Багато думок набігло, поки читав цю все-таки "політичну" тему. Але обмежусь наступним. Міг би писати російською мовою, але враховуючи те, що форумчанам не вистачає української мови (як писали на перших сторінках), буду писати українською
Стосовно того, що вся Одеса говорить російською, то я одесит (сподіваюсь, не будете вимагати викласти скан з пропискою). І не погоджуюсь з цим висловом. Проте за мене вже встигли "розписатись" (і не тільки за мене). Але хочу звернути увагу на один цікавий аспект. Вихована людина відповідає на питання тією мовою, якою ставиться питання: спитали російською - відповість російською і т.д.(звичайно ж якщо володіє мовою). В Одесі носії української мови зазвичай знають ще й російську і тому не дивно, що часто використовують останню - так потребує виховання. От і виходить, що українську мову дійсно не часто почуєш на вулицях міста. Але це не свідчить про те, що в нас української мови ніхто не знає. В принципі, якби у цій темі не з'явилися вислови "Одесса говорит по русски", то і це повідомлення писав би російською мовою, бо вище всюди була саме вона.
Стосовно ситуації з працівником державтоінспекції
України: коли сходяться два барани на місточку, то падають обидва. Один провокатор, якого питання мови аж ніяк не турбують, ну а інший - невихована людина, яка не має права працювати на займаній посаді.
От такі-то справи. На жаль, деякі фрази в цій темі теж розкривають не найкращі якості тих, хто їх пише.
Социальные закладки