|
Я нікого не захищаю, навпаки. Є закон, який треба виконувати. Так, він мені подобається і шо тепер? Якщо комусь не подобається, він намагатиметься щось змінити, а сидіти на форкмах і жалітися: які всі такі погані і не дають йому те, що він хоче.
Це тільки у Гоголя вареники самі до рота залітали.
Навіть найкращі стають згодом катами
Давайте рассмотрим Вашу аналогию с курением с другой стороны. Более приближенной к положению с языками.
Предположим, производители сигарет сбросились и провели закон, по которому можно курить всегда и везде.. И препятствовать этому нельзя.
И вот Ваша подруга приходит к Вам домой, располагается и закуривает..Вы кашляете, задыхаетесь, просите ее перестать, а она Вам отвечает, что закон надо исполнять. И ей этот закон очень нравится...
Будете ли Вы считать эту свою подругу порядочным человеком? Захотите ли Вы ее еще пригласить к себе в дом? Да и вообще, захотите ли Вы после этого считать ее своей подругой?
/* мерзко хихикает */
Хм... Закон не вимагає курити всюду. А мої друзі адекватні, щоб такого не робити.
Ви не зрозуміли до чого я наводила цю аналогію. Моїй подрузі не подобається, що вона зараз не може, наприклад, курити в тамбурі. Я ж від того щаслива. Якщо моя подруга вважає, що ці нові норми ображають її гідність, то хай щось робить для того, щоб це змінити. Я за неї нічого робити не буду, тим більше шо я проти.
Я за український дубляж в кінотеатрах. Якщо це комусь не подобається, ніхто не заважає цю ситуацію змінити. Але вимагати від мене підтримки цих змін апелюючи аморальністю закону - алогічно.
Ну, в общем-то все понятно. Только ведь если вдруг что-то переменится в этом вопросе (я не про курение, как Вы понимаете), то и Вас никто не поддержит.
И еще - если Вы не заметили, то большинство русскоязычных предлагают два равноправных гос. языка, а не один - русский. Впрочем, Вам это не интересно, как я понимаю. Пока Вас все устраивает.
аналогия некорректна.
помимо "нравится" -"не нравится", курение определено как вредная, вредящая здоровью привычка.
по собственно му желанию человек может травиться, сколько угодно. а вот травить других - уже признак бескультурья. или преступления, если речь идет о детях.
представь, что твоя подруга обожает красные платья, никакой другой цвет ее не красит, потому она требует и от тебя носить наряды исключительно революционного окраса. да, еще и закон соответствующий пролоббирует)
как долго она останется твоей подругой?)
Жодна мова ніколи не страждала, оскільки мова - не щось одушевлене. Якщо хтось і страждав, так це люди, його носії. І чим більше буде таких, як Ви, тим швидше Україна стискуватиметься до нових кордонів, де можливо (хоча я так не думаю) один гос владнуватиме всіх, або хоч би більшість.
Хоч кожен з нас - людина амбіційна,
нескорений повстанець і бунтар,
а у серцях - жага революційна,
чомусь всі звуть нас "сборіщє жлобяр"!
Ми не козли, ми не москальське бидло,
у кожнім з нас реве галицький лев!
Та більшості чомусь цього не видно,
і нас не рідко посилають "в хлєв"!
Чому свідомих кличуть всі жлобами?
Чому нема поваги до бандер?
Від люті скрипимо щодня зубами
і хочеться узяти машинґвер.
А нещодавно сон такий я бачив:
Карпатський ліс, у нім упівський схрон.
І добре все здавалося неначе,
і москаля ми взяли у полон.
Та цей москаль приречений до страти,
чекаючи на чергу наших куль,
мені - бандерівцю(!) насмілився сказати
прямісінько в обличча: - Ти рогуль!
//Русакъ
как же не навязвает? когда законодательно навязывание ( образование, нормативная база) закреплено.
а вы, лично вы, по-моему навязываете исключительно укр. дубляж в кинотеатрах. причем, на все фильмы и все сеансы. зачем это вам? вы ж не собираетесь там (в кинотеатрах) сидеть безвылазно)
Что же будете делать?Вы же не народный депутат, как выяснилось. Сходите на митинг протеста?
Да что вы говорите! И как же она страдала? Типа как вы в маршрутке, когда на вас смотрели, как на НЛО?І, в Україні ніколи не було 2 мови у рівних правах. І страждала, як не дивно, не російська мова.![]()
Социальные закладки