|
Слава українським українцям української України!
Поняття "офіційна" мова і "державна" мова - це трохи різні речі. Вви щойно говорили про державний статус. Для довідки:
Государственный язык — язык, выполняющий интеграционную функцию в рамках данного государства в политической, социальной и культурной сферах, выступающий в качестве символа данного государства.
Официальный язык — язык государственного управления, законодательства, судопроизводства.
Я проти державного статусу для російської мови, я вже голосував.
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
Я не можу відповісти на всі ваші питання, бо просто фізично іноді не маю часу і іноді пропускаю запитання.
Питання до філолога, але "Одесса", мені здається, таки пишеться з одною "с". В українській мові подвоєння не передаються - "Росія", "Одеса".
РА, на рахунок Миколаїва не можу Вам відповісти, зверніться до філологів та істориків.
Це виняток. das Mädchen вживається для позначення дівчини юного віку. Жінка буде die Frau. Ну не вважають німці "дівчинку" жіночого роду, поки вона не стала Фрау.
У мене до Вас питання, може хтось допоможе. Як правильно "Из молодых да ранних" чи "Из молодых да ранний", бо тут колега мені доводить, що другий вариант.
Ой-ой, мы ещё и культурные какие, оказывается. Только культуры явно хватает, чтобы носик поморщить от неких слов, а чтобы уравнять в правах граждан страны, на это культуры уже никак не находится.
И 34 и почти 30 % в подобных опросах - это ж огромная разница просто. Главное, цифрами поманипулировать и "большинство" сказать, может, и поверят.![]()
Социальные закладки