|
Та ну! Не вигадуй. У кожному слові фантазія не більш. )))
Чому ГУЮ пригадало про спадковий реєстр саме у минулому році? Що такого саме у минулому році відбулось?
До чого тут реєстри паперові, коли є алфавітні книги обліку заповітів?
Заповіт нот.дія не за місцем – це ми вже з’ясували.
Тепер дивись, порахуй кількість навіть не нотаріальних контор, а нотаріусів діючих за невідомо який період життя спадкодавці, коли вона могла б посвідчити заповіт, бо у кожного нотаріуса навіть у межах одній нотаріальній конторі свій реєстр (за рік ну десь приблизно до 12 шт). Я тобі скажу що це ДУЖЕ багато реєстрів, по 200 сторінок кожний, котрі треба ПЕРЕЧИТАТИ!
Але є ще дещо – алфавітна книга обліку заповітів. Тут теж не все гаразд - навіть по алфавіткам вичитувати за всі ймовірні роки по всіх конторах ніхто не буде, це робота далеко не на один місяць!
Приватним нотаріусам надали право заводити спадкові справи лише після повного формування спадкового реєстру (електронного), та відповідно внесення усіх архівних записів (з 01.06.2009 року)
Навіть якщо припустити, що заповіт не внесено в реєстр, жодним запитом таку інформацію отримати неможливо, бо це дуже об’ємна та невиправдана робота, ніхто цим займатися не буде, тем більш що робота буде дурна, адже впевненості у існуванні заповіту немає!!!
Наряди: реєстри нот.дій, алфавітки заповітів та заповіти – це справи постійного та тривалого терміну зберігання. Заради чиїхось примх їх кожного разу перечитувати точно не будуть, саме для цього існує СПАДКОВИЙ РЕЄСТР!
Все просто - спадкоємець бере свідоцтво про смерть, дві довідки з ЖЕКу, свій паспорт, у разі необхідності документи що підтверджують родинні стосунки з померлим чи заповіт, а у випадках раніше мною згаданих і те і інше, та вирушає до нотаріуса, той на підставі поданої заяви звертається до спадкового реєстру, у разі виявлення заповіту надсилає запит за місцем його зберігання. У разі, якщо заповіту немає, спадщину будуть оформлювати спадкоємці за законом.
Щодо порад державних нотаріусів складати заяву у приватних та надіслати їм її поштою…)))) Ти щось явно сплутала. Державні взагалі радять звертатися більше до приватних по всіх питаннях, але щоб окремо за заявою, це дійсно новела. Саму заяву скласти та надрукувати - не більш 3-5 хвилин. Я у державній конторі у свій час працювала, так ось не пригадую щоб у когось така навіть думка у голову прийшла, а тем більш зараз, коли приватні займаються спадковими справами це - нонсенс!
Отакі справи.
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
дійсно, детективних серіалів про самовідданих героїчних державних нотаріусів останнім часом катастрофічно не вистачає
А що та чому шукала хоч цікавилась?
Ну нема що робити, по запиту спадкоємців державна нотаріальна контора за місцем проживання спадкодавця починає пошукові роботи без обідньої перерви та наднормово,
а заповіт таки є, але знаходиться на зберіганні приватного нотаріуса, чи навіть у будь-якого нотаріуса за попередньою адресою померлого навіть у іншому місті…
Де логіка???
Так було, але у часи, коли ще не було СР, зараз так давно не робиться. До алфавіток звертаються коли шукають щось конкретне, а не: "пошукайте будь ласка за моєю родичкою 85 років від народження заповіт, який вона ймовірно МОГЛА посвідчити може і у вас починаючи десь з 18 років до часу її смерті (учора), бо я так хочу".
Якщо так було б зараз, то працівники держ контор ночували б у конторах та ще до того повмирали б з голоду.
Та і взагалі, люди полюбляють змінювати місце проживання.
Як приклад, я за 5 років було якось змінила місце проживання 6 разів, всі місця були мої – не оренда, але на останньому мешкаю вже 10 років, помирати не ще збираюсь, ймовірно за остаток життя ще парочку разів переїду, бо полюбляю я це.
Питання: як помру, де шукатиме мій заповіт? Кому влаштуємо винос мозку, та чиї реєстри та алфавітки тріпати будемо?
Про що не вірили, що наші бабці полюбляють навіть за консультаціями звертатися до держконтор??? Так це миле діло! )))
Я скажу більше - ще й досі дехто боїться у приватного залишити документи, дехто перепитує чи має право нотаріус посвідчити заповіт. До речі, є один гарний анекдот про це.
Я працювала, мені все це відомо, і про завантаженість, і про черги з 4 ранку й по кілька місяців, й про сутички під конторою між відвідувачами, але до чого все це зараз?
Яке це має відношення до наданих тобою порад спадкоємцю???
Зараз все частіше звертаються та питають:
- А як до вашої контори перевести СС?
- Треба було раніше про це думати, коли заводили.
-А нам казали що треба у державного. (мабуть теж форуму начиталися)
Зрозумій, люди начитаються форума та ще чогось такого роду, потім починається митарство по конторах та архівам, потім настає час коли вони втомлюються та виснажуються, адже не отримають бажаного й тоді починають як Тарзан віріщати, адже там всі погані, з ними не хочуть працювати,от їм якісь віртуальний юрист щось там порадив на форумі, тому вони вже все знають що й як робиться.
І починаються скарги та безглузда писанина…
Якщо сама сиділа на роботі без обідньої перерви ще й наднормово, добираючись 4 години в екстремальних умовах – подумай про інших хто й досі так працює, та не верзи дурниць! Дуже про це прошу!
Може різко, але по суті, не ображайся.
Висновок з всього цього один:
Зараз зручно просто одразу звернутися до нотаріуса (приватного чи державного), завести спадкову справу і перестати морочити голову і себе і людям вигадуючи якісь варіанти як ще це можна зробити нібито зручніше та швидше ніж вищенаведене.
)))))))))))) Гарно що є форум!Ми про все тепер знаємо!
Вирушай до приватного за заявою, потім відправляй її в державну контору, такі історії не те що почуєш, переживеш по повній у одного та потім у другого нотаріуса! ))))))))
(Це я образно, вибачай. Я щиро бажаю міцного здоров’я всім твоїм родичам та близькім та довгих років їм та тобі життя!!!)
Ну в першу чергу вигрібаємо від приватного, адже виходить що він відмовив завести спадкову справу, а потім від державного – на кой фик відправляли поштою, так тепер не вистачає купи документів, та дещо інше…, про що я краще промовчу, адже не почалась порочна практика.
Кожного місяця нотаріуси направляють звіт по спадщині хто скільки завів справ, та є така графа у звіті для держконтор – "З них, за заявами осіб, справжність підпису яких засвідчено приватними нотаріусами після 01.06.2009 р".…
Цікаво, а чому приватний нотаріус ПІБ засвідчив справжність підпису під заявою, а спадкову справу не став заводити (мається на увазі у межах одного нотаріального округу)?
Тому що він не має достатнього рівня кваліфікації, чи що?
Цікаво, а що він тоді взагалі в нотаріаті забув???
Розумієш про що я?!
Та головне - самі спадкоємці від цього і будуть страждати, але кому це цікаво…
Последний раз редактировалось Штуша-Кутуша; 06.06.2011 в 13:41.
если он будет на стороне истца,то по идее, у него с истцом должен быть хоть какой-то общий материальный интерес от рассмотрения дела, а его тут нет) каким положительным образом для него повлияет удовлетворение Вашего иска?а по части 3 статьи 52 КАС суд может в качестве второго соответчика сделать управление и без Вашего согласия, даже со статусом третьего лица без самостоятельных требований на стороне истца. правда, вы должны быть не согласны на замену ответчика в этом случае, но право такое у суда есть.так что я бы указывала просто третье лицо на стороне ответчика
Подскажите плиз, а то шо то я запутался в очередности действий:
Друг берет в аренду помещения в нежилом фонде (около 1000 кв.м.) для швейного предприятия. С налоговой все ОК, получил "одобрямс" от СЭС и пожарников на работу.
И собственно вопросы: дальше нужны экологи (лимиты на мусор типа ламп и разрешение на эти лимиты) плюс охрана труда? И надо ли какой-то ввод в эксплуатацию (типа новое предприятие начинает работу)?
Кто сталкивался на практике с этим, может я еще чего забыл из разрешений?
один знакомый, грамотный судья, чье мнение я уважаю, сказал по этому поводу умную вещь: истец при подаче иска не вправе указывать на чьей стороне выступает третье лицо. нужно просто указать о его наличии. затем это лицо вызывается в судебное заседание и у него спрашивают: признает ли иск? если признает, то на стороне истца, если не признает, то на стороне ответчика. а если сразу писать на чьей оно (лицо) стороне, то это ограничивает его права на выбор позиции. к сожалению, не все судьи так считают, недавно мне оставили иск без движения, дав срок для указания на чьей стороне указаные мною в иске третьи лица
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Ввод в эксплуатацию не нужен, помещение уже введено, раз на него есть правоустанавливающие документы и его сдают в аренду.
Раньше было "полузаконное" разрешение на размещение объекта торговли (типа "предприятие начинает работу"), при получении которого требовали в том числе и договор на вывоз мусора. Насколько мне известно, его отменили, но вместо него введено аналогичное "на размещение объекта благоустройства". Не знаю, получал ли его кто-то - я нет, мои знакомые-предприниматели тоже. Если есть огромное желание узнать - можете подойти на Преображенскую 21, там выдают разрешения для предпринимателей. Но я бы по своей инициативе не получала, санкций за его отсутствие нет, а если уже придут (раньше ходило управление "по защите прав") - тогда соберете нужные документы и получите (или откажетесь - на свое усмотрение).
Могут еще прийти из ДЭЗа для заключения договора (поливка, уборка придомовой территории) - но это мелочи, заключите договор на обслуживание, если посчитаете нужным))).
Разрешение на вывеску или рекламу, если будет, - это бюро эстетики. Раньше нахально снимали неоформленные, сейчас не знаю.
Других не помню, возможно нужно что-то еще для конкретно Вашего вида деятельности.
коллеги, кто-то может посодействовать в поиске сведений по журналу регистрации исковых заявлений в Киевском районном суде? знаю о существования спора краем уха, знаю кто там будет истцом и предполагаю, кто ответчик. Хочу в него вступить как третье лицо с самостоятельными требованиями на предмет спора т.к. решение по сути будет очень сильно ущемлять мои права + заблокирует рассмотрение другого дела пока я буду его отменять в апелляции...
в личку, плиз ))
воспользоваться статьей 9 Закона О доступе к судебным решениям советовать не надо, не тот случай ))
Последний раз редактировалось multik; 07.06.2011 в 10:59.
Я никогда не видел фильмов про роботов, чтобы робот был пьяный
спасибо за консультации
Анюточка-солнышко 12 марта 2015
процессуально третье лицо, не заявляющее самостоятельные требования, не наделено правом признавать иск.третье лицо, заявляющее, не может признавать первичный иск по определению, так как его иск должен отрицать первый. право признавать иск действующее законодательство определяет только у ответчика(31 ГПК и 51 КАС). поэтому я с мнение уважаемого Вами судьей не согласна, поскольку по закону сторона может определить сама третье лицо, либо по инициативе суда или по своей инициативе. а уже третье лицо может подавать возражения суду,если не согласно со своим статусом.
ну тогда давайте разбираться, кто такое третье лицо вообще: это лицо, которое не является инициатором процесса, стороной по делу, но решением суда могут быть затроны его права или обязанности, а так же может возникнуть право у любой из сторон предъявить к нему иск, или у третьего лица право предъявить иск к любой из сторон. какая позиция по делу третьего лица, суд обязан выяснить. я не совсем удачно выразился в плане, что третье лицо признает/не признает иск. более правильно - считает ли исковые требования обоснованными? если считает что обоснованны, то они на стороне истца, если необоснованы, то на стороне ответчика.
например, супруги делят совместно нажитое имущество. одним из предметов спора является автомобиль, взятый в кредит в банке. кредит оформлен на мужа, а жена (истец) желает получить его в собственность, выплатив мужу компенсацию, и перезаключив кредитный договор. банк обязательно привлекается третьим лицом, поскольку решением суда о том, кто именно будет собственником автомобиля, затрагиваются права и обязанности банка. как можно при подаче иска знать на чьей стороне будет банк? может муж стал неплатежеспособен, и бан с удовольствием заменит сторону в договоре. тогда они третье лицо на стороне истца. а может наоборот, жена не имеет постоянного дохода, и банк не заинтересован в замене мужа на нее. тогда банк не будет поддерживать исковые требования и будет на стороне ответчика. за них это решить невозможно, нарушаться их права.
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
потому что решение суда повлияет на существующие отношения банк-муж, а отношений банк-жена до вінесения решения вообще не существует ))
ну такм если существующие отношения банк-муж невыгодны банку, а удовлетворение иска дает право банку заменить должника на более надежного? по твоему банк не имеет право самостоятельно определять свою позицию исходя из финансовых интересов, а просто обязан (в силу чего?) быть на стороне мужа-ответчика?
то, что из специфики судебного спора банк оказался на стороне ответчика, не означает, что у банка нет процессуальной возможности поддерживать позицию истца ))
я говорю лишь о том, что между в судебном споре нет правоотношений, которые имеют структуру истец-банк, а значит и у банка нет возможности быть на стороне истца.
Социальные закладки