|
AT
СРСР і УРСР вже немає,це були штучні утворення і вони були приреченими на загибель.Тому,поплакались за ними і досить.Життя тільки починається.І ще:чому ви так глумитеся і поливаєте брудом всі спроби українці боротись за власну державу?Невже вам приємно,коли Україна була б "російсько-польською потаскухою",як писав у розпачі Володимир Сосюра і,яку пропагуєте ви?
Ну якщо вже Сосюра був у розпачi (щоб я так жив, як Сосюра за радянських часiв!), то всiм давно повiситись пора!
Нiкого я брудом не поливаю, але терпiти не можу дилетантiв. I всi цi хутiрськi спроби рiзних полiтичних мiзераблiв гратися в велику полiтику (а люди гинуть!) мене тiльки дратують.
Тим бiльш що зараз це вже подається як величезнi нацiональнi досягнення i героїчна iсторiя.
Хоча насправдi героїчна сторiнка в iсторiї України припала саме на радянськi часи.
Ви, вказавши, що справа робітника то є продаж його робочої сили і зарплата , яку він отримує ( краща чи гірша) , самі вказали на те.
а на Україні , по народному, робоча скотина (воли які тягнуть роботу) то і є бидло. (Хіба ревуть воли як ясла повні?)
ви самі обмежили робітників тільки цією функцією - зарплатою, лишивши їх всих інших людських якостей.
так що запитання залишаються в силі.
почему несвободная украина не отождестляется с ссср?
отождествлялся?
ну даже незнаю с чего начать.
1. географически, это разные вещи
2. экономически, бюджет украины есть часть бюджета ссср, но не тождественнен же он елки палки
шла к социализму? ну это отдельная тема. социально-экономическое движение украины я не могу назвать движением в сторону социализма. то что декларировалось и что мы (украина) имели, это две большие разницы.но йто другая тема.
с кем боролась дивизия? как скем, с красной армией конечно.
1. Украина и юридически, и политически, и географически была частью СССР.
2. Существовали пятилетки и госбюджеты государства СССР. Бюджет Украины был напрямую завязан на общий бюджет государства... Попробовали бы они поступить иначе..
3. Украина, как и все остальные республики СССР, дружной толпой двигалась в сторону социализма.
Поэтому, когда началась война, то Красная Армия защищала Украину от фашистов, как территорию СССР..
"Галичина" воевала против Красной армии, а значит и против своего народа..
ну конечно была частью.
Господи о чем вы говорим? веста, простите у вас какое образование?
вы же сначала говорили о ТОЖДЕСТВЕННОСТИ!
но быть частью или тождественным ЭТО НЕ ОДНО И ТОЖЕ.
теперь вы забыли о теождественности, говорите о части.
украина, периода ссср. является квази государством, совершенно несамостоятельное в принайтии экономических, политических да каких угодно решений, все решала москва.
украинслий народ существовал, литература, язык, но государства небыло, как например сейчас нет государства якутия.
поэтому говорить о том что ссср "заботился" об украине, присоединяя земли, казуистика и обман.
За зброю i мисливцi беруться. Але ж нiхто не каже, що в них армiя. I коли бойовика УПА вiзьмуть в полон - його не зможуть зарахувати до вiйськовополонених. Тому що вiн не є солдатом, вiн - просто озброєна людина.
Тому що нема держави, за яку вони воюють. Така держава просто не iснує, i свiтова спiльнота її не знає i не визнає.
Так що по законам воєнного часу бойовики УПА могли мати тiльки статус незаконних озброєних формувань, а простiше - бандитiв.
Це називається подвійні стандарти: червоних партизан ми значитьсо називаємо партизанами, а УПА - бандитами, ага?Тока УПА на відміну від червоних банд мала присягу, статут, ідеологічний провід і ще багато чого. А головне - підтримку населення.
Ай да АТ!Смішно спостерігати як ти намагаєшся маніпулювати і вивертатися поміж явними фактами і тенденціями...
Нет лучшего средства для создания идиотов, чем алкоголь (Emil Kraepelin)
Ну добре, сам напросився... зараз я тебе "побью, как ребёнка".
Росiйською, з вашої ласки. Розширяємо коло друзiв...
Для начала неплохо бы определиться, кем хотя бы юридически является УПА. Конечно, никакая это не армия. Потому что армия существует ПРИ государстве: государство её организует, поит, кормит, обмундировывает, лечит, содержит инвалидов, хоронит погибших и поддерживает их семьи.
Где у УПА государство? НЕТ!!!
Следовательно, это просто вооружённые формирования.
Можно ли их назвать партизанами?
НЕТ!!!
Партизаны - это люди, которые сражаются с оккупантами на временно оккупированной территории своей страны. Но не являются армейскими подразделениями. Чем они отличаются от диверсионных групп и прочих армейских десантников, забрасываемых в тыл врага.
Если у УПА не было СВОЕЙ страны, откуда у неё СВОЯ временно оккупированная территория??? На кого документы по приватизации земли оформлять???
Значит, УПА - это просто сепаратистские вооружённые отряды, как говорят сейчас, незаконные вооружённые формирования. Типа нынешних чеченских.
А то, что у них была центральная организация, клятвы, гимны и так далее - так это не более чем народное творчество. Дети тоже в разбойников играют - клятвы дают...
АТ
на ось:http://oun-upa.org.ua/articles/bojovi_dii_upa.html
Витяг:
Згідно з IV Гаазькою конвенцією про закони і звичаї сухопутної війни 1907 р., а також Женевською конвенцію 1949 р. комбатанти — це ті, які ведуть під час війни бойові дії проти ворога. Вони не є кримінальними злочинцями.
Женевські конвенції 1949 р. поширюють закони і звичаї війни на “конфлікти, які не мають міжнародного характеру”, і вже тим самим узаконюють народну війну, допускають підпорядкування збройних сил уряду (або владі), не визнаному державою-окупантом. У Західній Україні таким не визнаним СРСР українським підпільним урядом була Українська Головна Визвольна Рада, створена в 1944 році, і якій підпорядковувалася УПА.
З погляду загальноприйнятих законів і звичаїв війни партизанський рух на окупованій агресором території є правомірним. Партизани є комбатантами. Партизанська війна є особливим видом народної війни і має справедливий характер. Для визнання в якості „воюючого” IV Гаазька конвенція вимагала від осіб зі складу партизанських сил, “відкрито носити зброю і дотримуватися законів і звичаїв війни”. Цим вимогам бійці УПА відповідали.
Вже ви заговорюєтесь.Не було соєї ДЕРЖАВИ,а КРАЇНА - була.(Може ви не знаєте різниці між цими двома поняттями?)Если у УПА не было СВОЕЙ страны
Ой...ой... ой...
Якi КОМБАТАНТИ??? Яка держава-окупант???
У НИХ У ВСIХ БУЛИ РАДЯНСЬКI ПАСПОРТИ!!!
I де це ви бачили УПА, яка марширувала вулицями, ВIДКРИТО НОСЯЧИ ЗБРОЮ???
1.) Навіть не мрійТи мене просто не знаєш.
2.) Та ти мені це вже раз третій толдичиш як мінімум.Юридично - це по законам якої держави? Дай вгадаю - СРСР? Так це для західної України це окупант (втім, як і для всієї, просто строки інші). Як можна застосовувати до спротиву окупанту закони окупанта?
3.) Держави не було. "Страна", тобто країна - була, є і буде - це Україна.
4.) Правильно, правильно любий друже ти порівняв з ЧеченськимиТам аналогічна ситуація - з точки зору Росії як імперії вони сепаратисти і бандформування, чим нас і годує російська пропаганда півтора десятки років. Але мене не цікавить думка окупанта, думка імперських вождів.
Зрештою, мене не цікавить думка тих, хто думає з позицій імперії, та ще й імперії вже НЕ існуючої, думка тих хто живе давно минувшим минулим. Хто живе минулим, а тим більше минулим фальшивим, той не має майбутнього.
Во, дякую. Сам же читав про такі ознаки армії, та не спало на згадку.
М-да, АТ, і хто кого тут "як дитину"? Ось тобі ознаки армії, визнані у світі. Звертаю увагу на фразу "Вони не є кримінальними злочинцями."
Не де, а коли. В сорокових.I де це ви бачили УПА, яка марширувала вулицями, ВIДКРИТО НОСЯЧИ ЗБРОЮ???
Социальные закладки