что они не админсанкции, то ли письмо ВАСУ издал беспредельное). В общем проштудируй еще это обоснование. Лиги нет передо мной, не помогу пока.
Последний раз редактировалось auditor_ya; 05.11.2011 в 23:08.
Да пребудет с тобою Сила!
Превратим Конфузию в Викторию!
аудитор, НЕ врач
о! спасибо! но я искал решения ВАСУ. первые инстанции не авторитетпо поводу сроков, то в части второй ст. 520 ХК Указано, что сроки. указаные в первой части не применяются, если право на примение штрафных санкций применяется налоговыми органами, а по этому Указу дано право штрафовать именно налоговой. а вот аргумент по поводу того, что это не закон, мне кажетя будет сильнее ))
да, решения ВАСУ не было. Думаю нагловики это решение отобъют в итоге, т.к. очень принципиален для них этот вопрос может оказаться.
а в ХКУ написано что (как раз это изменение 02.12.10 я и имел ввиду):
т.е. опять же можно ссылаться и на сроки, бо это ведь не закон и не Налоговый кодекс что ты и подметил верно2. Дія цієї статті не поширюється на штрафні санкції, розмір і порядок стягнення яких визначені Податковим кодексом України та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на органи державної податкової служби та митні органи.
Да пребудет с тобою Сила!
Превратим Конфузию в Викторию!
аудитор, НЕ врач
кстати, и еще вопрос: каким то нормативным актом мораторий на проверку малого бизнеса оформлен? а то запустил поисковик на слово "мораторий", выдало только статьи журналистов и выступления руководства ГНС о том, что то готовы объявить мораторий, то уже хотят отменить мораторий. а где и чем его установили, не нашел. может и не было его?![]()
Социальные закладки