| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
а до чого тут це?
мова йде про мотивацію для україномовних долучатись до "великої російської цивілізації" через вивчення російської...
"Великої російської цивілізації" по ходу помічено не було.. Українська мова - наша, рідна...
Та ще й в спілкуванні зручніша та лаконічніша за російську... І красивіша та милозвучніша, на нашу думку...
Так що - користуватимось нею...
А що наш, український, ренесанс десь забарився - то з метою його пришвидшення, вчитимемо мову дійсно великих цивілізацій... Наприклад - англійську.
Думаю, так вийде долучитись до світової культури у більшому обсязі...
А заодно - це і мова міжнаціонального спілкування, на якій спілкується цілий світ, а не лише Середня Азія з Росією![]()
Последний раз редактировалось Cetus; 17.08.2011 в 18:22.
А чтобы понимать своего русскоязычного соотечественника, украиноязычному тоже не нужно изучение и знание русского? Ведь совсем и далеко не факт (что подтверждается в действительности), что при общении с украиноязычным ВСЕ его собеседники будут (по разным причинам) переходить на украинский. Отсюда практическая необходимость для украинского знать русский.
Тогда верно и обратное: если человек, живя бок о бок со своими русскоязычными согражданами, не сумел научиться говорить по-русски, значит, что интеллект такого человека пребывает на очень низком уровне, и общаться с таким человеком вряд ли целесообразно? На мой взгляд, это неверно. Руководствоваться своим снобизмом (здесь скорее ложным, поскольку украинский язык так и остается преимущественно языком сельского населения, а русский - преимущественно городского). Я, к примеру, никогда не жил бок о бок с украиноязычными гражданами, в моем окружении не звучал украинский, поэтому мне негде было его выучить, кроме школы. Практиковаться тоже на нем негде - все в окружении остается на русском, на нем говорят в семье, в кругу друзей и знакомых, окружающие. Допускаю, что такая же ситуация возможна и для украиноязычного. Где, кроме школы, ему можно выучить русский?Якщо ж людина, проживаючи пліч опліч зі своїми україномовними співгромадянами, не зуміла навчитись розмовляти українською - значить, на мою думку, інтелект такої людини пернебуває на дуже низькому рівні. А відтак спілкування з такою людиною навряд чи є доцільним
Большинство украинцев никогда не были и не побывают в пределах англоязычного мира. Однако в пределах русскоязычного большинство бывают ежедневно. Что актуальней?Можливість вільно спілкуватись в межах англомовного світу набагато більш важлива, оскільки бажаючих виїхати в Середню Азію серед українців я не помічав
А ещё а Белоруссию, Молдову, Казахстан...Список можно расширить. В России, может, и задница, но, видимо, все же поменьше, чем на Украине, иначе заробитчане не ехали бы туда на заработки. Что едут часто из Украины в Россию, спорить не будете? Вот и ещё один аргумент в пользу русского. Расширяет возможности заработка (как на Украине, так и за её приделами).Відтак, єдина причина вчити російську є у тих, хто їде в Росію. А оскільки в Росії така ж задниця, як в Україні - їхати туди, в більшості випадків, також недоцільно.
Ну процент брался явно с потолка. Как можно высчитывать культуру в процентах? Но продолжая эту аналогию, можно смело утверждать, что процент украиноязычной (это важно, поскольку далеко не вся украинская культура украиноязычна) вряд ли составляет и сотую долю процента от мировой и десятую часть от русской , поэтому на её уровне процент русской культуры выглядит достаточно солидно. Начинать ведь нужно с малого.І знову таки, якщо вибирати між багатою світовою культурою та багатою російською культурою, яка складає десь близько неповного відсотка світової - я вибираю світову. Для того ж, щоб пізнати її мені потрібне знання англійської, а не російськоїКроме того, лишая себя русского, вы в любом случае лишаете себя довольно существенной составляющей культуры, поскольку читать русских классиков все ж лучше а оригинале, а не в английских либо украинских переводах. Но вы явно лишать себя русского не собираетесь, как и детей своих тоже.
Кстати, так и необоснованной осталось целесообразность украинского языка для русскоязычного. Что такого есть на украинском, чего нет на русском? Зачем русскоязычному активно учить украинский, если его русский и так понятен русскоязычному? Неужели просто с ритуальной целью, потому что государство называется Украина?
Последний раз редактировалось Gottik; 17.08.2011 в 18:28.
Так каждый общается на своем языке при взаимном понимании. А на каком языке будут общаться между собой татарин с болгарином (оба - граждане Украины)? А гагауз с армянином? Вряд ли на украинском.
Тот же Ющенко с Саакашвили (хоть последний и владеет немного украинским - в Киеве учился). Язык межнационального общения на Украине вовсе не украинский.
Навіщо? Я ж пояснив - на побутовому рівні україномовні розуміють російську...
Так само, як і російськомовні (нормальні) українці українську...
Ви говорите російською, я українською - і всі одне одного прекрасно розуміють...
Повторюсь ще раз - навіщо вчити?
Мови дуже схожі, в медійному просторі звучить обидві мови, і вже виросли покоління, які їх розуміють одинаково добре...
Немає необхідності вчити українську чи російську - адже люди розуміють одне одного в побуті і без вивчення...
А що стосується держслужбовців - тут так. треба вчити і одну, і іншу
Російськомовний світ порівняно відсталий. Англомовний знаходиться на передовій сучасної науки та технологій. Тому, для України та її майбутнього актуальніше міняти тенденцію та збільшувати зв"язки з англомовним. Імхо...
Круто )))
Наприклад?
Вірменія та Азербайджан?
Не знаю як ваші заробітчани, наші в Росію давно вже не їдуть... Хіба що повні невдахи, які більше ніде не потрібні...
Португалія, Греція, Іспанія, Італія, Канада, Великобританія, США, Німеччина, Польща...
Заробітчанство в Росії для україномовних Українців вже неактуальне років з п"ять...
А заробітчани російськомовні і так знають російську...
Ви навіть не уявляєте, наскільки ви праві...
Саме по цій причині українці не повинні обмежуватись російською культурою, а повинні прагнути долучитись до західної культури, оскільки вона явно на порядки багатша та значніша за російську... Тільки так українці наберуть потрібну критичну масу знань для ренесансу своєї культури
Тому що використання для долучення до світової культури в якості посередника російської культури є програшною стратегією для українців
Наш лозунг - прямий доступ до надбань світової культури без посередництва російської мови ! )
Ви абсолютно праві...
Я вважаю, що в цьому немає необхідності
Последний раз редактировалось мартиняускас; 17.08.2011 в 18:43.
нормальні форумчани, думаю, вже все зрозуміли, коли читали мою позицію по спеціальному статусу російсської...
Якщо говорити коротко - я за
Так що, нормальні мали б зрозуміти, з ким вони говорять... Бо нормальні і з першого разу розуміють, і їм розсусолювати не потрібно...
А тролів дразнити весело...![]()
Социальные закладки