Вы за евреев не беспокойтесь...
Я знал еврея, русскоязычного, который 2005 отстаивал необходимость украинизации. Где он сейчас и чем занимается, я не знаю.
Ага, счас.
1-й Генеральный секретарь ЦК КП Украинской ССР был украинцем или Вы об этом не знали? А сменил его на этом посту поляк, который тоже был в общем-то не русским...
А вот и аналог Вакарчука:
Украинизацию, которая была частью коренизации всего населения СССР начали сподвижники Ленина. Её результатом должен был стать полный развал России на национальные куски. Придя к власти Сталин вычистил сторонников развала из власти и этим укрепил страну.Мико́ла Олексі́йович Скри́пник (*25 січня 1872—†7 липня 1933) — радянський партійний і державний діяч.
Після лютневої революції працював у більшовицьких організаціях Петрограда. З грудня 1917 р. — на Україні, спочатку народний секретар у справах праці, з березня 1918 р. — голова Народного секретаріату. Один з організаторів КП(б)У. Боровся за встановлення більшовицького режиму на Україні. З 1921 р. — на відповідальних посадах в Україні, в тому числі у 1927—1933 рр. — нарком освіти. Був активним провідником українізації.
...
Така діяльність С. суперечила імперіальним планам Москви, і П. Постишев, прибувши в січні 1933 з доручення Й. Сталіна на Україну, всі труднощі й зриви здійснюваної тоді індустріалізації і колективізації приписував «контреволюційній» діяльності укр. націоналістів, що гуртувалися навколо С. і прикривалися його авторитетом. С. піддали гострій критиці й увільнили від керівництва нар. комісаріату освіти. Не бачачи ін. виходу, С. запобіг неминучій ліквідації, вчинивши самогубство. Попри суперечності в політ. діяльності С., незаперечні заслуги у зміцненні позицій українства оточили його ім'я авреолею борця за суверенність України, на авторитет якого посилаються й діячі укр. опору останніх десятиліть. Тому, хоч формально у другій пол. 1950-их pp. С. реабілітовано, вся його літ. спадщина лишилася далі під забороною.
Мнение народного комиссара образования и одного из организаторов компартии Украины про людей, которые пытались сохранить родную культуру и язык:
Вот так украинизаторы и уничтожали русское население юга и запада России."Украинизация проводилась и будет проводиться самыми решительными мерами… Тот, кто это не понимает или не хочет понимать, не может не рассматриваться правительством как контрреволюционер и сознательный либо несознательный враг советской власти»."
Н. Скрипник

Тема:

Социальные закладки