| ||
Так ты просто националист? Тебе так важна отметка в паспорте - Национальность? Так докажи что ты украинец? Мож у тебя в крови примесь негров есть? Чем можешь доказать что ты по национальности украинец а не молдаван? Только тем что кричишь слава Украине? Или потому что здесь живешь и голосовал за ющенко? Так такие док-ва не принимаются.
Правда победит, но необходимо ей решительно помогать.
Мені довго не вистачало терміну щоб відділити руську культуру від мерікійської, кімарійської і ін. яких врешті об.єднала німецька культура та назва Росія, росіяни. Експансія руських на північ справді була, як і наявність місцевих племін… Тому як розділити там руське від сучасного російського? Врешті, вивчаючи певний історичний момент, мені потрапила випадково декларація слов.янського братства у яке входили і руські і українці (тоді Великороси і Малороси). Цей термін – "слов.яни". Цю декларацію склав М.Костомаров, за історичним принципом.
Тут, як я помітила схвалюються переміни що відбулись у німців (лютеранство), але зазначається що тепер Цар став "вище" Бога, став представником Бога.-Пункт 46: "І племено німецьке – народи німецькі – прийнли благодать і стали увіходить у пущу силу і жизнь нову, і просвіщенність, і благословив їх Господь, бо вони лучче прийняли віру, ніж греки і романці… Але й німці не зовлеклися ветхого чоловіка, бо зоставили в себе королів, і панів, і ще гірше дозволили, замість папи і єпископів, орудовать церквою Христовою королям та панам"
Мені пригадався Ніцше, який також вбачав особливості німецької культури у протиставленні з слов,янською, якою він захоплювався, а саме минулим історичним суспільним устроєм…Пункт 57: "Племено слов,янське ще до принятія віри не йміло ані царей, ані панів, і всі були рівні, і не було в них ідолів, і кланялись слов,яне одному Богу, Вседержителю, ще його і не знаючи"
… Пункт 60: "Але було два лиха в слов,ян: одно – незгода між собою, а друге те, що вони, як менші брати, усе переймали від старших (цей пасаж мені дивний, але контекстуально з інших пунктів можна зрозуміти старшими братами слов.ян романців та германців??? – від себе), чи то до діла, чи не до діла, не бачучи того, що в їх своє було лучче ніж братівське"
… Пункт 61: "І поприймали слав,яне од німців королів, і князів, і бояр, і панів"
Ну а українці, на мою думку, просто зазнали кріпацтва менше ніж росіяни. Єкатерина його привезла в Україну значно пізніше, тому тутешні люди менше ввібрали в себе "старонімецьку" культуру… а отже відродження слов,янства тут відбудеться швидше ніж у РосіїПункт 62: "панів у слов,ян не було, а були старшини: хто старший літами, і до того розумніший, того на раді слухають, - а то вже стали пани, а їх у невольники"
Пункт 94: "цар і панство не слов,янським духом створено, а німецьким…"
Слов,яни з подібними деклараціями при царській Росії підняли антинімецький настрій, німців тоді переслідували і виганяли з країни, скинули царя, але тимчасовий уряд був єдиним успіхом слов,ян. Т.я. все німецьке ненавиділи ззовні, а з душ російских кріпаків (рабів) цю культуру вийняти не змогли і вона перемогла під шумок війни з німцями. Ті кріпаки завжди будуть обирати собі "гарного хозяіна" за ознак вдачі. Тому сьогоднішня ситуація потребує можливо інших методів.
Хоч тут зараз верх взяла німецька культура. Наш президент мітить у царі, парламентаризм дуже умовний. Коаліція – це слухняна, однодумна і однорідна маса, яка виконує наказ зверху гарантовано і передбачувано. Але складності з відродженням слов,янства є ще й інші. В Росії, після того як прийде "підпільний Горбачов" на місце царя, буде поширене і серед росіян протистояння "старонімецької" (німці переросли своє на практиці) та слов,янської культури.
І ще мені вбачається фактор складності у тому, що у Росії править КГБ. А мені досі не зрозуміло як Вони могли правити такою країною як Польща у свій час (теж слов,янською) та ще й з іншої держави. Можливо в Україні реалізуються назараз старі навички КГБ? Мені відома історія сучасності про поляків, яка мені схарактеризувала цю націю саме слов,янською, трошки інакше, як певний час, вбачалось від дуже характерно-змальованого Достоєвським у «Братах Карамазових» (там показано онімечених поляків). На одній місцині в Польщі була заправка і її володар відчуваючи своє монопольне становище підвищив ціни на бензин. Люди зібрались прийшли до володоря заправки, та й сказали, що, якщо ти хочеш працювати надалі на цій землі - знизь ціни… Ціни були знижені (потреби у суді не було) Отаке.
Про духовне зреагую пізніше.
Как пример одной из сторон украинской действительности...
В ответ на твое желание лишить прав граждан, которые думают иначе, чем ты "Каких граждан? Тех которые мечтают об отсоединении, или о присоединении к другому государству, или может тех которые считают, что нет такой национальности как украинец, и нет языка украинского."(с)
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Каждый патриот хочет эмигрировать и любить родину на безопасном расстоянии
Социальные закладки