Вас хтось змушує розмовляти українською?
| ||
Вас хтось змушує розмовляти українською?
Да. Меня заставляют диплом писать на украинском, причем диплом сугубо техниеского содержания. Все документы меня заставляют заполнять на украинском. Защита диплома - тоже на украинском. И я не хочу, чтобы мой будущий ребенок, придя из детсада/школы, заявил мне "Тато, не розмовляй на собачiй мовi" или "Москаль менi не тато".
Це називається державна мова. При СРСР україномовні мали вчитись росіською і документація була переважно російською (можу відсканувати декілька документів 80-х з свого медпункта).
Доречі, в моєму інституті можна захищати диплом російською і пари іноді читають російською, не знаю звідки в Одесі такі націоналісти взялися, що всім заробоняють таке робити.
А остання фраза тільки доводить, хто ти є, бо нормальна людина до такого не додумається.
Краще згинути вовком, ніж жити псом!
Та ніхто тут не забороняє російську. Лекції у інституті 99% російськомовні. Документація і зараз трапляється російською - наприклад у нашій студентській поліклініці.
Сочувствую. Это же адский труд. Пару сот специфических терминов поискать по словарям, запомнить и не возвращаться к позору незнания. Неужели больше сможешь найти? Я пару лет назад спокойно перешёл на украинский в документации, пока жив. Это не одноразовый диплом, а изо дня в день. Может, проблемы в другом?![]()
Ага, проїхати половину міста, поцілувати афішу і повернутись.
Kin, дивно виходить якось. От Буджак активно обурюється, що у нього під будинком немає російськомовної школи. І йому доводиться дитину кудись далеко возити в потрібну школу. І всі кажуть: ну-ну, не гарно таке.
Коли ж ледь не засекречено в одному кінотеатрі міста, який відкрився кілька тижнів тому, інколи йдуть фільми українською, то мала кількість народу - це питання попиту і проблеми "українофілов". Цікаво, а ті, хто не хочуть відвідувати сеанси українською українофоби?!
Kin, тебя заставляют РАЗГОВАРИВАТЬ?
Разговаривать (общаться) = говорить + слушать
Т.е. украинский для тебя проблематично даже слушать?
Я об этом и говорю. И, к стыду своему, чувствую, что придеться защищаться на суржике. К стыду, потому что хочу говорить правильно.
И еще одно: пару лет назад в Раду на полном серьезе пытались продвинуть законопроект, который бы внес новые нормы в украинский язык. Не помню точно, что предлагалось изменить, но четко помню фразу, которая получалась в результате применения всех новых правил: "Толпа ехала в кiну, без пальта в мэтрэ". И эти люди мне будут рассказывать, на каком языке я должен разговаривать?![]()
Kin, переводся в Рівне, тут тобі дозволять захистити диплом російською, це ж не бандерівська Одеса )))
Пока да. А вот в дальнейшем - не уверен...
Не смеши меня!!! Хотя... Если восстанавливать историческую справедливость, то я не возражаю, чтобы Одесса вернулась в состав Новороссийской губернииЯ тільки сподіваюсь, що українізація дасть один важливий результат - відновиться історична справедливість
Дайте определение этнического украинца, пожалуйста, поподробней.етнічні українці знов всі будуть говорити українською.
Поддерживаю. Но хоть диплом защищать можно на русском.)Да. Меня заставляют диплом писать на украинском, причем диплом сугубо техниеского содержания. Все документы меня заставляют заполнять на украинском. Защита диплома - тоже на украинском. И я не хочу, чтобы мой будущий ребенок, придя из детсада/школы, заявил мне "Тато, не розмовляй на собачiй мовi" или "Москаль менi не тато".
Социальные закладки