|
От я й намагалася з'ясувати у Олега, за якими критеріями він визначає рідну культуру. Відповіді не отримала. Можливо, ви зможете визначити? Щодо власної моєї думки, то для мене, як і для багатьох одеських "російських шовіністів", "зомбованих радянською пропагандою" (я все чекаю, коли нарешті знову прозвучить цей ярлик, який на мене вже навішували), рідна культура загалом - і російська, і українська, без урахування мови, котрою створювалась...
И это пройдет.
Больше всего боюсь, что моя дочь скажет что-то подобное, когда школу окончит. И если доверить воспитание именно современной украинской школе, не принимая в этом участия, вероятность этого не так уж низка... Олег, Вас обокрали. Обокрала школьная программа, современная идеология Украины. Наверстывайте, если сможете!Я українець і в мене рідна культура - українська. Ну писав Гоголь російською, мені то не цікаво. Ну жив Шевченко в Расії, писав щось для росіян, хай собі читають. Я це так і спиймаю.
Чужий Пушкін, що тут дивного? А себе я жодним чином не збіднюю, бо той же Булгаков - це краплина в чужому океані, а мені б своє море осягнути.
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Можно самим решать ..збиднию или нет..
Да уж ...Щоб її пізнати й прийняти не потрібно оголошувати рідною. Є на світі чимало різних культур прекрасних та самобутніх і вони збагатять людську душу в незалежності від того рідні вони їй чи ні.
Типично для ЗУ --не понимать ,что это НАША культура..
И лезть со своими представлениями...
Сделаем добро из зла.
Другого материала нет.
А почему в опросе отсутствует Одесский язык???
Шо это такое. Вы что не имеете нас уважать или шо???
Пожалуйста, фамилии этих немцев или французов... Или переводчики на французский и немецкий без работы остались?Якось французи, німці ... переживають непогано свою однокультурність.
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Для мене рідна культура українська - створена українцями (не обовязково етнічними, а людьми, що жили в Україні і вважали її cвоєю Батьківщиною), не обовязково українською мовою, все що написано Шевченком російською чи Франком німецькою також належить до скарбниці української культури.
Социальные закладки